-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Čempionų lygoje – Europos futbolo milžinų akistatos

Antradienį į Europos stadionus sugrįžta UEFA Čempionų lygos varžybos. Milžinišką susidomėjimą kelia „Manchester City“ ir „Barcelona“ bei Londono „Arsenal“ ir Miuncheno „Bayern“ akistatos.
Neymaras
Neymaras / „Scanpix“ nuotr.

Sunku patikėti, bet tai faktas – „Manchester City“ ir „Barcelona“ tarpusavyje oficialiose rungtynėse susidurs pirmą kartą. Iki šiol šie klubai žaidė tik draugiškose dvikovose ir pasidalijo po tris pergales. „Manchester City“ Čempionų lygos aštuntfinalyje kovos pirmą kartą klubo istorijoje. „Barcelona“, kuri elitiniame žemyno turnyre triumfavo keturis sykius, į ketvirtfinalį sieks patekti septintą sezoną iš eilės.

„Barcelona“ nuo 2008 metų Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose ypač silpnai rungtyniauja svečiuose – iš 15 mačų laimėjo tik tris, tačiau dažniausiai namie nugalėdavo varžovus didesne persvara ir prasibraudavo į kitą etapą.

„Manchester City“ ir „Barcelona“ tarpusavyje oficialiose rungtynėse susidurs pirmą kartą.

Katalonijos ekipa Čempionų lygoje Anglijos aikštėse nelaimėjo nė vienos iš pastarųjų penkių dvikovų. Pastarąjį kartą „Barcelona“  iš šios šalies pergalę parsivežė 2006–2007 m. sezone, kai 1:0 nugalėjo „Liverpool“ futbolininkus.

Papildomos intrigos Anglijos ir Ispanijos futbolo milžinų susirėmimui suteikia tai, kad „Manchester City“ komandai atstovauja keturi ispanai (Davidas Silva, Alvaro Negredo, Jesusas Navasas, Javi Garcia), be to, per pastaruosius keletą metų būrys futbolininkų į „City“ klubą persikėlė kaip tik iš Ispanijos lygos. Vienas jų – Yaya Toure, anksčiau gynęs „Barcelona“ garbę.

„Miestiečių“ treneris čilietis Manuelis Pellegrini didžiąją savo karjeros dalį dirbo Ispanijoje. Kai jis treniravo „Villareal“, Madrido „Real“ ir „Malaga“ komandas, jam Barselonos klubą pavyko įveikti keturis kartus.

Ne ką mažiau įdomus turėtų būti „Arsenal“ ir čempiono titulą ginančio „Bayern“ mūšis. „Kanonieriai“ tris pastaruosius sezonus neperšoko aštuntfinalio barjero. Pernai šiame etape Arsene‘o Wengero auklėtinius kaip tik ir eliminavo Vokietijos čempionai. Tiesa, kova buvo atkakli: Londone 2:0 triumfavo „Bayern“, o Miunchene 3:1 – „Arsenal“.

„Viasat Sport Baltic“ ir TV6 kanalai parodys keturis intriguojančius aštuntfinalio mačus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius