-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 23 /2016 02 24

Čempionų lyga: tobula „Barcelona“ ataka pražudė „Arsenal“, Turine – lygiosios

Tęsiasi Čempionų lygos aštuntfinalio etapas. Trečiadienį Londone „Arsenal“ 0:2 pripažino „Barcelona“ ekipos pranašumą, o Turine buvo užfiksuotos lygiosios 2:2 tarp „Juventus“ ir Miuncheno „Bayern“ ekipų.
„Arsenal“ – „Barcelona“
„Arsenal“ – „Barcelona“ / „Scanpix“ nuotr.

„Arsenal“ – „Barcelona“ 0:2

Pirmajame kėlinyje savotišką pergalę pasiekė Londono klubas. Nors „Barcelona“ kontroliavo kamuolį 71 proc. laiko, tačiau nė karto nesmūgiavo į vartų plotą. 

Pavojingiausias smūgis buvo Lionelio Messi, kai kamuolys skriejo virš vartų.

Antrojo kėlinio pradžioje Theo Walcottas pakeitė traumą patyrusį Alexą Oxlade-Chamberlainą.

71-ąją minutę „Barcelona“ ekipą į priekį išvedė Lionelis Messi. Katalonai tiesiog ištampė anglų gynybą ir puikiais perdavimais prisikasė iki Petro Čecho vartų. Ataką tiksliai užbaigė argentinietis. 

Lionelio Messi įvartis

L.Messi tai buvo pirmasis įvartis į Petro Čecho ginamus komandos vartus. Jis taip pat pirmą kartą įmušė „Emirates“ stadione.

Po keitimo pasirodęs Mathieu Flamini Londono ekipai davė daugiau žalos nei naudos. „Arsenal“ gynėjas prasižengė prieš L.Messi baudos aikštelėje ir argentinietis realizavo 11 metrų baudinį.

Praėjusių metų Čempionų lygos nugalėtojai į Londoną atvyko kaip aiškūs ne tik pirmojo mačo, bet ir poros favoritai. „Barcelona“ iš pastarųjų 15-os rungtynių laimėjo 14, nėra pralaimėjusi jau 33-ijų rungtynių iš eilės. Per jas įmušti net 100 įvarčių.

„Barca“ įveikė „Arsenal“ 2006 metų Čempionų lygos finale bei pašalino iš kovos dėl titulo 2010 ir 2011 m. atkrintamosiose.

„Arsenal“ kartu su Madrido „Real“ yra vienintelės komandos, nuo 2003-04 m. visada patenkančios į atkrintamąsias varžybas. Vis dėlto Anglijos klubas penkis pastaruosius sezonus kovas baigia būtent aštuntfinalyje.

Turino „Juventus“ – Miuncheno „Bayern“ 2:2

Miuncheno klubą į priekį pirmojo kėlinio pabaigoje išvedė Thomasas Muelleris. Progą sukūrė Douglas Costa, tačiau jo smūgį atrėmė Gianluigi Buffonas. M.Mulleris smūgiavo pakartotinai ir buvo tikslus. Tai buvo jau šeštas vokiečio įvartis šiame sezone Čempionų lygoje. 

Thomaso Muellerio

Antrojo kėlinio pradžioje Miuncheno ekipos persvarą padvigubino Arjenas Robbenas. Robertas Lewandowskis pradėjo ataką ir atliko puikų perdavimą, po kurio kairia koja tiksliai smūgiavo olandas.

Tai buvo 27-as olando įvartis Čempionų lygoje karjeroje.

Įspūdingas Arjeno Robbeno įvartis

63-ąją minutę „Juventus“ mažino atsilikimą. Paulo Dybala išsaugojo Turino ekipos viltis. Puikų perdavimą atliko Mario Mandžukičius, po kurio P.Dybala įmušė pirmąjį karjeros Čempionų lygos įvartį.

Paolo Dybala įvartis

76-ąją minutę rezultatą išlygino Stefano Sturaro. Po keitimo pasirodęs futbolininkas užtruko tik septynias minutes įmušti debiutinį įvartį Čempionų lygoje. Jam smūgiu galva kamuolį patiekė Alvaro Morata.

Stefano Sturaro įvartis

„Bayern“ šį sezoną per 22 rungtynes yra pralaimėjęs tik kartą, o iš pastarųjų dešimties susitikimų nelaimėjo tik vieno.

„Juventus“ tik savaitgalį sužlugdė savo įspūdingą 15 iš eilės pergalių seriją, kai sužaidė 0:0 su „Bologna“ vienuolike. 

Tai tik antrasis komandų susitikimas atkrintamosiose varžybose. 2012-13 m. turnyre „Bayern“ bendru rezultatu laimėjo 4:0.

Philippas Lahmas sužaidė savo 100-ąsias Čempionų lygos rungtynes. Vienintelis vokietis yra sužaidęs daugiau – 103 – tai Oliveris Kahnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius