Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 22 /23:39

Čempionų lyga: „Leicester“ išvengė „Sevilla“ sutriuškinimo, „Juventus“ palaužė „Porto“

Čempionų lygoje trečiadienį užsidarė pirmasis aštuntfinalio etapo ratas. Labai prastai pirmajame kėlinyje atrodę Anglijos čempionai sugebėjo išsivežti įvartį iš Sevilijos, o Turino „Juventus“ svečiuose sunkiai, tačiau palaužė labai anksti mažumoje likusius „Porto“ futbolininkus.
Marko Pjaca
Marko Pjaca / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sevilla“„Leicester City“ 2:1 (1:0)

Ispanijos klubas pirmajame kėlinyje visiškai triuškino savo varžovus. „Sevilla“ kamuolį kontroliavo net 70 proc. laiko, atliko dešimt smūgių į varžovų vartus, o į savuosius leido mušti vos sykį.

„Sevilla“ dominavimą pirmajame kėlinyje puikiai iliustravo Samiro Nasri žaidimas. Vienas pats prancūzas atliko net 26 perdavimus varžovų aikštės pusėje, kai „Leicester“ visi kartu atliko tik 27.

Jau 13-ąją minutę „Sevilla“ gavo teisę mušti 11 metrų baudinį, tačiau Kasperas Schmeichelis lengvai atrėmė Joaquino Correa smūgį. Tai buvo jau antrasis „Sevilla“ neįmuštas 11 m. baudinys šį sezoną.

{emgavo teisė muštibed|327

Vis dėlto jau po dvylikos minučių ispanai pasiekė įvartį. Po perdavimo iš krašto aukštai iššokęs gražiu ir tiksliu smūgiu Pablo Sarabia galva nuginklavo vartininką.

Tai buvo tik pirmasis pagrindinio „Leicester“ klubo vartininko K.Schmeichelio praleistas įvartis Čempionų lygoje (385 sausos minutės).

P.Sarabia įvartis

Nors „Leicester“ antrąjį kėlinį pradėjo kiek aktyviau, tačiau 50-ąją minutę Vitolo buvo per plauką nuo įvarčio. Po dešimties minučių antrasis įvartis pagaliau buvo pasiektas kontratakoje.

Po tolimo aukšto perdavimo į priekį Stevanas Jovetičius įspūdingai „apdorojo“ kamuolį tarp dviejų gynėjų, atliko perdavimą kairėje į baudos aikštelę įbėgusiam J.Correa, kuris kaire koja nuginklavo K.Schmeichelį.

J.Correa įvartis

„Leicester“ pasiekė įvartį po „Sevilla“ pozicinės klaidos gynyboje, kuomet 73-ąją. minutę Danny Drinkwateris įsiveržė į baudos aikštelę ir pažeme skersai vartų atliko idealų perdavimą Jamie Vardy. Tai buvo tik pirmasis anglo įvartis šio sezono Čempionų lygoje, o iki šio mačo per visus turnyrus J.Vardy nebuvo įmušęs net 748 minutes iš eilės.

J.Vardy įvartis

„Sevilla“ nesitenkino vieno įvarčio persvara ir baigiantis rungtynėms didino spaudimą. 89-ąją min. Adilas Rami po pakelto kampinio smūgiu galva sudrebino skersinį. Vis dėlto tai buvo paskutinis pavojingas epizodas.

Ispanai baigė mačą atlikę net 22 smūgius (8 į vartų plotą), o svečiai tik aštuonis (3 į vartų plotą). Tačiau 7 iš 8 šių smūgių Lesterio ekipa atliko po pertraukos, kai atrodė kur kas geriau nei per pirmąsias 45 minutes.

„Porto“ – „Juventus“ 0:2 (0:0)

Nuobodžiai prasidėjusiame mače viskas aukštyn kojomis apsivertė nesužaidus nė pusvalandžio. „Porto“ jau 26-ąją minutę gavo labai skaudų smūgį, kai už antrą geltoną kortelę po labai grubios pražangos iš aikštės buvo išvarytas Alexas Tellesas. Iki šio epizodo nė viena komanda nebuvo sukūrusi pavojingų progų įvarčiams.

Po žaidėjo išvarymo rungtynės jau vyko į vienus vartus, „Porto“ tiesiog bandė pasitaikius progai rengti kontratakas, kurias „Juventus“ lengvai užgesindavo. Tuo tarpu svečiai nuolat degino portugalų gynybą, po pirmojo kėlinio „Juventus“ kamuolio kontrolė siekė įspūdingus 78 procentus.

Geriausias progas turėjo argentiniečių duetas, Gonzalo Higuainas ir Paolo Dybala. Pirmasis 39-ąją minutę buvo meistriškai sustabdytas prieš pat smūgį, o antrojo bandymas jau per teisėjo pridėtą laiką sudrebino vartų virpstą.

Po pertraukos situacija rungtynėse nesikeitė, tačiau „Porto“ gynyba dirbo be priekaištų. Tik prasitęsus mačui įmušė P.Dybala, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę.

Antroje kėlinio pusėje „Porto“ palūžo. Tik 67 min. aikštėje pasirodęs Marko Pjaca jau po penkių minučių nuginklavo Ikerą Casillasą.

M.Pjaca įvartis

Praėjo tik minutė, kai įmušė ir Dani Alvesas. Puikus brazilų krašto gynėjų duetas sukūrė gražią ataką, kai Alexas Sandro baudos aikštelėje permetė kamuolį link kito krašto, kur D.Alvesas krisdamas pirštų galais įmušė įvartį.

D.Alveso įvartis

„Porto“ užbaigė mačą neatlikęs nė vieno smūgio į vartų plotą. Nors iš 18-os „Juvės“ smūgių į vartus skriejo tik keturi, tačiau dar bent keletas smūgių buvo itin pavojingi. „Juventus“ tai – aštuntoji iš eilės pergalė visuose turnyruose.

Įdomu, kad pirmajame aštuntfinalio rate buvo įmušti net 34 įvarčiai per 8 rungtynes. Tai – Čempionų lygos rekordo pakartojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius