Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygoje – sensacingas danų triumfas ir „Man Utd“ krachas

UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo dar du aštuntfinalio dalyviai. Jais tapo „Copenhagen“ ir „Napoli“ klubai.

A grupė

„Manchester United“ – Miuncheno „Bayern“ 0:1
„Copenhagen“ – Stambulo „Galatasaray“ 1:0

Eriko Ten Haago treniruojamas „Manchester United“ patyrė fiasko – Anglijos klubas grupėje liko ketvirtas ir baigė savo tarptautinį sezoną.

Paskutinėse rungtynėse „raudoniesiems velniams“ buvo privalu laimėti norint išsaugoti viltis pakovoti dėl bilieto į atkrintamąsias, tačiau vėl slogiai atrodžiusią Mančesterio ekipą 70-ąją minutę palaidojo Kingsley Comano kirtis.

„Bayern“ nepralaimėjo jau 40-ųjų iš eilės rungtynių UEFA Čempionų lygos grupių etape, nors šis susitikimas bavarams jau nieko nelėmė – jie seniau buvo užsitikrinę pirmąją vietą.

„Man Utd“ griūtimi sensacingai pasinaudojo Danijos čempionas „Copenhagen“, kuris po Lukaso Leragerio įvarčio 58-ąją minutę išplėšė pergalę ir užėmė antrąją vietą grupėje. Tokiu būdu danai prasibrovė į aštuntfinalį, o „Galatasaray“ vasarį pratęs sezoną UEFA Europos lygoje.

Įdomu tai, kad „Copenhagen“ įvarčio autorius L.Lerageris 90-ąją minutę už antrą geltoną kortelę buvo išvarytas iš aikštės.

Standings provided by Sofascore

B grupė

Eindhoveno PSV – Londono „Arsenal“ 1:1
„Lens“ – „Sevilla“ 2:1

Grupės lyderių susitikimas Nyderlanduose nieko nelėmė nė vienai komandai – „Arsenal“ jau buvo garantavęs sau pirmąją, o PSV – antrąją vietą.

Pagrindinius žaidėjus pataupiusių komandų susitikime „Arsenal“ veržėsi į priekį 42-ąją minutę, kai įmušė Eddie Nketiah, bet 50-ąją minutę lygiąsias išplėšė Yorbe Vertessenas.

Kitose rungtynėse „Lens“ ekipa iš Prancūzijos įveikė „Sevilla“, užsitikrino trečiąją vietą ir bilietą į UEFA Europos lygos atkrintamąsias varžybas.

Przemyslawas Frankowskis išvedė prancūzus į priekį baudiniu 63-ąją minutę, bet Sergio Ramosas lygiai tokiu pačiu būdu 79-ąją minutę rezultatą išlygino. Įdomu tai, kad veteranas, įmušęs 17-ą įvartį, tapo daugiausiai kartų Čempionų lygoje pasižymėjusiu gynėju.

Pergalę Lanso ekipai šeštąją pridėto laiko minutę išplėšė Angelo Fulgini.

Standings provided by Sofascore

C grupė

Berlyno „Union“ – Madrido „Real“ 2:3
„Napoli“ – „Braga“ 2:0

Čempionų lygos debiutantas „Union“ klubas savo pasirodymą užbaigė dramatišku pralaimėjimu prieš Madrido „Real“ klubą.

Vokiečiai netgi pirmavo, kai Luka Modričius nerealizavo baudinio 44-ąją minutę, o Kevinas Vollandas įmušė įvartį per pridėtą laiką pirmajame kėlinyje, bet du Joselu įvarčiai 61 ir 72 minutėmis išvedė „Real“ į priekį.

Berlyniečiai rado jėgų savyje ir 85-ąją minutę išlygino rezultatą Alexo Kralio įvarčiu, bet 89-ąją minutę pergalę svečiams išplėšė Dani Ceballosas.

Grupių etape dominavęs „Real“ laimėjo visus šešis mačus ir surinko maksimalų skaičių taškų – 18.

Antrąją vietą išsaugojo „Napoli“, kuris namuose 2:0 įveikė „Braga“. 9-ąją minutę italai išsiveržė į priekį, kai į savus vartus įsimušė Sartacas Saatci, o 33-ąją minutę skirtumą padvigubino Victoras Osimhenas.

Portugalų „Braga“ vasarį žais UEFA Europos lygoje, nes užėmė trečiąją vietą.

Standings provided by Sofascore

D grupė

Milano „Inter“ – San Sebastiano „Real Sociedad“ 0:0
„Salzburg“ – Lisabonos „Benfica“ 1:3

Grupės lyderių mūšyje dėl pirmosios vietos įvarčių komandos nepasiekė, tad viršūnėje išliko geresnį įvarčių santykį turėjusi „Real Sociedad“ ekipa. Antras likęs „Inter“ aštuntfinalyje gali laukti sąlyginai sudėtingesnio oponento.

Trečioji vieta dramatiškai atiteko Lisabonos „Benfica“ klubui, kuriam buvo būtina pergalė dviejų įvarčių skirtumu Zalcburge.

Ją portugalai ir pasiekė dėka Angelio Di Marios (32 min.), Rafos Silvos (45+1 min.) ir Arthuro Cabralio (90+2 min.) įvarčių, o austrams vienintelį tikslų smūgį atliko Luka Sučičius (57 min.).

„Benfica“ po Naujųjų metų tęs kovas UEFA Europos lygoje, o „Salzburg“ ekipai apmaudžiai sezonas baigėsi.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius