Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: „Liverpool“ ir „Ajax“ nepralaimi, PSG apmaudžiai išleido pergalę

UEFA Čempionų lygoje trečiadienio vakarą sužaisti dar šeši mačai. „Liverpool“ ir Amsterdamo „Ajax“ klubai ir toliau nepralaimi, svarbias pergales pasiekė ir „Manchester City“, Lisabonos „Sporting“ bei Milano „Inter“, o „Paris Saint-Germain“ klubas išleido pergalę iš rankų paskutinę akimirką.
Sadio Mane ir Diogo Jota
Sadio Mane ir Diogo Jota / „Scanpix“/AP nuotr.

A grupė

„RB Leipzig“ 2:2 „Paris Saint-Germain“

Puikiai šį sezoną rungtyniaujantis Christopheris Nkunku 8-ą mačo minutę pelnė jau šeštą savo įvartį Čempionų lygoje šį sezoną, o Andre Silva 12-ą minutę galėjo sukrauti Leipcigo ekipai jau dviejų įvarčių pranašumą, kai apmaudžiai neįmušė baudinio.

Be traumuoto Lionelio Messi žaidęs paryžiečiai atkuto tik kėlinio viduryje.

Georginio Wijnaldumas dviem kirčiais 21 ir 39 minutėmis suteikė PSG persvarą dar prieš pertrauką.

Atrodė, kad svečiai iš Prancūzijos ir iškovos pergalę rezultatu 2:1, bet pačioje susitikimo pabaigoje ypač neatsargiai savo baudos aikštelėje sužaidė Presnelis Kimpembe.

PSG vidurio gynėjas užšoko ant varžovo ir gavo pražangą, o Dominikas Szoboszlai'us realizavo baudinį ir išplėšė „RB Leipzig“ klubui pirmąjį tašką šiame sezone.

PSG savo ruožtu dėl iš rankų paleistos pergalės prarado pirmąją vietą grupėje.

„Manchester City“ 4:1 „Brugge“

„Miestiečiai“ anksti išsiveržė į priekį, kai 15-ą minutę po Joao Cancelo perdavimo įvartį pelnė Philas Fodenas, bet vos po dviejų minučių prisižaidė įvartį į savo vartus įsimušęs Johnas Stonesas.

Visgi iš karto po pertraukos dar vienas J.Cancelo perdavimas virto Riyado Mahrezo įvarčiu galva ir „Man City“ susigrąžino pranašumą.

Anglijos čempionų pergalę 72-ą minutę įtvirtino vos po keitimo pasirodęs Raheemas Sterlingas. Jam tai buvo pirmas įvartis Čempionų lygoje per daugiau nei metus.

Galiausiai, vyšnią ant torto jau per pridėtą laiką uždėjo Gabrielis Jesusas, įmušęs po jau trečio J.Cancelo rezultatyvaus perdavimo.

Pepo Guardiolos auklėtiniai su 9 taškais aplenkė PSG ir beveik užsitikrino vietą aštuntfinalyje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

B grupė

„Liverpool“ 2:0 Madrido „Atletico“

Šį sezoną Čempionų lygoje nepralaimintis Liverpulio klubas jau antrą kartą sudorojo Ispanijos čempionus.

Diogo Jota dar 13-ą minutę išvedė savo komandą pasižymėdamas galva, o 21-ą minutę skirtumą padvigubino Sadio Mane.

Ir taip blankiai atrodžiusių „atletų“ viltis galutinai sudaužė teisėjo sprendimas 36-ą minutę, kai prieš save raudoną kortelę už pražangą prieš S.Mane išvydo Felipe, palikdamas svečius iš Madrido likusią mačo dalį žaisti 10 prieš 11.

Po pertraukos dar po įvartį pelnė D.Jota ir „Atletico“ lyderis Luisas Suarezas, bet abu jie buvo atšaukti po VAR peržiūrų.

Be kluptelėjimų žengiantis „Liverpool“ kartu su Miuncheno „Bayern“, Turino „Juventus“ ir Amsterdamo „Ajax“ išlieka vienintelėmis komandomis, dar nepraradusiomis taškų šio sezono Čempionų lygoje.

„Atletico“ po keturių mačų turi vos 4 taškus ir kol kas B grupėje į priekį praleidžia ne tik „Liverpool“, bet ir „Porto“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

C grupė

Dortmundo „Borussia“ 1:3 Amsterdamo „Ajax“

„Borussia“ gynėjas Matsas Hummelsas už grubią pražangą 29-ą minutę prieš save išvydo raudoną kortelę ir buvo pašalintas iš aikštės, bet tai nesukliudė netrukus Dortmundui išsiveržti į priekį – Jude'as Bellinghamas uždirbo baudinį, kurį 37-ą minutę realizavo Marco Reusas.

Ilgai įvarčio siekę olandai jį galiausiai pelnė 71-ą minutę, kai perdavimą iš krašto „uždarė“ „Ajax“ kapitonas Dušanas Tadičius.

Pergalę svečiams atnešė vieno iš šio sezono atradimų Sebastieno Hallerio įvartis 83-ą minutę. Dramblio Kaulo Kranto rinktinei atstovaujančiam puolėjui tai buvo jau septintas įvartis šiame sezone – jis nusileidžia tik Robertui Lewandowskiui (8).

Per pridėtą laiką „Ajax“ pridėjo dar ir trečią įvartį – jį pelnė Davy Klaassenas.

„Ajax“ dar neprarado taškų šio sezono Čempionų lygoje ir užsitikrino vietą aštuntfinalyje.

„Borussia“ gretose dėl traumos nežaidė Erlingas Brautas Haalandas.

Lisabonos „Sporting“ 4:0 Stambulo „Bešiktaš“

Portugalijos klubas į visus klausimus rungtynėse atsakė per 10 minučių atkarpą pirmajame kėlinyje.

Pedro Goncalvesas 31-ą minutę įmušė baudinį, o 38-ą minutę pridėjo ir antrą įvartį, dar vieną po trijų minučių pelnė Paulinho ir jau įpusėjus rungtynėms „Sporting“ turėjo trijų įvarčių persvarą.

Varžovų triuškinimą Lisabonos komanda pratęsė po pertraukos, kai 57-ą minutę Pablo Sarabia pelnė jau ketvirtą „Sporting“ įvartį.

„Sporting“ ši pergalė leido pavyti „Borussia“ – šios komandos varžysis dėl antro bilieto į atkrintamąsias.

Standings provided by SofaScore LiveScore

D grupė

Tiraspolio „Sheriff“ 1:3 Milano „Inter“

Nutraukti Čempionų lygos prakeiksmą ir po kurio laiko į atkrintamąsias patekti siekiantis „Inter“ Moldovos čempionų gynybą pralaužė tik po pertraukos.

54-ą minutę po Arturo Vidalio perdavimo pasižymėjo Marcelo Brozovičius, rezultatą 66-ą minutę padvigubino Milanas Škriniaras, o pergalę 83-ą minutę įtvirtino Alexas Sanchezas.

Paguodos įvartį „šerifams“ per pridėtą antrojo kėlinio laiką įmušė Adama Traore.

Ši pergalė leido „Inter“ aplenkti „Sheriff“ ir užkopti į antrąją vietą. D grupėje pirmauja Madrido „Real“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius