-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga grįžta: penktadienio akistatų didžiausios intrigos

Čempionų lygos spektaklis grįžta. Penktadienio vakarą po ilgos pertraukos bus atnaujintos prestižiškiausio žemyno turnyro atkrintamųjų kovos, o 15min pateikia įdomiausias dienos intrigas.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Turino „Juventus“ – Liono „Olympique“

Devintą kartą iš eilės Italijos čempionais tapę „Juventus“ futbolininkai bus priversti naikinti vieno įvarčio deficitą, kurį parsivežė Turino komanda iš pirmojo tarpusavio mačo Prancūzijoje.

Lucaso Tousarto įvartis pirmajame kėlinyje Liono futbolininkams padovanojo pergalę 1:0 ir įkvėpė nemažai vilties prieš atsakomąją dvikovą. Vis dėlto koronaviruso pauzė stipriai pakoregavo situaciją.

Nuolat formą gerinęs „Juventus“ užtikrintai tapo Italijos čempionais, o Liono futbolininkai išvis kurį laiką buvo likę be žaidybinės praktikos, nes Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybes buvo nuspręsta nutraukti.

Vis dėlto realybė yra tokia, kad, nepaisant ryškaus dominavimo Apeninuose, pasiekti apčiuopiamos sėkmės Europoje „Juventus“ ekipai pastaraisiais metais nepavyksta. Praėjusius du sezonus „Senoji Sinjora“ buvo išspirta iš Čempionų lygos jau ketvirtfinalyje, o trofėjų virš savo galvų paskutinį kartą kėlė 1996-aisiais.

Pastarųjų savaičių forma Maurizio Sarri taip pat neramina. Iš keturių paskutinių „Serie A“ dvikovų „Juventus“ pralaimėjo net tris, tačiau susikurtos persvaros vis tiek užteko.

Po slogaus finišo Turine pasigirdo kalbų, kad M.Sarri ateitis priklausys būtent nuo komandos rezultatų Čempionų lygoje.

„Nemanau, kad tai bus mano paskutinis mačas. Manau, jog priklausau trenerių elitui“, – pasitikėjimą savimi prieš penktadienio dvikovą demonstravo italas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Maurizio Sarri
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Maurizio Sarri

Liono komanda po pandemijos pertraukos sužaidė Prancūzijos lygos taurės finalą ir jame tik po baudinių serijos krito prieš „Paris Saint Germain“.

Liepą Rudi Garcia auklėtiniai laimėjo ir draugiškus mačus prieš „Nice“, Glazgo „Celtic“ bei „Gent“, bet 0:2 nusileido Glazgo „Rangers“.

Čempionų lygos atkrintamųjų etapas „Les Gones“ ekipai nėra jokia naujiena, tačiau peržengti bent jau pirmąjį barjerą jame Liono ekipai nepavyksta nuo 2010-ųjų, kai pusfinalyje buvo pralaimėtas Miuncheno „Bayern“.

M.Sarri šiame mače vis dar negalės padėti Mattia De Sciglio ir Douglas Costa, bet į rikiuotę jau veikiausiai sugrįš neseniai geriausio Italijos „Serie A“ futbolininko apdovanojimą atsiėmęs Paulo Dybala. Peties problemų turėjęs Matthijsas de Ligtas irgi turėtų žaisti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulo Dybala
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulo Dybala

Lionui nepadės traumą besigydantis Youssoufas Kone, o pirmo mačo didvyris L.Tousartas jau sugrįžo į Berlyno „Hertha“, iš kurios buvo pasiskolintas. Tarp klaustukų taip pat minimi Marcelo ir Kenny Tete, bet šį kartą atakos smaigalyje jau galės žaisti Memphis Depay'us, praleidęs pirmą mūšį dėl traumos.

„Atsakomasis mačas bus visiškai kitoks nei pirmoji dvikova. Esame labai laimingi, kad pagaliau vėl galime žaisti, ir penktadienio vakarą būsime stipriai motyvuoti, nes žaisime prieš komandą, kuri turi labai daug gerų žaidėjų“, – prieš dvikovą kalbėjo R.Garcia.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rudi Garcia
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rudi Garcia

„Manchester City“ – Madrido „Real“

Antroji penktadienio pora kelia dar daugiau intrigos. Joje „Manchester City“ namuos priims Madrido „Real“ ekipą, kurią prieš pandemiją svečiuose pranoko 2:1.

Visgi po pertraukos Zinedine'o Zidane'o vyrai demonstravo fantastišką formą ir užtikrintai tapo Ispanijos čempionais. „Manchester City“ irgi nežaidė prastai, bet pavyti „Liverpool“ šansų šiemet neturėjo.

2016-aisiais į Mančesterį atvykęs Pepas Guardiola puikiai žino, kaip žaisti prieš Madrido komandą, tačiau pastaruoju metu jo treniruojami klubai Čempionų lygos atkrintamosiose skaudžiai strigo.

Dabartinės „miestelėnų“ pozicijos prieš penktadienio akistatą yra labai geros, tačiau visi supranta, kad kol kas yra padaryta tik pusė darbo.

Jau aišku, kad „Man City“ dvikovoje negalės remtis Sergio Aguero paslaugomis, bet į rikiuotę yra sugrįžęs solidų sezoną šiemet žaidęs Kevinas De Bruyne.

Šį sezoną jis pakartojo „Premier“ lygos rekordą, atlikęs net 20 rezultatyvių perdavimų, o iš viso visuose turnyruose tiesiogiai prisidėjo net prie 38 įvarčių (15 įvarčių ir 23 perdavimai).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas de Bruyne
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas de Bruyne

Jo jėgą Madrido ekipa pajuto jau pirmajame mače Madride, kai jis ir pats įmušė, ir rezultatyviai asistavo kitam įvarčiui bei atsiėmė geriausių rungtynių žaidėjo prizą.

„Galima daug planuoti ir kalbėti, tačiau viską pamatysime aikštėje. Norėtume žaisti, kaip esame įprastę, tačiau visi puikiai suprantame, kokio lygio varžovas prieš mus bus. Kaip bebūtų, stengsimės laikyti savo plano ir ilgiau žaisti su kamuoliu“, – žaidėjo P.Guardiola.

„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola
„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

Trečią „La Liga“ titulą per 12 pastarųjų metų laimėjęs „Real“ Europiniame fronte yra priremtas prie sienios. Šį sezoną komanda per 38 mačus praleido tik 25 įvarčius ir net 19 dvikovų išsaugojo savo vartus „sausus“, tačiau penktadienio vakarą ne gynyba bus svarbiausia.

„Manau, jog mūsų laukia nuostabus dviejų puikių komandų mačas. Mums tai bus finalas, tad pasistengsime jį laimėti. Esame geros formos ir žiūrėsime, kaip seksis, džiaugiuosi, kad sezono pabaigoje traumą išsigydė Edenas Hazardas, kuris pastaruoju metu buvo puikios formos“, – mačo išvakarėse džiaugėsi Z.Zidane'as.

Ankstesniais metais „Real“ puolimo problemas dažniausiai išspręsdavo Cristiano Ronaldo, tačiau dabar Z.Zidane'ui teks ieškoti naujų ginklų.

„Scanpix“ nuotr./Zinedine'as Zidane'as
„Scanpix“ nuotr./Zinedine'as Zidane'as

Karimas Benzema šį sezoną atsiskleidė ryškiausiomis spalvomis ir tikrai būtų vienas realiausių pretendentų laimėti „Ballon d’Or“, jei prizas būtų teikiamas, bet Mančesteryje jo ir partnerių laukia ypač sudėtingas uždavinys, nes mušti reikės mažiausiai du kartus.

„Man City“ be S.Aguero negalės padėti „Santiago Bernabeu“ geltoną kortelę išvydęs Benjaminas Mendy. Jį kairiajame krašte veikiausiai pakeis Joao Cancelo, o S.Aguero vietą, tikėtina, užims „netikro“ devinto numerio vaidmenį prisiimsiantis Bernardo Silva.

„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas
„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas

„Real“ į Mančesterį atkeliavo su savo kultine figūra Sergio Ramosu, tačiau komandos kapitonas pirmajame mače gavo raudoną kortelę (26 savo karjeroje) ir bus priverstas praleisti mačą. Jo vietą veikiausiai užims 22 metų Ederis Militao.

Garethas Bale'as ir Jamesas Rodriguezas net neišskrido į Mančesterį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius