Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygoje – K.Mbappe blyksnis ir dar vienas smūgis Miuncheno didybei

UEFA Čempionų lygoje pirmąsias aštuntfinalio rungtynes sužaidė dar keturios komandos. „Paris Saint-Germain“ ekipa namuose šventė pergalę, o štai Miuncheno „Bayern“ sugėrė dar vieną skaudų smūgį.

„Paris Saint-Germain“ savo aikštėje 2:0 nugalėjo San Sebastiano „Real Sociedad“ ekipą.

Ispanijos klubo futbolininkai, į Čempionų lygos kovas grįžę po 10 metų pertraukos, pirmajame kėlinyje rodė, kodėl grupių etape jie sugebėjo nepatirti nė vieno pralaimėjimo, keturiskart išlaikyti savo vartus sausus ir leisti varžovams sukurti mažiausiai smūgių į jų vartus.

Vis dėlto po pertraukos gynyba subraškėjo dukart. Kylianas Mbappe po Marquinhoso perdavimo pirmąjį rungtynių įvartį pelnė 58-ąją minutę, o Bradley Barcola skirtumą dvigubino 70-ąją minutę.

„Scanpix“ nuotr./„Paris Saint-Germain“
„Scanpix“ nuotr./„Paris Saint-Germain“

Tai buvo pirma istorijoje PSG ir „Real Sociedad“ akistata.

Paryžiaus futbolininkai užtikrintai dominuoja Prancūzijoje šiame sezone, bet jų sėkmė matuojama ne „Ligue 1“ titulais, o pasirodymais Čempionų lygoje.

Pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre PSG pasiekė finalą 2020-siais, pusfinalį 2021-siais, tačiau pastaruosius du sezonus krito aštuntfinalyje. Prancūzijos čempionai buvo eliminuoti penkis kartus iš šešių pastarųjų, kuomet atkrintamosiose susitiko su Ispanijos komanda.

Kitose rungtynėse Romos „Lazio“ namuose 1:0 nugalėjo Miuncheno „Bayern“.

Kertinis rungtynių momentas įvyko, kuomet arbitras Francois Letexier 67-ąją minutę parodė raudoną kortelę „Bayern“ gynėjui Dayot Upamecano už itin šiurkščią pražangą baudos aikštelėje.

Prie žymos stojęs Ciro Immobile neklydo – 33-ejų puolėjas siuntė kamuolį į vartus.

Įdomu tai, kad šiose rungtynėse akis į akį stojo du treneriai, nuvedę Londono „Chelsea“ komandą į paskutinius klubo trofėjus. Thomasas Tuchelis 2021-siais laimėjo Čempionų lygą, o Maurizio Sarri su „aristokratais“ triumfavo Europos lygoje 2019-siais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thomas Tuchelis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thomas Tuchelis

Th.Tuchelis jaučia milžinišką spaudimą pastaruoju metu – „Bayern“ futbolininkai Vokietijos lygoje kone visą sezoną gaudo Lėverkuzeno „Bayer“ ekipą, o praėjusį savaitgalį kertinėse tarpusavio rungtynėse krito 0:3.

Ir spaudimas nesumažės – patirtas skaudus pralaimėjimas, po kurio namuose teks bandyti naikinti deficitą.

Atsakomosios rungtynės San Sebastiane ir Miunchene bus žaidžiamos kovo 5-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius