-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 17 /2015 02 18

Čempionų lygoje „Chelsea“ sulaikė PSG, „Šachtar“ ir „Bayern“ įvarčių neįmušė

Antradienio vakarą dvejose UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse į aikštes išbėgo trijų Europos valstybių nacionalinių čempionatų nugalėtojai. Intriguojančiose dvikovose Paryžiuje ir Lvove susitiko atitinkamai „Paris Saint Germain“ ir Londono „Chelsea“ bei Donecko „Šachtar“ ir Miuncheno „Bayern“. Abejos rungtynės baigėsi lygiosiomis, o įvarčiai mušti tik Paryžiuje.
Branislavas Ivanovičius
Branislavas Ivanovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Socialiniame tinkle „Twitter“ PSG ir „Chelsea“ rungtynės tapo labiausiai aptariamu vakaro įvykiu, o žymė #PSGCHE – populiariausia dienos žyme.

Nors savo komandos žaidimu tikrai labiau džiaugiasi „Paris Saint Germain“ sirgaliai, tačiau nugalėtojais vis dėlto bent kol kas galime vadinti „Chelsea“. Trys „Mėlynųjų“ gynėjai pirmajame kėlinyje vieni sukūrė įvartį, o antrajame Jose Mourinho sustyguotas „autobusas“ atlaikė šeimininkų atakas.

Edinsonas Cavani rezultatą sugebėjo išlyginti po grubios gynybos klaidos, tačiau vėliau „Chelsea“ žaidėjai rungtyniavo užtikrintai.

Mačo teisėjas sulaukė daug kritikos už vengimą bausti žaidėjus kortelėmis, nes grubaus žaidimo buvo iš abiejų komandų. Teisėjas Cuneytas Cakiras parodė keturias korteles.

Prastai rungtynėse atrodė „Chelsea“ puolimo jėga – Diego Costa, Edenas Hazardas ir Cescas Fabregasas. Jų žaidimas visiškai neįsiminė. PSG lyderis Zlatanas Ibrahimovičius atliko porą pavojingų smūgių, tačiau jo žaidimas irgi galėjo būti geresnis.

Kitose vakaro rungtynėse, kurios vyko neutralioje aikštėje Lvove, „Bayern“ ekipa nesugebėjo palaužti „Šachtar“.

Vokiečiai aktyviai pradėjo rungtynes, Thomasas Muelleris turėjo porą puikių progų įvarčiams, tačiau greitai bavarai priblėso. Pramušti ukrainiečių gynybos linijų nepadėjo net kamuolio kontrolė, kuri visas rungtynes siekė daugiau nei 60 procentų.

„Bayern“ žaidėjams nepatiko, kad formalūs aikštės šeimininkai neleido jiems daryti, ko nori, ir jau pirmajame kėlinyje vokiečiai pasižymėjo gana grubiu žaidimu ir dviem geltonomis kortelėmis.

69 min. komandos galimybes laimėti sumažino patyręs Xabi Alonso. Šimtąsias Čempionų lygos rungtynes karjeroje žaidęs ispanas užsidirbo antrąją geltoną kortelę ir buvo pašalintas.

„Bayern“, kaip ir „Šachtar“, per mačą tik po sykį pataikė į vartų plotą ir atsakomosiose rungtynėse tikrai norės žaisti aktyviau ir gražiau. Ukrainiečiams Miunchene užteks bet kokių lygiųjų, išskyrus 0:0.


Rungtynių įvykiai:

PSG – „Chelsea“ 1:1 (0:1)

90+3 min. Jose Mourinho „autobusas“ atlaikė. Prieš pat galutinį teisėjo švilpuką PSG surengė dar vieną puikią ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Z.Ibrahimovičius. Švedas po skersuoto kamuolio galva smūgiavo iš labai arti, bet T.Courtois ir vėl išgelbėjo savo ekipą.

84 min. Pasipylė keitimai. PSG ekipoje J.Pastore aikštėje pasirodė vietoj E.Lavezzi. „Chelsea“ sudėtyje Oscaras pakeitė C.Fabregasą, o L.Remy – D.Costą.

80 min. E.Cavani vienas prasiveržė kairiuoju kraštu kone iki vartų, tačiau smūgis skriejo pro pat tolimąjį virpstą. Tai buvo puiki proga.

79 min. Su naująja komanda Čempionų lygos rungtynėse pirmą kartą pasirodė naujasis „Chelsea“ krašto gynėjas Juanas Cuadrado, pakeitęs Willianą.

70 min. PSG spaudė svečius ir rengė atakas. Per kelias minutes prancūzai pakėlė du kampinius, jau 11 sykių bandė smūgiuoti, iš kurių šešis kartus pataikė į vartų plotą. C.Fabregasas už pavojingą žaidimą gavo geltoną kortelę.

66 min. Geltoną kortelę gavo B.Ivanovičius.

60 min. Po išlyginamojo įvarčio atsigavo abi komandos. Buvo pakelti du kampiniai. Sulig valandos riba PSG surengė labai pavojingą ataką – T.Courtois iš arti smūgiuotą Z.Ibrahimovičiaus kamuolį atmušė rankomis. Maxwellas buvo pirmasis, prišokęs prie kamuolio, tačiau jo smūgis jau į tuščius vartus buvo atmuštas gynėjo.

55 min. ĮVARTIS! EDINSONAS CAVANI. Ir antrasis rungtynių įvartis įmuštas galva. Aktyvusis B.Matuidi perdavimu iš kairiojo krašto lyg ant lėkštutės padėjo kamuolį ant E.Cavani galvos. Urugvajietis buvo paliktas vienas vos keli metrai nuo vartų.

52 min. Teisėjas pagaliau ištraukė pirmąją kortelę – už pražangą nubaustas G.van der Wielis.

50 min. Šeimininkai antrąjį kėlinį stengėsi pradėti aktyviu žaidimu ir atliko porą aukštų perdavimų į baudos aikštelę, tačiau nieko pavojingo nesukūrė.

43 min. M.Veratti grubiai pargriautas prie pat baudos aikštelės linijos, tačiau teisėjas kortelių toliau iš kišenės netraukė. Baudos smūgį mušė Z.Ibrahimovičius, tačiau galingas švedo šūvis į vartininko kampą skriejo virš vartų. Pirmasis kėlinys baigtas.

36 min. ĮVARTIS! Branislavas Ivanovičius. Puikus „Chelsea“ gynėjų žaidimas. Baudos aikštelės centre po J.Terry perdavimo G.Cahillas gavo kamuolį, tačiau staigiu judesiu jį „metė“ į dešinę, kur oro dvikovą laimėjęs B.Ivanovičius įmušė pirmąjį vakaro įvartį.

34 min. Puiki proga! Kampinio metu D.Luizui pavyko galva priimti kamuolį, tačiau smūgis iš aštraus kampo skriejo netiksliai, nes „Chelsea“ gynėjas sugebėjo blokuoti kamuolį.

30 min. Po PSG pražangos C.Fabregasas baudos smūgiu pasiuntė perdavimą virš baudos aikštelės, tačiau S.Sirigu neleido jo niekam priimti.

27 min. Sužaidus beveik pusvalandį svečiai ir toliau nebuvo atlikę smūgių į vartų plotą, tačiau po vienos atakų S.Sirigu teko išeiti iš vartų, kad sugautų skersuotą perdavimą. Netrukus G.van der Wielis surengė pavojingą PSG ataką kraštu.

20 min. Po dviejų puikių progų žaidimas kiek sulėtėjo, tačiau „Mėlynieji“ kelis kartus iš eilės užsidirbo pražangas. D.Costa žaidė su ugnimi, rinkdamasis vieną pražangą po kitos. Ilgai netruks ir ispanas prieš save išvys kortelę.

11 min. B.Matuidi neišnaudojo puikios progos. E.Cavani aukštu perdavimu į baudos aikštelės centrą suteikė prancūzui šansą smūgiuoti galva, tačiau T.Courtois buvo vietoje. Nepraėjus nė 20 sek. galva į vartų plotą pataikė ir Z.Ibrahimovičius.

8 min. Per pirmas minutes komandos užsiėmė žvalgyba, o ne aktyviais veiksmais. 

„Šachtar“ – „Bayern“ 0:0

90+3 min. Po raudonos kortelės „Bayern“ kamuolio kontrolė sumažėjo nežymiai. Vis dėlto, per visą mačą vos vienas smūgis iš 8 skriejo į vartų plotą („Šachtar“ pataikė 1 iš 2). Vokietijos čempionai savo sirgalių akivaizdoje taip žaisti negalės, o ukrainiečiai į svečius važiuos su viltimi. 

85 min. Geltoną kortelę gavo B.Schweinsteigeris.

84 min. Vietoje Taisono aikštėje pasirodė Wellingtonas Nemas.

83 min. Individualų reidą surengė A.Robbenas, tačiau jo smūgis nuo 11 metrų žymos buvo blokuotas. Tai buvo geriausia „Bayern“ proga antrajame kėlinyje.

80 min. Raudoną kortelę gavusiam X.Alonso tai buvo 100-osios Čempionų lygos rungtynės karjeroje.

75 min. Vietoje M.Goetze į aikštę žengė R.Lewandowskis.

71 min. Po pašalinimo puolėjas T.Muelleris vietą aikštėje užleido gynėjui H.Badstuberiui. 

69 min. Patyręs vilkas X.Alonso padarė nedovanotiną klaidą. Saugas pavojingai slydo į varžovo kojas, nepataikė į kamuolį ir buvo nubaustas geltona kortele. Ispanui ji antra, tad „Bayern“ lieka su vienu žaidėju mažiau.

63 min. Pavojingą F.Ribery reidą sustabdė teisėjo pakelta vėliavėlė, užfiksavusi nuošalę. „Bayern“ kamuolio kontrolė siekė 63 proc.

59 min. Kelios minutės gana kieto, lėto žaidimo baigėsi geltoną kortelę išvydus Douglasui Costai.

50 min. Jau kėlinio pradžioje vokiečiai kėlė kampinį ir atakos epicentre vėl atsidūrė galva smūgiavęs T.Muelleris. Dar vienas vokiečio smūgis nepasiekė tikslo.

45+2 min. Gana nuobodus pirmasis kėlinys baigtas. „Bayern“ puolėjas T.Muelleris turėjo dvi puikias progas, bet daugiau nieko įspūdingo per pirmas 45 min. neišvydome.

38 min. Geltoną kortelę gavo pirmasis ukrainiečių žaidėjas – kapitonas Darijo Srna.

32 min. Antra puiki T.Muellerio proga. Vokietis turėjo kamuolį baudos aikštelėje, atliko pavojingą smūgį, tačiau jis praskriejo virš skersinio.

25 min. J.Rakyckis atliko pavojingą baudos smūgį, tačiau kamuolys atsidūrė M.Neuerio rankose.

23 min. „Bayern“ žaidėjai nervinosi, kai ukrainiečiai neleido jiems šeimininkauti aikštėje. Vienas po kito Rafinha ir Xabi Alonso gavo geltonas korteles.

11 min. Pirma tikra proga, kurią turėjo T.Muelleris, atlikęs galingą smūgį ore po komandos draugo perdavimo į baudos aikštelę. Vartus apsaugojo fantastiškai po vokiečio kojomis slydęs gynėjas.

6 min. Nuo rungtynių pradžios beveik 2000 į Ukrainą atvykusių sirgalių palaikomas „Bayern“ klubas suko ratus prie „Šachtar“ baudos aikštelės. Vienu metu aplink ją buvo 8 vokiečių  futbolininkai.


PSG – „Chelsea“

Prancūzijos čempionų sezonas šiemet klostosi permainingai. Grupės etape PSG sugebėjo įveikti „Barcelona“ ekipą ir rimtai pakovoti su ja dėl grupės nugalėtojo vardo, tačiau vietinėse pirmenybėse ilgokai buksavo. „Ligue 1“ šiuo metu PSG yra trečioje vietoje (nuo pirmos skiria du taškai), tačiau antradienį į kovą galės mesti visus tris pagrindinius puolėjus. Vis dėlto, traumuotų žaidėjų sąrašas ilgas – Yohanas Cabaye, Serge'as Aurier, Lucasas Moura, Thiago Motta.

„Chelsea“ nuo sezono pradžios išsiveržė į priekį Anglijoje ir niekam neužleidžia savo pozicijų. Dabartinė 7 taškų persvara prieš artimiausią varžovą leis visas pajėgas mesti Čempionų lygai, o ir lyderis Diego Costa pagaliau pasveiko. Dėl traumos tikrai negali žaisti Johnas obi Mikelis, prieš mačą neaišku buvo dėl Cesco Fabregaso, Williano ir Oscaro. Du iš jų pradeda rungtynes starto 11-ėje, Oscaras – ant suolo.

„Šachtar“ – „Bayern“

„Benamis“ Ukrainos klubas tarptautines rungtynes žaidžia Lvovo stadione, nes Rusijos remiamų separatistų užimtame Donecke iš „Šachtar“ stadiono jau mažai kas beliko. Šalies čempionai šį sezoną kol kas žengia antri, lyderio poziciją užleisdami Kijevo „Dinamo“. Vis dėlto, „Kurmiai“ turi kozirį – rezultatyviausią šių metų Čempionų lygos grupių etapo žaidėją. Brazilas Luisas Adriano įmušė 9 įvarčius, tiesa, 8 krito į Barysovo BATE vartus.

Po žiemos pertraukos „Bayern“ klubas gavo šalto dušo nuo „Wolfsburg“ (1:4), tada sužaidė lygiosiomis su „Schalke“ (1:1), tačiau šeštadienį išniekino „Hamburger“ gynybą – 8:0. Kaip pastaruoju metu įprasta, Vokietijos čempionų gretose nemažai traumų – Javi Martínezas, Thiago ir Philippas Lahmas tikrai nežais, o Rafinha, Xabi Alonso ir Franckas Ribery situacija prieš rungtynes buvo „50 prie 50“. Vis dėlto, visi trys keliauja į startą, tačiau prieš pat mačą pranešta, kad dėl raumens problemos nežais Mehdi Benatia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius