Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos apžvalga: „Arsenal“ mėgins padaryti tai, ko nėra nutikę 17 metų

Antradienį UEFA Čempionų lygoje paaiškės pirmieji du ketvirtfinalio dalyviai. Londone susikaus „Arsenal“ ir „AC Milan“, Lisabonoje – „Benfica“ ir „Zenit“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AP/Scanpix nuotr.

Londono „Arsenal“ – „Milan“
(pirmosios rungtynės 0-4)
Laikas: antradienis, 21.40
Stadionas: „Emirates“, Londonas (Anglija)
Teisėjas: Damir Skomina (Slovėnija)
Transliacija: „Viasat Sport Baltic“ (tiesiogiai)

„Arsenal“ mėgins įgyvendinti stebuklą ir prasimušti į Čempionų lygos ketvirtfinalį, nors pirmą mačą Milane pralaimėjo vietos „Milan“ net 0:4.

Sėkmės atveju Arsene'o Wengero vadovaujama komanda taptų vos ketvirtąja per visą turnyro istoriją, panaikinusia tokį deficitą. Ambicijas kiek slopina faktas, kad paskutinį sykį tai įvyko jau prieš 17 metų.

Tiesa, „Arsenal“ pastaruoju metu džiugina gerbėjus puikiais rezultatais: „Premier“ lygoje iškovotos skambios pergalės 5-2 prieš Londono „Tottenham“ ir 2-1 prieš „Liverpool“. Pažymėtina, kad sostinės derbyje net penkis įvarčius „Kanonieriai“ įmušė per 30 minučių – panaši užduotis teks ir antradienį.

Visgi „Milan“ nusileisti anaiptol neketina ir turi ką pasakyti iš savo pusės: Italijos klubas nepralaimėjo penkerių rungtynių iš eilės bei pirmauja nacionalinėse pirmenybėse.

„Norime, kad misija neįmanoma taptų įmanoma – toks mūsų tikslas, – kalbėjo Wengeras. – Reikia tikėti ir manyti, kad tai įmanoma, nes futbolas – nenuspėjamas sportas“.

„Galbūt pakeisiu keletą startinės vienuolikės futbolininkų, tad pamėginsime spausti ir įmušti įvarčius. Neturime ką prarasti. Jei pademonstruosime tokį charakterį kaip prieš „Tottenham“, dar tikrai ne viskas yra žlugę“.

Gerbėjų žvilgsniai kryps pirmiausiai į Robiną van Persie, kuris šiame sezone įmušė jau 31 įvartį. Bet kitoje aikštės pusėje „Arsenal“ gynėjams problemų pridarys „Milan“ žvaigždė Zlatanas Ibrahimovičius, savaitgalį „Palermo“ vartininką nuginklavęs net triskart ir padėjęs švęsti pergalę 4:0.

“Milan„ strategas Massimo Allegri neskubėjo džiaugtis kelialapiu į kitą etapą: “Tikiuosi, kad komanda priims naują iššūkį dar stipresnė nei prieš pirmąją dvikovą. Lengva nebus, nors ir turime didelį pranašumą“.

Allegri pabrėžė, kad „Arsenal“ turi nepagailėti pinigų aukščiausio kalibro žaidėjams, jei nori sugrįžti į Europos elitą.

„Man atrodo, kad laimėti Čempionų lygą yra neįmanoma, jei neįsigyji geriausių žaidėjų,- kalbėjo jis. – Be jų tiesiog nepavyks nei „Arsenal“, nei „Milan“, nei jokiam kitam klubui. Mano komanda yra pajėgi ir turi tris svarbiausius žaidėjus: patyrusius, su charakteriu, techniniais sugebėjimais ir lyderio savybėmis“.

Reuters/Scanpix nuotr./Sankt Peterburgo Zenit gerbėjas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sankt Peterburgo „Zenit“ gerbėjas

Lisabonos „Benfica“ – Sankt Peterburgo „Zenit“
(pirmosios rungtynės 2-3)
Laikas: antradienis, 21.40
Stadionas:„Estadio da Luz“, Lisabona (Portugalija)
Teisėjas: Howard Webb (Anglija)
Transliacija: TV6 (tiesiogiai)

Benfica“ vasario 15 dieną ne tik pralaimėjo pirmąjį aštuntfinalio mačą „Zenit“ 2:3, bet ir įkrito į gilią duobę, iš kurios kol kas išsikapstyti nepavyko – Jorge Jesuso auklėtiniai nelaimėjo keturių mačų iš eilės, o savaitgalį principinėje dvikovoje 2:3 nusileido „Porto“.

„Turime judėti į priekį, nes kol kas esame neblogoje situacijoje ir galime eliminuoti „Zenit“, – kalbėjo Jesusas. – Pažiūrėsime, ar futbolininkams pavyks atsigauti, nes jie nemano, kad Rusijoje buvo nugalėti pelnytai“.

Ir pridūrė: „Tam, kad grįžtų pasitikėjimas, reikia pergalių. Per pastarąsias keturias dvikovas sykį sužaidėme lygiosiomis ir triskart pralaimėjome, tad situacija nelengva, bet toks gyvenimas“.

Portugalai gali pasikliauti bent tuo, kad namie Europos taurių turnyruose sekasi puikiai: iš 19 pastarųjų mačų laimėta net 15, o pralaimėta tik kartą. Didžiausi lūkesčiai dedami į paragvajietį puolėją Oscarą Cardozo, kuris yra rezultatyviausias „Benfica“ žaidėjas, taip pat į argentinietį saugą Pablo Aimarą. Visgi nebus gynėjo Ezequielio Garay, kuris yra patyręs kelio traumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius