-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygoje – žūtbūtinis mūšis: maestro A.Pirlo karjera kabo ant plauko

Pavasaris dar tik prasidėjo, o Italijos futbolo legendos Andrea Pirlo ateitis yra pakibusi ant labai plonyčio siūlo. Antradienio vakarą įvyksianti atsakomoji UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio akistata su „Porto“ Turino komandos treneriui gali būti lemiama.

Iš Portugalijos „Senoji Sinjora“ parsivežė vieno įvarčio deficitą (1:2), tačiau reikalai galėjo būti ir dar prastesni, jei ne mačo pabaigoje Federico Chiesos įmuštas įvartis.

Pirmojoje dvikovoje „Porto“ aiškiai laikė vadžias savo rankose ir laimėjo pelnytai, bet atsakomajame mače A.Pirlo komanda turėtų pademonstruoti kitą veidą. Arba tik pernai prasidėjusi A.Pirlo trenerio karjera gali dramatiškai pasibaigti.

A.Pirlo – išskirtinė figūra „Juventus“ istorijoje ir jam leidžiama kur kas daugiau nei pirmtakams, tačiau galima tik prisiminti, kad tiek Maurizio Sarri, tiek Massimiliano Allegri buvo priversti atsisveikinti su savo pareigomis būtent po prastų pasirodymų Čempionų lygoje.

„Jei galvočiau, kad nuo šių rungtynių priklauso mano ateitis klube, tikrai nebūčiau čia, – rungtynių išvakarėse šypsojosi A.Pirlo. – Man tai bus tik dar vienas svarbus mačas. Viskas, ką galiu padaryti, tai dirbti kiekvieną dieną ir tikėtis, kad žaidėjai vis geriau išpildys rungtynių planą. Puikiai suprantu, kad turime laimėti šias rungtynes ir žengti tolyn. Lygiai taip pat suprantu, kad mano ateitis priklauso tik nuo rezultatų.“

„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo
„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo

Spaudimas „Juventus“ treneriui yra didžiulis. Čempionų lygos trofėjaus Turino komanda nematė jau 25 metus, tad pergalė šiame turnyre jau daugelį metų yra svarbiausias „Senosios Sinjoros“ tikslas.

„Puikiai suprantu, kad spaudimas yra didelis, tačiau tikrai nenuvertiname varžovų. Visi supranta Čempionų lygos dvikovų grožį ir svarbą. Tai bus labai svarbios rungtynės tiek komandai, tiek klubui. Žaisdamas Čempionų lygoje kiekvienas visuomet žaidžia su visai kita energija“, – kalbėjo 41-erių strategas.

Čempionų lygos rezultatyviausias visų laikų futbolininkas Cristiano Ronaldo taip pat supranta, kad taupytis nebėra kur. Savaitgalį A.Pirlo savo žvaigždei leido pailsėti per „Serie A“ rungtynes su ypač neparankiu Romos „Lazio“ klubu, tačiau Turino komanda susitvarkė su savo užduotimi ir nugalėjo 3:1.

C.Ronaldo šiame mače žaidė tik paskutines 20 minučių, o vakaro žvaigžde tapo du įvarčius įmušęs Alvaro Morata.

„Čia bus toks mačas, kuriuose Cristiano visada parodo, kas iš tiesų yra kas. Jis yra užsivedęs, gerai pailsėjęs ir nekantrauja žengti į aikštę. Mums tai bus finalas“, – ryžto nestokojo A.Pirlo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo

„Juventus“ strategas taip pat tikisi, kad iš traumuotų žaidėjų sąrašo jau šiame mače arba artimiausiomis dienomis pavyks ištraukti kurį nors gynybos ramstį, nes lazarete yra atsidūręs visas gynybos trejetas Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci ir Matthijsas de Ligtas, problemų su sveikata turėjo ir saugas Arthuras.

Tikrai aišku, kad „Juventus“ kol kas svarbiausiame sezono mače neturės trijų žaidėjų: Paulo Dybala yra traumuotas, Danilo – suspenduotas, o Rodrigo Bentancuras dar nespėjo pasveikti po koronaviruso.

„Visi kiti jau treniruojasi, išskyrus M.De Ligtą, kuris dirba individualiai. Nė vienas iš šių žaidėjų nebus pasirengęs 100 proc., bet kažkuriuos žaidėjus teks rinktis“, – teigė „Juventus“ treneris.

A.Pirlo „Juventus“ vairą perėmė prieš šį sezoną neturėdamas jokios trenerio patirties. Visgi Italijos futbolo istorijoje tai yra viena esminių figūrų, padovanojęs šaliai 2006-ųjų pasaulio čempionų titulą bei laimėjęs visą šūsnį svarbiausių trofėjų su „Juventus“ ir „Milan“.

„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo ir Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo ir Cristiano Ronaldo

Šį sezoną Čempionų lygos grupių varžybose „Juve“ aplenkė „Barcelona“ futbolininkus, jau laimėjo Italijos supertaurę ir yra patekę į Italijos taurės finalą.

Visgi „Serie A“ sezonas „Juventus“ nesiklosto taip, kaip norėtųsi. Devynis iš eilės čempionatus laimėjęs klubas kol kas užima tik trečią poziciją. Nuo pirmaujančio Milano „Inter“ atsiliekama jau dešimt taškų, bet varžovai yra sužaidę rungtynėmis daugiau.

„Juventus“ varžovas „Porto“ vietiniame fronte taip pat turi problemų ir lygiai tokiu pačiu deficitu atsilieka nuo pirmaujančio Lisabonos „Sporting“. Maža to, Portugalijos čempionai neseniai pasitraukė iš taurės varžybų, kai pusfinalyje bendru rezultatu 3:4 neatsilaikė prieš „Braga“.

„Privalome žaisti su tokia pačia energija ir užsidegimu, kaip ir pirmąjį mačą. Jie šį kartą bus stipresni, nes jau turės kelis sugrįžtančius žaidėjus, taip pat savaitgalį leido atsipūsti C.Ronaldo. Visi puikiai supranta, kiek „Juventus“ investavo į Čempionų lygą, ir puikiai žino, kas yra spaudimas. Neabejoju, kad jie bus labai gerai pasiruošę ir mums nebus lengva“, – teigė „Porto“ strategas.

„Scanpix“ nuotr./Sergio Conceicao
„Scanpix“ nuotr./Sergio Conceicao

S.Conceicao prasitarė, kad yra nemažai klaustukų dėl gynėjo Pepe ir saugo Jesuso Coronos sveikatos. Iš „Liverpool“ pasiskolintas Marko Grujičius turbūt irgi nežais dėl kojos skausmų.

Dortmundo „Borussia“ – „Sevilla“

Pirmajame mače efektingą pergalę 3:2 iškovoję vokiečiai yra laikomi gana aiškiais favoritais ir antradienio vakarą namuose sieks nepralaimėti dviem įvarčiais.

Savaitgalį „Borussia“ apmaudžiai 2:4 pralaimėjo „Bundesliga“ akistatą principiniam savo oponentui Miuncheno „Bayern“, nors ir pirmavo 2:0.

Dar daugiau nerimo po šios dvikovos Edinui Terzičiui pasėjo tas faktas, kad abu įvarčius įmušęs Erlingas Brautas Haalandas dėl kojos traumos nebaigė mačo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas

Buvo baiminamasi, kad norvegas negalės žengti į aikštę antradienį, tačiau mačo išvakarėse E.Terzičius lengviau atsipūtė. Anot stratego, 29 įvarčius per 28 šio sezono mačus įmušęs dvidešimtmetis žaisti galės ir turėtų vėl kelti siaubą andalūzų gynybai.

„Erlingas jaučiasi puikiai, jis jau treniravosi šį rytą ir, manau, bus aikštėje antradienį“, – Čempionų lygos išvakarėse kalbėjo „Borussia“ strategas.

E.B.Haalando klausimas, panašu, kad išsisprendė, tačiau vieno svarbaus sraigto šeimininkų mechanizme trūks. Vienas komandos lyderių Jadonas Sacho susimušė raumenį per ketvirtadienį vykusią Vokietijos taurės ketvirtfinalio akistatą su Menchengladbacho „Borussia“.

„Jadono neturėsime ir prireiks kelių savaičių, kol jis galės sugrįžti“, – atskleidė E.Terzičius.

Klaustukų yra ir dėl gynėjo Raphaelio Gurreiro bei saugo Giovanni Reyna sveikatos.

„Dėl jų kol kas neaišku. Pamatysime, antradienį dar turėsime treniruotę ir pažiūrėsime, ar jie galės žaisti“, – „Borussia“ strategas.

„Sevilla“ praėjusiame Ispanijos pirmenybių ture netikėtai 1:2 nusileido kukliam „Elche“ klubui. Ispanijos čempionate Sevilijos futbolininkai rikiuojasi ketvirti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius