Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA Čempionų lygos lygiosios: futbolo titanai „Real“ ir „Manchester United“ išsiskyrė taikiai 1:1, o „Šachtar“ ir „Borussia“ – 2:2

Po dviejų mėnesių pertraukos UEFA Čempionų lygos atkrintamosios varžybos prasidėjo puikiai – antradienį žaidusios keturios ekipos padovanojo net 6 įvarčius per 2 rungtynes. Futbolo aistruoliai ypač laukė, kuomet į aikštę Madride įžengė „Real“ ir „Manchester United“ klubai.
Cristiano Ronaldo
Madrido „Real“ ir „Manchester United“ futbolininkai šiandien išsiskyrė taikiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijos ir Anglijos grandai išsiskyrė taikiai 1:1. Lygiosiomis pasibaigė ir antroji trečiadienio akistata, kurioje kovėsi Donecko „Šachtar“ ir Dortmundo „Borussia“. Nors dukart pirmavo ukrainiečiai, mačas baigėsi kovingomis lygiosiomis 2:2.

Viename iš intriguojančių viso aštuntfinalio serijos mačų Madrido „Real“ ir „Manchester United“ kol kas išsiskyrė taikiai 1:1, tačiau įvartis, pelnytas išvykoje, kol kas duoda pranašumą Mančesterio ekipai.

Abu rungtynių įvarčiai buvo pelnyti pirmame kėlinyje – per pirmąjį pusvalandį. Nors šeimininkai „Real“ futbolininkai spaudė varžovus ir ne kartą galėjo pasižymėti, jau pirmoji anglų ataka buvo sėkminga.

Nuo kampinio gairelės į vartininko baudos aikštelę Wayne'o Rooney smūgiuotą kamuolį „galva“ uždarė Danny Welbeckas. Tai buvo pirmasis anglų ekipos žaidėjo įvartis Čempionų lygoje.

Nepraėjus dešimčiai minučių, įvarčiu džiaugėsi ir „Real“. C. Ronaldo po Angelo de Maria perdavimo išlygino rezultatą. Puolėjas pelnė savo 7-ąjį įvartį Čempionų lygos turnyre ir tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju.

Kitame mače Donecko „Šachtar“ ir Dortmundo „Borussia“ per kėlinį įmušė po įvartį ir dvikova baigėsi 2:2. Abu kartus pirmavo ukrainiečiai, tačiau vokiečiams abu kartus pasisekė išlyginti skirtumą.

Pradžioje pasižymėjo Ukrainos ekipos kapitonas D.Srna, 321-ąją min. išvedęs į priekį „Šachtar“. Tačiau 41 min. R.Lewandowski išlygino skirtumą. 68 min. D.Costa vėl padėjo Donecko klubui pirmauti, bet 87 min. M.Hummelsas padėjo galutinį tašką dvikovoje.

Prieš mačą Donecke sulaukta blogų žinių. Iš Odesos skridęs lėktuvas su futbolo gerbėjais dėl sugedusio orlaivio avariniu būdu leidosi Donecke ir užsidegė. Lėktuvas užsiliepsnojo jau nusileidęs. Teigiama, kad penki keleiviai žuvo.
 

-----------------------------

Madrido „Real“ – „Manchester United“ 1:1 (1:1)

Startinės sudėtys:

Madrido „Real“: Diego Lopezas, Varane, Ramosas, Coentrao, Arbeloa, Khedira, Ozilas, Alonso, Di Maraa, Ronaldo, Benzema. Atsarginiai: Adanas, Pepe, Carvalho, Kaka, Essien, Modričius, Higuainas.

„Manchester United“: De Gea, Rafaelis, Evra, Jones, Ferdinandas, Evansas, Carrickas, Kagawa, Rooney, Welbeckas, Van Persie. Atsarginiai: Lindegaardas, Smallingas, Valencia, Andersonas, Giggsas, Cleverley, Hernandezas.

Pirmasis kėlinys

3 min. Madrido klubas iškart prispaudė varžovus prie jų vartų ir pirmasis „Real“ smūgis skriejo greta virpsto.

9 min. Reali galimybė pelnyti įvartį. Ramosas smūgiavo stipriai, De Gea nepagavo kamuolio, tačiau sviedinys atsitrenkė į kairįjį virpstą.

20 min. (ĮVARTIS). Vos pirmąją ataką surengę „Manchester United“ žaidėjai iškart pelnė įvartį. Nuo kampinio gairelės į vartininko baudos aikštelę Rooney smūgiuotą kamuolį  galva „uždarė“ Welbeckas. Tai pirmasis anglų ekipos žaidėjo įvartis Čempionų lygoje.

Reuters/Scanpix nuotr./Danny Welbeckas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danny Welbeckas
Reuters/Scanpix nuotr./Diego Lopezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Diego Lopezas

27 min. Ronaldo  nuo 30 metrų smūgiavo kamuolį, tačiau šis atsitrenkė į anglų žaidėjus.

30 min. (ĮVARTIS).  Di Maria kairiuoju kraštu perdavė kamuolį į „Manchester United“ komandos baudos aikštę, o aukščiausiai pašokęs Ronaldo nukreipė kamuolį į vartus. Tai septintasis Ronaldo įvartis Čempionų lygoje.

Reuters/Scanpix nuotr./Cristiano Ronaldo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

38 min. Ozilas kairiuoju kraštu prasiveržė į vartininko baudos aikštę, tačiau jo smūgis kairiąja koja nepasiekė tikslo. Tačiau paplušėti anglų vartininkui teko iškart ir po šio epizodo. Iškart po šio momento „Real“ dar kartą surengė itin gerą ataką, tačiau į vartų pusę skersuotą kamuolį niekam iš Madrido ekipos žaidėjų nepasisekė pasiekti.

45 min. Anglai vėl kėlė kampinį, tačiau šįkart jis buvo ne toks grėsmingas. Iškart po to kitoje aikštės pusėje pasižymėti galėjo Ronaldo – ir vėl jis smūgiavo galva, tačiau nepataikė į vartų plotą.

Antrasis kėlinys

46 min. Pirmąją ataką iškart surengę „Manchester United“ atstovai galėjo pelnyti įvartį, tačiau aukštai į vartus skriejantį kamuolį sugavo Diego Lopezas.

69 min. Daugiau atakavo „Real“ žaidėjai, tačiau apčiuopiamų dividendų jie neturėjo. Buvo galima išskirti tik Ronaldo galimybę pelnyti įvartį, kai po skersuoto kamuolio į baudos aikštę, jis bandė „uždaryti“ perdavimą.

72 min. Anglai atakavo – po Robino van Persie smūgio kamuolys atitrenkė į virpstą, o po to iškart antrasis jo smūgis vos nepasiekė tikslo – tik „Real“ gynėjai iškrapštė kamuolį, kuris po akimirkos būtų kirtęs vartų liniją.

85 min. Ronaldo dar kartą baudos smūgiu pabandė pramušti „Manchester United“ ekipos vartininką, tačiau kamuolys skriejo aukščiau vartų.


 

 

Donecko „Šachtar“ – Dortmundo „Borussia“  2:2 (1:1)

Startinės sudėtys:

Donecko „Šachtar“: Pijatovas, Ratas, Čigrynskis, Rakickis, Hubschmanas, Fernandinho, Alex Teixeira, Srna, Luiza Adriano, Mchitarianas, Taisonas. Atsarginiai: Kanibolockis, Ševčiukas, Iščenka, Stepanenka, Douglas Costa, Eduardo, Devičius.

Dortmundo „Borussia“: Weidenfelleris, Hummelsas, Piszczekas, Felipe Santana, Schmelzeris, Kehlas, Benderis, Gotze, Reus, Blaszczykowski, Lewandowski. Atsarginiai: Langerakas, Subotičius, Halstenbergas, Leitneris, Nuri Sahinas, Bittencourtas, Schieberis.

Pirmasis kėlinys

31 min. (ĮVARTIS) „Šachtar“ kapitonas Srna sugebėjo pramušti vokiečių gynybą. Mušęs baudos smūgį jis surado properšą sienelėje ir įmušė įvartį-gražuolį.

Reuters/Scanpix nuotr./Darijo Srna
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Darijo Srna

41min. (ĮVARTIS) Po dešimties minučių vokiečiams įvartį pelnė lenkas Lewandowski. Jo kolegų smūgiuotą kamuolį jis praleido, o vartininkui nesugebėjus pagauti sviedinio, Lewandowski lengvai įspyrė kamuolį į beveik tuščius vartus.

Reuters/Scanpix nuotr./Robertas Lewandowski
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowski

Antrasis kėlinys

68 min. (ĮVARTIS) Douglas Costa gavo tolimą perdavimą ir išvedė ukrainiečių ekipą į priekį 2:1.

87 min. Vokiečiai iš paskutiniųjų siekė išlyginti rezultatą ir jiems pasisekė – Hummelsas išlygino skirtumą.



 

---------------

Donecko „Šachtar“ (II vt. E gr. – 3 perg., 1 lyg., 2 pral.) – Dortmundo „Borussia“ (I vt. D gr. – 4 perg., 2 lyg.)

Abi komandas galime drąsiai vadinti šio sezono Čempionų lygos staigmenomis. Galbūt buvo galima tikėtis, kad „kurmiai“ E grupėje, kurioje žaidė Londono „Chelsea“ ir Turino „Juventus“, pateks į kitą etapą, tačiau „Borussia“ triumfo D grupėje nesitikėjo turbūt niekas. Dortmundo klubas iš tolimesnės kovos išmetė „Manchester City“ bei finišavo aukščiau už Madrido „Real“. Negano to, „Borussia“ nė karto nepralaimėjo.

Ukrainiečiams gali būti kiek sunkiau, nes po pasibaigusio šalies čempionato klubas jau 2 mėnesius nežaidė rimtų mačų. Vis dėlto iš 12 draugiškų rungtynių „Šachtar“ laimėjo 10. Be to, Donecko klubas prarado vieną svarbiausių komandos futbolininkų – už 35 mln. eurų į Machačkalos „Anži“ persikėlė atakų organizatorius brazilas Willianas.

„Borussia“ į Ukrainą atvyksta po gėdingo pralaimėjimo Vokietijos Bundeslygoje. Jurgeno Kloppo vyrus net 4:1 sutriuškino „Hamburg“ ekipa. Negano to, šiemet šalies čempionate Bortmundo ekipai sekasi ne per geriausiai – nuo lyderės Miuncheno „Bayern“ juos skiria 15 taškų praraja.

Traumos: „Borussia“ gretose po pertraukos vėl rungtyniaus itin svarbūs gynėjai Marcelas Schmelzeris ir Nevenas Subotičius. Tačiau komandoje trūks Ilkay Gundogano ir Kevino Grosskreutzo. „Šachtar“ ekipoje trūks gynėjo Aleksandro Kucherio.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Šachtar“: vartininkas – A.Pijatovas, gynėjai – D.Srna, R.Ratas, J.Rakitskis, D.Čigrinskis, saugai – Taisonas, Fernandinho, A.Teixeira, T.Stepanenko, puolėjai – H.Mkhitaryanas ir Luizas Adriano.

„Borussia“: vartininkas – R.Weidenfelleris, gynėjai – M.Schmelzeris, N.Subotičius, M.Hummelsas, L.Piszczekas, saugai – S.Benderis, S.Kehlas, J.Blaszczykowskis, puolėjai – M.Goetze, R.Lewandowskis, M.Reusas.

Prognozė: rezultatyvios lygiosios 1:1 arba 2:2.

VIDEO: Madrido „Real“ – „Manchester United“ mačo anonsas.

Madrido „Real“ (II vt. D gr. – 3 perg., 2 lyg., 1 pral.) – „Manchester United“ (I vt. H gr. – 4 perg., 2 pral.).

„Titanų susidūrimas“, „karališka dvikova“, „amžiaus mūšis“ – vos ištraukus aštuntfinalio burtus šią porą apgaubė įvairūs epitetai. Aišku tik viena – tai tikrai nebus eilinės rungtynės. Sero Alexo Fergusono teigimu mačas gali netgi nulemti Čempionų lygos laimėtoją.

Nors „Real“ ekipa Ispanijoje stringa ir rikiuojasi tik trečioje vietoje, tačiau „Manchester United“ klubui nuo to tik blogiau. „Los Blancos“ žaidėjai ir treneris Jose Mourinho visas jėgas ir atsidavimą yra paskyrę Čempionų lygai – kalbama, kad nuo šios serijos priklausys ekscentriškojo portugalo likimas „Real“ ekipoje.

„Raudonieji velniai“ Anglijoje pastaruoju metu demonstruoja puikią sportinę formą ir nepralaimėjo jau 13 pastarųjų mačų iš eilės. Du pralaimėjimai grupės varžybose patirti po 4 prieš tai sekusių pergalių ir jau užsitikrinus pirmąją vietą, tad didelės reikšmės teikti jiems neriekia.

„Real“ savaitgalį 4:1 sudaužė „Sevilla“, o namuose įskaitant visus turnyrus nėra pralaimėję jau 33 mačų iš eilės (27 per., 6 pral.). Pagal tarpusavio mačuose iškovotų pergalių skaičių 4:2 taip pat pirmauja „Real“, dar trys mačai baigėsi lygiosiomis.

Traumos: „Real“ ekipoje į gynybą grįžta Pepe ir kiek anksčiau pasveikęs Marcelo, tačiau nėra kapitono ir vartininko Ikero Casillaso. Xabi alonso rungtyniaus nepaisydamas smulkios traumos. Mančesterio ekipoje tikrai nežais gynėjai Philas Jonesas ir Johny Evansas bei Darrenas Fletcheris, tačiau traumas išsigydė Ashley Youngas ir Michaelas Carrickas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Real“: vartininkas – Diego Lopezas; gynėjai – A.Arbeloa, S.Ramosas, Pepe, Marcelo; saugai – Xabi Alonso, S.Khedira, M.Ozilas, puolėjai – A.di Maria, C.Ronaldo, K.Benzema.

„Manchester United“: vartininkas – D.de Gea; gynėjai – Rafaelis, N.Vidičius, R.Ferdinandas, P.Evra; saugai – P.Jonesas, M.Carrickas, T.Cleverley; puolėjai – Valencia, W.Rooney, R.van Persie.

Prognozė: „Real“ pergalė vieno įvarčio skirtumu, tačiau „Manchester United“ tikrai įmuš.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius