Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga sugrįžo: antradienio vakaro įdomybės ir komandų naujienos

Pagaliau išaušo dar viena džiaugsminga diena futbolo sirgaliams – į stadionus sugrįžta svarbiausias klubinio futbolo turnyras. Antradienio vakarą 21:45 val. Lietuvos laiku kovas pradeda A-D grupių komandos. Portalas 15min pateikia klubų naujienas ir vakaro svarbiausius akcentus.
Šį vakarą išvysime Antoine'ą Griezmanną, Robertą Lewandowskį, Lionelį Messi ir kitus
Šį vakarą išvysime Antoine'ą Griezmanną, Robertą Lewandowskį, Lionelį Messi ir kitus

A grupė

„Paris Saint-Germain“ – Londono „Arsenal“

Prancūzijos čempionai šį sezoną vis dar ieško savęs – „Ligue 1“ pralaimėta „Monaco“, o namuose tik lygiosiomis sužaista su „Saint-Etienne“. „Arsenal“ tai labai geras laikas žaisti su PSG. Kita vertus, nepamirškime, kad naujasis prancūzų treneris Unay Emery yra tikras taurių specialistas.

Londono klubo lazaretas, kaip visada – ilgas. Negali rungtyniauti Peras Mertesackeris, Aaronas Ramsey, Danny Welbeckas, Carlas Jenkinsonas ir Gabrielis. Forma taip pat neįspūdinga – savaitgalį itin sunkiai įveiktas „Southamtpon“. Be to, „Arsenal“ niekada negarsėjo užtikrintumu žaidžiant išvykose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naujojo trenerio Unay Emery vedamas PSG stringa
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naujojo trenerio Unay Emery vedamas PSG stringa

„Basel“ – Razgrado „Ludogorets“

Kur kas mažiau susidomėjimo sulauksianti, bet tikrai įdomi dvikova. Šie du klubai Čempionų lygoje buvo susitikę tiek 2013, tiek 2014 m. – tris mačus iš keturių laimėjo šveicarai. Per keturias rungtynes pelnyta net 13 įvarčių.

Vietiniame čempionate ekipoms sekasi skirtingai. Šveicarijos lygoje „Basel“ per 7 mačus iškovojo 7 pergales ir tvirtai pirmauja – artimiausias persekiotojas lenkiamas jau net 9 taškais. Tuo tarpu Bulgarijos pirmenybėse „Ludogorets“ po 6 turų turi 10 taškų ir šešiais atsilieka nuo lyderio, tačiau turi mačą atsargoje.

Komandos traumų sąrašuose neturi labai svarbių žaidėjų, o „Basel“ į priekį ves puikiai žinomas Seydou Doumbia, neseniai žibėjęs Rusijos lygoje.

B grupė

Lisabonos „Benfica“ – Stambulo „Bešiktaš“

Pirmasis istorijoje šių komandų susidūrimas oficialiose rungtynėse vyks, kai abu klubai demonstruoja puikią formą vietiniame čempionate.

„Benfica“ pradėjo Portugalijos čempionatą galingai – per ketverias rungtynes iškovojo 10 taškų iš 12-os galimų, nors tik vieną kartą žaidė namuose. Stambulo klubas Turkijos lygoje startavo dviem pergalėmis ir vieneriomis lygiosiomis. Taigi pralaimėjimo kartėlio šiemet dar nepatyrė nė vieni.

Lisabonos ekipa neturės susižeidusio Jonaso ir Raulio Gimenezo, tačiau vis tiek laikomi favoritais. Turkai didelių praradimų neturi, tačiau Čempionų lygos pagrindiniame turnyre nėra žaidę nuo 2009-2010 m. sezono.

„Scanpix“ nuotr./„Napoli“ į mačą žengia pakilios nuotaikos
„Scanpix“ nuotr./„Napoli“ į mačą žengia pakilios nuotaikos

Kijevo „Dinamo“ – „Napoli“

Taip pat pirmasis istorijoje komandų susitikimas yra pasitinkamas skirtingų nuotaikų. Nors „Dinamo“ puikiai startavo Ukrainos čempionate, pasiekdami 5 pergales iš eilės, tačiau nelaimėjo pastarųjų dviejų rungtynių. Pralaimėjimas namie 0:2 prieš „Vorskla“ nepridėjo pasitikėjimo savimi.

„Napoli“ treneris Maurizio Sarri spaudos konferencijoje teigė, kad ukrainiečiai yra kur kas toliau pažengę kaip komanda, nes sužaidė daugiau mačų. Vis dėlto Italijos klubo futbolininkai į Ukrainą atvyksta po lengvos savaitgalio pergalės 3:0 prieš „Palermo“.

C grupė

„Barcelona“ – Glazgo „Celtic“

Pastaruosius tris sykius „Camp Nou“ stadione Škotijos klubas patyrė pralaimėjimus bendru santykiu 2:9, tačiau šįkart gali būti ir kitaip.

Šeštadienį „Barca“ namuose patyrė gėdingą pralaimėjimą 1:2 prieš kuklų lygos naujoką „Deportivo Alaves“. Luisas Enrique leido pailsėti daug svarbių žaidėjų ir buvo nubaustas, tad greičiausiai šįkart į aikštę žengs stipriausia įmanoma sudėtis.

Tačiau tai „Celtic“ tikrai negąsdins. Per penkis mačus Škotijos pirmenybėse klubas įmušė net 18 įvarčių, o savaitgalį įspūdingai 5:1 miesto derbyje sutriuškino „Rangers“. Svečių pasitikėjimas savimi ar šeimininkų įžeista garbė – laukia labai įdomi dvikova.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./„Barcelona“ savaitgalį patyrė gėdą namuose
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./„Barcelona“ savaitgalį patyrė gėdą namuose

„Manchester City“ – Monchengladbacho „Borussia“

Josepas Guardiola turės pirmąsias rungtynes Čempionų lygoje su naująja komanda ir mes iššūkį Andre Schubertui – vieninteliam treneriui, kurio taip ir nesugebėjo nesugebėjo įveikti Bundeslygoje, kai dar vadovavo „Bayern“.

„Manchester City“ mačą pasitinka puikios nuotaikos – savaitgalį laimėtas Mančesterio derbis, o šalia to žaisti šįkart galės ir Sergio Aguero. „Gladbach“ pergalę prieš stiprią „Bayer“ ekipą Vokietijos pirmenybių starte nustelbė savaitgalį pralaimėtas mačas prieš „Freiburg“.

Iš pirmo žvilgsnio galime prognozuoti lengvą „Man City“ pergalę, tačiau A.Schuberto istorija prieš P.Guardiolą rodo, kad treneris moka skaityti katalono mintis.

D grupė

Miuncheno „Bayern“ – „Rostov“

Sunku tikėtis, kad praėjusio sezono Rusijos čempionato sensacijos kūrėjai prilygs bavarams. „Bayern“ nuo pat sezono pradžios rodo gerą formą, tačiau klubui vis dar trūksta traumuotų Jerome'o Boatengo ir Arjeno Robbeno. Žaisti vis dar negali ir Kingsley Comanas, tačiau puikių žaidėjų „Bayern“ daugiau nei reikia.

Rusijos vicečempionai šiame sezone per šešis mačus pasiekė tris pergales ir kol kas į aukščiausias vietas nepretenduoja. Tai bus klubo debiutas tokio rango varžybose, tad didelių tikslų klubas tikrai nekelia. Nepralaimėti bent 1-2 mačų iš šešių tikriausiai yra viskas, ko „Rostov“ gali tikėtis iš šių metų Čempionų lygos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti tikslas vienas – Čempionų lygos taurė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti tikslas vienas – Čempionų lygos taurė

Eidhoveno PSV – Madrido „Atletico“

Praėjusį sezoną Čempionų lygos aštuntfinalyje abu šių komandų susitikimai baigėsi 0:0, o Madrido ekipa į priekį žengė tik po baudinių serijos. „Atletico“ nuėjo iki pat finalo, kur pralaimėjo „Real“.

Šį sezoną „Atleti“ startavo lėtai, tačiau savaitgalį reabilitavosi, kai 4:0 sumušė Vigo „Celta“. Tuo tarpu PSV laimėjo keturias iš penkių dvikovų Nyderlandų pirmenybėse, per kurias įmušė 11 įvarčių ir praleido tik vieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius