Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: „Porto“ keliauja į grupių etapą, „Roma“ – už borto

Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje sužaistos penkerios paskutinio kvalifikacinio etapo atsakomosios rungtynės, po kurių vietas turnyro grupių varžybose užsitikrino „Porto“, Glazgo „Celtic“, Varšuvos „Legia“, Razgrado „Ludogorets“ ir „Monaco“ klubai.
Edinas Džeko ir Felipe
Edinas Džeko ir Felipe / „Scanpix“ nuotr.

Vienas labiausiai intriguojančių mačų vyko Italijos sostinėje Romoje, kur trečiąją vietą „Serie A“ pirmenybėse užėmęs „Roma“ klubas susitiko su Portugalijos pirmenybių bronziniu prizininku „Porto“.

Pirmasis mačas Portugalijoje buvo pasibaigęs lygiosiomis 1:1, o atsakomojoje dvikovoje mačo svarstyklės iš karto pradėjo krypti svečių pusėn.

8-ąją minutę Felipe pasiuntė kamuolį į Wojciecho Szczesny ginamus vartus ir perėmė iniciatyvą.

Kai atrodė, kad šeimininkai pradeda tiestis, visas kortas sumaišė 38-ąją minutę Daniele De Rossi gauta raudona kortelė.

„Roma“ padėtis tapo kritiška 50-ąją minutę, kai toks pats likimas ištiko ir Emersoną.

Nors likę devyniese italai dar turėjo keletą galimybių pasižymėti, įmušti nesugebėjo, o mačo pabaigoje į jų pačių vartus krito dar du Miguelo Layuno ir Jesuso Manuelio Coronos įvarčiai – 0:3.

Netoli stebuklo buvo Beer Ševos „Hapoel“ klubas, namuose 2:0 paguldęs ant menčių Glazgo „Celtic“. Visgi šios pergalės Izraelio ekipai neužteko, nes pirmasis mačas Škotijoje buvo pasibaigęs Glazgo ekipos pergale 5:2.

Vietą Čempionų lygos grupių varžybose vėl turės Bulgarijos čempionas Razgrado „Ludogorets“. Bulgarai nors antradienį svečiuose ir sužaidė lygiosiomis su „Plzen“ ekipa 2:2, žengė tolyn dėka namuose iškovotos pergalės 2:0.

Prieš savaitę padėti pamatai į kitą etapą padėjo žengti ir Varšuvos „Legia“ ekipai, kuri šįkart namuose 1:1 sužaidė su Airijos čempionu „Dundalk“, bet pirmąją dvikovą buvo laimėję 2:0.

Įdomu, kad po 19-ąją minutę Robbie Bensono pelnyto įvarčio airiai pirmavo, o jų šansai dar labiau sustiprėjo 67-ąją minutę, kai iš aikštės už antrą įspėjimą buvo pašalintas čekas Adamas Hlousekas, tačiau įmušti antrą kartą „Dundalk“ taip ir neįstengė, o mačo pabaigoje ir patys praleido įvartį.

Daugiausiai intrigos buvo Monake, kur „Monaco“ klubas 1:0 palaužė „Villarreal“ ekipą, o vienintelį įvartį 90-ąją minutę iš 11 metrų baudinio pelnė Fabinho.

Pirmą mačą Ispanijoje kunigaikštystės futbolininkai irgi buvo laimėję 2:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius