-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos apžvalga: ar „Chelsea“ įgyvendins kerštą prieš „Manchester United“?

Londono „Chelsea“ futbolo klubas sieks revanšo už pralaimėjimą 2008 metų UEFA Čempionų lygos finale, kai trečiadienį to paties turnyro ketvirtfinalyje susirungs su „Manchester United“ vienuolike.
Patriceas Evra (kairėje)
„Manchester United“ treniruotė prieš mačą su „Chelsea“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Stamford Bridge“ stadione Londone 21.45 val. Lietuvos laiku prasidėsiančią dvikovą tiesiogiai transliuos TV6 kanalas.

„Chelsea“ neslepia nuoskaudos dėl nesėkmės prieš trejus metus, mat klubas dar nėra laimėjęs prestižiškiausio Senojo žemyno turnyro. Tuomet iki sėkmės pritrūko labai nedaug – vieno tikslaus kapitono Johno Terry 11 metrų baudinio, kuris būtų lėmęs pergalę.

Dabar Anglijos futbolo grandai aiškinsis santykius žinodami, jog šalies čempionate, atrodo, ir vėl karaliaus „Manchester United“ – sero Alexo Fergusono auklėtiniai pirmauja turnyrinėje lentelėje, o „Chelsea“ atsilieka net 11 taškų.

Be to, Carlo Ancelotti komanda jau baigė žygį ir FA taurės turnyre, todėl Čempionų lyga išlieka bene vieninteliu taure šį sezoną galinčiu pasibaigti turnyru. Savo ruožtu „Manchester United“ tęsia kovą visuose trijuose frontuose bei tikrai neatsisako ketinimų triumfuoti visuose juose.

Londono klubas gali džiaugtis nebent tuo, kad neturi daug traumuotų futbolininkų – žaisti, anot C.Ancelotti, veikiausiai negalės tik gynėjas Alexas ir saugas Yossi Benayounas. Tiesa, netektis yra sausį įsigytas ir puikiai į komandos žaidimą įsiliejęs Davidas Luizas, kuris negali rungtyniauti Čempionų lygoje, mat anksčiau jau buvo įtrauktas į Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) klubo paraišką.

C.Ancelotti taip pat spręs dilemą dėl puolimo grandies – ar įtraukti į pagrindinę sudėtį aštuonis mačus sužaidusį, bet vis dar įvarčio nepelniusį Fernando Torresą? Pastarąjį mačą Anglijos čempionate ispanas pradėjo ant atsarginių suolelio, o jį pakeitęs Didier Drogba įmušė pirmą savo įvartį per du mėnesius.

„Didier visuomet būna labai naudingas, – kalbėjo „Chelsea“ gynėjas Johnas Terry. – Puolėjams yra sunku, nes jei jie nemuša įvarčių, žmonės pažeria labai daug kritikos. Tačiau Drogba yra kovingas, tiek ir rūbinėje, tiek ir aikštėje visus užveda kovai. Nereikėtų visko vertinti įvarčiais.“

Priešingoje stovykloje „Manchester United“ strategas Fergusonas tikisi rikiuotėje išvysti du mėnesius nerungtyniavusį pagrindinį gynėją Rio Ferdinandą bei saugą Andersoną, kurie jau treniravosi pirmadienį.

„Pirmosiose rungtynėse Londone tikimės įmušti bent kartą ar du, kad atsakomajame mače galėtume jaustis ramesni. Tačiau stengsimės ne kuo daugiau įmušti, o laimėti. Čempionų lyga yra „Chelsea“ prioritetas, todėl laukia sunkios rungtynės“, – pasakojo A.Fergusonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius