Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos antradienio intrigos: PSG iššūkis „Barcai“ ir „Borussia“ gynybos spragos

Po žiemos atostogų į Europos stadionus šią savaitę sugrįžta Čempionų lygos turnyras. Šešiolika stipriausių Senojo žemyno futbolo ekipų stos į aštuntfinalio dvikovas, kurios šiemet kaip niekada gali būti lygios ir įdomios. 15min pristato antradienio rungtynių intrigas.
Pierre'as-Emerickas Aubameyangas, Lionelis Messi, Edinsonas Cavani
Pierre'as-Emerickas Aubameyangas, Lionelis Messi, Edinsonas Cavani

„Paris Saint-Germain“ – „Barcelona“

2014-2015 m. sezone susitikimas su paryžiečiais „Barcai“ buvo smagus. Grupėje ekipos pasidalijo po pergalę, tačiau ketvirtfinalyje prancūzai neturėjo jokių šansų, o katalonai vėliau tapo čempionais.

Jeigu tuomet PSG kovą su „Barca“ pasitiko kone šimtu procentu žinodama, kad jau laimėjo Prancūzijos čempionatą, tai šiemet Paryžiaus klubo dominavimas „Ligue 1“ yra sugriautas. PSG yra antroje vietoje, o kova dėl titulo jau keletą metų nebuvo tokia įdomi.

Stringa ir „Barcelona“, taip pat užimanti antrąją vietą Ispanijoje.

Tikriausiai nebegalime tikėtis tokio „Barcos“ dominavimo, kaip užpernai – kova turėtų būti lygi, bent jau Paryžiuje. Tiesa, reikia atsiminti vieną PSG ekipai nemalonią statistikos dalelę – iš Sevilijos praėjusią vasarą į Paryžių atvykęs treneris Unai Emery per visą savo karjerą vos kartą yra įveikęs „Barcelona“, nors žaidė 20 kartų.

VIDEO: E.Cavani įspūdingas žaidimas 2016-2017 m. sezone

Lyderiai: šiose komandoje rungtyniauja Čempionų lygos sezono įvarčių lyderiai. Edinsonas Cavani per šešerias grupės rungtynes įmušė šešis, o Lionelis Messi – net dešimt įvarčių.

E.Cavani forma šį sezoną tikrai įspūdinga. Prancūzijoje puolėjas jau yra įmušęs 25 įvarčius ir kol kas pirmauja Europos Auksinio batelio įskaitoje.

Tarpusavio dvikovos: Čempionų lygoje PSG ir „Barcelona“ per pastaruosius keturis sezonus žaidė šešis kartus. Tris kartus laimėjo „Barca“, kartą – PSG, du mačai baigėsi lygiosiomis. Abi lygiosios (1:1 ir 2:2) užfiksuotos 2012-2013 m. atkrintamosiose, kai į kitą etapą įžengė „Barca“.

Praradimai: katalonai iki sezono pabaigos prarado gynėją Aleixą Vidalį, tačiau mačui su PSG jau bus pasirengęs Andresas Iniesta ir Sergio Busquetsas. Treneriui tai ypač geros naujienos. PSG gretose dėl kortelių negalės žaisti Thiago Motta, tačiau į aikštę greičiausiai grįš Thiago Silva.

Starto XI prognozė.

PSG: Kevinas Trappas; Thomasas Meunier, Marquinhosas, Thiago Silva, Layvinas Kurzawa; Marco Verratti, Blaise'as Matuidi, Adrienas Rabiot; Angelis Di Maria, Julianas Draxleris, Edinsonas Cavani.

„Barcelona“: Marcas-Andre ter Stegenas; Sergi Roberto, Gerardas Pique, Samuelis Umtiti, Jordi Alba; Sergio Busquetsas, Andresas Iniesta, Ivanas Rakitičius; Lionelis Messi, Luisas Suarezas, Neymaras.

VIDEO: Visi 10 L.Messi įvarčių 2016-2017 m. Čempionų lygojw

Lisabonos „Benfica“ – Dortmundo „Borussia“

Labai įdomi pora. Portugalijos čempionate pirmaujantis Lisabonos klubas po savaitgalio mačo turi vieno taško persvarą, o „Borussia“ šalies čempionate yra vos ketvirta – nuo antros vietos atsilieka 8, o nuo pirmos – net 15 taškų. Įdomu ir tai, kad tai bus pirmasis komandų susidūrimas Europos turnyruose.

Prieš šią kovą „Borussia“ savaitgalį Bundeslygoje pralaimėjo paskutinę vietą užimančiai komandai. Atakuojančio potencialo pas juodai-geltonus yra apsčiai (40 įvarčių per 20 mačų), bet gynyboje slypi daug problemų (7 geriausia gynyba Bundelsygoje). Komanda žaidžia tikrai akiai patrauklų atakuojantį futbolą, kurį į priekį varo jaunieji komandos talentai. Kai BvB sekasi, į juos žiūrėti vienas malonumas.

Vis dėlto „Benfica“ yra kur kas labiau patyrusi komanda, kurios pagrindinė stiprybė – gynyba. Per 21-erias Portugalijos čempionato rungtynes ekipa praleido tik 12 įvarčių. Tiesa, Europoje gintis sekėsi prasčiau. „Benfica“ grupėje į priekį užleido „Napoli“, o aplenkė Kijevo „Dinamo“ ir Stambulo „Bešiktaš“, nors šios trys komandos per 6 mačus portugalams įkalė net 10 įvarčių. Daugiau nepraleido nė viena į kitą etapą patekusių komandų, tiesa, po 10 įvarčių praleido ir tokie grandai kaip Madrido „Real“ bei „Manchester City“.

Lyderiai: vienas malonumas žiūrėti į Pierre'ą Emerycką-Aubameyangą, tačiau šį sezoną „Borussia“ turi dar vieną įspūdingą žaidėją. Tai vos 19-os Ousmane Dembele, kuris muša ir pats, ir puikiai asistuoja komandos draugams (5 rez. perd.).

Portugalijos klubui daugiausia įvarčių šalies čempionate yra pelnęs graikas Kostas Mitroglou, tačiau Europoje jis dar nepasižymėjo. Čempionų lygoje ekipoje pagal įvarčius pirmauja tris pelnęs Eduardo Salvio.

VIDEO: „Borussia“ deimantas – Ousmane Dembele

Tarpusavio dvikovos: nėra

Praradimai: Dortmundo ekipoje ilgalaikes traumas yra patyrę Sebastianas Rode'as ir Nuri Sahinas, o „Benfica“ ekipoje žaisti negali Lisandro Lopesas.

Starto XI prognozė.

„Benfica“ Edersonas Moraesas, Eliseu, Victoras Lindelofas, Luisao, Nelsonas Semedo, Andre Carrillo, Pizzi, Ljubomiras Fejsa, Franco Cervi, Kostas Mitroglou, Jonas.

„Borussia“: Romanas Burki, Matthiasas Ginteris, Sokratis, Dzenis Burničius, Christianas Pulisičius, Julianas Weiglas, Raphaelis Guerreiro, Erikas Durmas, Ousmane Dembele, Marco Reusas, Pierre'as-Emerickas Aubameyangas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius