Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos desertas – Anglijos ir Vokietijos milžinų mūšis Liverpulyje

UEFA Čempionų lygoje išaušo antroji aštuntfinalių savaitė, o antradienis futbolo mėgėjams padovanos dar dvi intriguojančias dvikovas.
Jordanas Hendersonas ir Jurgenas Kloppas
Jordanas Hendersonas ir Jurgenas Kloppas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Kloppo „raudoniesiems“ – vokiškas galvosūkis

„Liverpool“ klubas namuose priims Miuncheno „Bayern“ ekipą.

Jurgeno Kloppo galvos skausmu yra tapusi vidurio gynėjo Dejano Lovreno trauma. Jo galimybės rungtyniauti paaiškės tik prieš pat rungtynes.

Problemą gynyboje tik gilina Virgilo van Dijko vienerių rungtynių diskvalifikacija.

J.Kloppas neatmeta galimybės į gynybos vidurį statyti Fabinho: „Čempionų lygoje prieš Miuncheno „Bayern“ tai nebūtų lengvas darbas, tačiau negalime leisti paskutiniam savo vyrukui vienam gintis prieš visą komandą. Viskas priklausys nuo aplinkybių.“

Tad vis dar neaišku, kas stos į gynybos širdį poroje su Joeliu Matipu. Nėra aiški ir Xerdano Shaqiri sveikatos būklė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xherdanas Shaqiri
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xherdanas Shaqiri

„Bayern“ gretose veikiausiai nebus vidurio gynėjo Jerome'o Boatengo, Thomasas Mulleris praleis mačą dėl diskvalifikacijos.

Šie du klubai paskutinį kartą Čempionų lygoje susitiko dar 1981-siais. Tada „raudonieji“ pusfinalyje dėl išvykoje įmušto įvarčio pateko į finalą, kuriame 1:0 nugalėjo Madrido „Real“.

Miuncheno klubas „Anfield“ stadione dar niekada nėra pelnęs įvarčio. Namuose „Liverpool“ futbolininkai nepralaimėjo jau 19-kos europinių susitikimų iš eilės (14 pergalių ir 5 lygiosios).

„Anfield“ yra istorinė viena. Bus sunku, tačiau tikiuosi, kad mums pavyks pastatyti save į gerą poziciją prieš atsakomąsias rungtynes, – sakė Miuncheno klubo treneris Niko Kovačas. – Kai žaidėjai žengs į aikštę, jie žinos, kokia yra mačo kaina. Tokie momentai parodo, kodėl tie vyrukai tapo futbolininkais.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Niko Kovačas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Niko Kovačas

„Bayern“ šį sezoną yra vienas iš penkių klubų, kurie Čempionų lygoje dar nepralaimėjo.

„Manau, kad mums teko pajėgiausias įmanomas varžovas. „Liverpool“ yra aukščiausios klasės komanda. Kaip ir mes. Jie taip pat mus gerbs. 100 procentų jėgų rytoj neužteks. Jei „Liverpool“ atiduos 140 procentų savęs, mes turėsime atiduoti 150 procentų. Bus tikras mūšis. Negaliu įsivaizduoti scenarijaus, kad rungtynės baigtųsi be įvarčių“, – kalbėjo vokiečių strategas.

Lione – grėsmingosios „Barcelona“ ekipos vizitas

Kitoje poroje „Lyon“ klubas iš Prancūzijos namuose mes iššūkį „Barcelona“ ekipai.

Sergio Busquetsas sako, kad Katalonijos komandos futbolininkai neturi net menkiausių iliuzijų, jog ši dviejų rungtynių serija bus lengva.

Šį sezoną „Lyon“ ekipa Prancūzijos čempionate sugebėjo nugalėti „Paris Saint-Germain“, o Čempionų lygoje nukovė „Manchester City“ klubą.

„Jie turi labai greitus žaidėjus aikštės viduryje ir atakoje, jie bando kurtis erdves. Turėsime jas uždaryti“, – sakė S.Busquetsas.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Nei „Barca“, nei „Lyon“ Čempionų lygoje šį sezoną pralaimėjimo skonio dar nėra jautę.

Barselonos treneris Ernesto Valverde tiki, jog šioje poroje labai svarbų vaidmenį gali suvaidinti svečiuose pelnyti įvarčiai.

„Jei nemuši išvykoje, daug kas kabo ore prieš atsakomąją dvikovą. Tai bus rimtas iššūkis mums, bet esame alkani ir pasiruošę“, – tikino specialistas.

„Lyon“ kapitonas Nabilas Fekiras yra diskvalifikuotas, o saugo Tanguy Ndombele situacija dar neaiški.

Yra tikimybės, kad prieš buvusią komandą jau žais „Barcelona“ ekipos gynėjas Samuelis Umtiti. Thomasas Vermaelenas mačą praleis dėl traumos.

Čempionų lygos kovose „Lyon“ komanda dar nėra nugalėjusi Katalonijos klubo.

„Mes galime konkuruoti, tačiau tikrai nesame favoritai. Reikės daugiau pastangų nei įprastai, svarbu tikėti ir pasitikėti savo jėgomis. Esu ramus. Labai pavojinga mintimis jau būti rungtynėse dar prieš joms prasidedant“, – analizavo „Lyon“ komandos treneris Bruno Genesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius