Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygoje – pirmasis L.Messi įvartis ir „Sheriff“ sensacija Madride

Garsusis Paryžiaus „Saint-Germain“ klubo naujokas Lionelis Messi įmušė pirmąjį savo įvartį Prancūzijos ekipoje, o PSG namuose laimėjo didžiulę intrigą kėlusį UEFA Čempionų lygos mūšį prieš „Manchester City“ klubą.
Lionelio Messi džiaugsmas
Lionelio Messi džiaugsmas / „Scanpix“/AP nuotr.

Didįjį puolimo trejetą – L.Messi, Neymarą ir Kylianą Mbappe – priekyje išdėliojusi PSG į priekį išsiveržė po... atraminio saugo Idrissos Gueye šūvio į viršutinį vartų kampą jau 8 minutę.

„Manchester City“ metėsi į puolimą lyginti rezultato ir susikūrė ne vieną pavojingą progą. Vienos atakos metu į skersinį pataikė ir Raheemas Sterlingas, ir Bernardo Silva, bet Anglijos čempionai neįtikėtinu būdu įmušti taip ir nesugebėjo.

O tada savo žodį tarė L.Messi. 34-erių argentinietis sužaidė „sienelę“ su K.Mbappe ir šovė tiksliai (74 min.). PSG triumfavo 2:0 (1:0).

A grupėje Paryžiaus ekipa pirmauja kartu su „Brugge“ klubu. Belgijos čempionai išvykoje netikėtai 2:1 (2:1) įveikė „Leipzig“.

„Brugge“ atsiliko jau 5 minutę, kai ketvirtąjį savo įvartį šio sezono Čempionų lygoje pelnė Christopheris Nkunku, bet dar pirmajame kėlinyje sugebėjo apversti rungtynes aukštyn kojomis.

Iš pradžių įmušė kapitonas Hansas Vanakenas (22 min.), o vėliau – po to paties H.Vanakeno perdavimo pasižymėjo ir Matsas Ritsas (41 min.).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Didžiausia sezono sensacija kol kas užfiksuota D grupėje. Karališkasis Madrido „Real“ klubas, garsiajame „Santiago Bernabeu“ namų stadione priėmęs kuklų Čempionų lygos naujoką Tiraspolio „Sheriff“ iš Moldovos, sugebėjo pralaimėti 1:2 (0:1).

Svečiai pirmavo po taiklaus Džasurbeko Jachšibojevo smūgio pirmo kėlinio viduryje (25 min.), bet rezultatą buvo išlyginęs Karimas Benzema (65 min.), įmušęs 11 metrų baudinį.

Vis dėlto paskutinę rungtynių minutę „Sheriff“ legionierius iš Liuksemburgo Sebastienas Thillis šovė galingai ir svečiai triumfavo karališkojo Ispanijos klubo namų tvirtovėje.

Abejas rungtynes kol kas laimėję Čempionų lygos debiutantai stebuklingai pirmauja D grupėje.

Tiesa, „Sheriff“ ekipa iš tiesų atstovauja net ne Moldovai, o nepripažintai ir korupcija garsėjančiai Padniestrės teritorijai – jau tris dešimtmečius tarp Ukrainos ir Moldovos egzistuojančiai respublikai, kuri turi savo valiutą vėliavą, herbą ir himną.

Anksčiau pasibaigusiose kitose šios grupės rungtynėse Donecko „Šachtar“ Kijeve sužaidė lygiosiomis 0:0 su Italijos čempionu Milano „Inter“ klubu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

B grupėje vienvaldžiu lyderiu tapo „Liverpool“ klubas. Jurgeno Kloppo auklėtiniai išvykoje net 5:1 (2:0) sutriuškino Portugalijos vicečempioną „Porto“ klubą.

Po du įvarčius „raudoniesiems“ mušė Mohamedas Salahas (18 ir 60 min.) ir Roberto Firmino (77 ir 83 min.), vieną pridėjo Mane (45 min.).

„Porto“ klubui paguodos įvartį pelnė Mehdi Taremi (75 min.).

Kitose šios grupės rungtynėse „AC Milan“ namie, beveik visas rungtynes žaisdamas vienu žaidėju mažiau, pačioje pabaigoje 1:2 (1:0) dramatiškai pralaimėjo Ispanijos čempionui Madrido „Atletico“ klubui.

„AC Milan“ išsiveržė į priekį 20 min., kai pasižymėjo Rafaelis Leao, o nuo 29 min. žaidė be dvi geltonas korteles užsidirbusio Francko Kessie.

Išnaudoti vieno žaidėjo pranašumą svečiams pavyko tik pačioje rungtynių pabaigoje, kai pasižymėjo Antoine'as Griezmannas (84 min.), įmušęs pirmąjį savo įvartį po sugrįžimo į „Atletico“, ir 11 metrų baudinį jau 90+7 min. realizavęs Luisas Suarezas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

C grupėje svarbią pergalę ir be traumuoto lyderio Erlingo Haalando šventė Dortmundo „Borussia“. Vokietijos ekipa namuose 1:0 (1:0) palaužė stipriausią Portugalijos futbolo klubą Lisabonos „Sporting“.

Pergalingą įvartį pirmojo kėlinio pabaigoje pelnė olandas Donyellas Malenas (37 min.).

„Borussia“ pirmauja grupėje kartu su Amsterdamo „Ajax“ komanda, kuri anksčiau vykusiame mače antradienį 2:0 susitvarkė su Stambulo „Bešiktaš“ klubu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius