Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos dalyviai savaitgalio rungtynėse: jėgų taupymas, keturi dubliai ir nerealizuoti baudiniai

Visi UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje kovojantys klubai nacionalinių čempionatų rungtynėse šeštadienį išvengė pralaimėjimų, nors dramatiškų momentų netrūko.
Lionelis Messi ir Radamelis Falcao
Lionelis Messi ir Radamelis Falcao / „Scanpix“ nuotr.

Lionelis Messi, Gonzalo Higuainas, Isco ir Yannickas Carrasco pasižymėjo dubliais, tuo tarpu Cristiano Ronaldo, Neymarui ir Robertui Lewandowskiui prieš kitą savaitę laukiančias atsakomąsias Čempionų lygos rungtynes leista pailsėti.

Čempionų lygos pora: „Barcelona“ – „Juventus“

Ispanijos lygoje „Barcelona“ namuose įveikė San Sebastiano „Real Sociedad“ futbolininkus, tačiau ir pati praleido net du įvarčius – 3:2.

Lionelis Messi dviem įvarčiais (17 ir 37 min.) išvedė katalonus į priekį. Per paskutines keturias pirmojo kėlinio minutes krito dar trys įvarčiai, tačiau Francisco Alcacero smūgis išlaikė „Barcelona“ priekyje.

Turino „Juventus“ išvykoje 2:0 privertė pasiduoti „Pescara“ vienuolikę. Abu įvarčius pelnė mače su „Barcelona“ nepasižymėjęs Gonzalo Higuainas (23 ir 43 min.).

Čempionų lygos pora: „Borussia“ – „Monaco“

„Monaco“ klubas po pergalės 3:2 Dortmunde atsikvėpti progos neturėjo, mat kova Prancūzijos lygos elite – išties įtempta.

„Monaco“ rezultatu 2:1 įveikė „Dijon“ komandą ir atstatė trijų taškų atotrūkį nuo antroje pozicijoje žengiančių PSG futbolininkų.

Namuose žaidęs „Monaco“ atsilikinėjo po 42-ąją minutę Cedrico Varrault pelnyto įvarčio. Mačo herojumi tapo rungtynes Vokietijoje praleidęs Radamelis Falcao.

69 minutę jo smūgis sudrebino skersinį, tačiau pirmas prie atšokusio kamuolio suskubo Nabilis Diraras, išlyginęs rezultatą. 81 minutę R.Falcao jau tiksliau atliko baudos smūgį ir atnešė „Monaco“ ekipai pergalę.

Po teroristinio išpuolio atsigavusi Dortmundo „Borussia“ taip pat iškovojo pergalę, namuose 3:1 nugalėjusi Frankfurto „Eintracht“. Įvarčius Dortmundo klubui pelnė Marcas Reusas, Sokrati Papastathopolous ir Pierre'as-Emerickas Aubameyangas.

Čempionų lygos pora: „Atletico“ – „Leicester City“

Anglijos „Premier“ lygoje „Leicester City“ nesugebėjo išsaugoti dviejų įvarčių pranašumo ir išvykos rungtynes su „Crystal Palace“ baigė lygiosiomis 2:2.

Svečiai pirmavo po Roberto Hutho (6 min.) ir Jamie Vardy (52 min.) įvarčių, tačiau Yohanas Cabaye (54 min.) ir Christianas Benteke (70 min.) išplėšė savo komandai tašką.

Žymiau lengviau rungtynės Ispanijoje klostėsi Madrido „Atletico“ klubui, nors nerimo ženklų taip pat atsirado – „Atletico“ nerealizavo net dviejų 11 metrų baudinių.

Nepaisant to, „Atletcio“ užtikrintai 3:0 įveikė Pamplonos „Osasuna“. Įvarčiais pasižymėjo Yannickas Carrasco (30 ir 47 min.) ir Filipe Luisas (61 min.).

Beje, būtent Y.Carrasco nerealizavo vieno iš baudinių. 89 minutę baudinys į „Osasuna“ vartus buvo paskirtas už pražangą, bet Y.Carrassco smūgį Salvatore Sirigu atrėmė.

Tepraėjus kelioms dešimtims sekundžių už žaidimą ranka buvo paskirtas dar vienas baudinys į „Osasuna“ vartus, tačiau 30-metis italų vartininkas perkando ir Thomaso bandymą.

Atsakomosiose rungtynėse Lesteryje baudinių serija tikėtina, nes savo aikštėje „Atletico“ laimėjo kuklia persvara 1:0.

Čempionų lygos pora: „Bayern“ – „Real“

Žaisdamas su Ispanijos futbolo pirmenybių autsaideriu Madrido „Real“ klubas gelbėjosi paskutinėmis akimirkomis. „Real“ išvykoje 3:2 įveikė „Sporting Gijon“ vienuolikę, tačiau pergalingą įvartį pelnė tik 90 minutę.

Tiesa, dėl įtempto tvarkaraščio „Real“ žaidė be virtinės pagrindinių žaidėjų – Cristiano Ronaldo, Karimo Benzema, Gareth Bale'o, Marcelo, Dani Carvajalio, Toni Krooso, Casemiro, Luka Modričiaus ir Keyloro Navaso.

Mačo didvyriu tapo Isco, pelnęs du „Real“ įvarčius, kartą pasižymėjo Alvaro Morata.

Be Roberto Lewandowskio ir pagrindinių savo centro gynėjų žaidęs Miuncheno „Bayern“ išvykoje sužaidė nulinėmis lygiosiosmis Lėverkuzeno „Bayer“.

„Bayern“ nesugebėjo įmušti net ir turėdami vienu žaidėju daugiau – 59-tą minutę iš aikštės buvo pašalintas „Bayer“ gynėjas Tinas Jedvajus.

Tiesa, Bundeslygoje „Bayern“ gali jaustis ramiai – artimiausius persekiotojus pirmaujantys bavarai lenkia 8 taškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius