Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Čempionų lygos desertas: „Liverpool“ per pridėtą laiką nukovė PSG milijonierius

Vėlyvą antradienio vakarą sužaistos dar šešerios UEFA Čempionų lygos pirmojo turo dvikovos. Daugiausiai dėmesio sulaukė C grupės dvikova Liverpulyje, kur vietos „Liverpool“ priėmė Čempionų lygos turnyre daug ambicijų turinčius „Paris Saint Germain“ futbolininkus. Prancūzams pavyko panaikinti dviejų įvarčių deficitą, tačiau dramatišką pergalę vis tiek šventė „Liverpool“ – 3:2. Pergalingą įvartį Roberto Firmino įmušė jau per pridėtą laiką.
„Liverpool“ futbolininkai
Triumfuojantys Liverpulio futbolininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abu šie klubai savo šalių čempionatuose kol kas žingsniuoja be nuostolių – laimėjo po penkis sykius. Abu juos treniruoja buvę Dortmundo „Borussia“ treneriai iš Vokietijos – Thomasas Tuchelis ir Jurgenas Kloppas.

Šeimininkai mačą pradėjo labai užsivedę ir kaip reikiant buvo užgulę PSG vartus, bet pirmą įvartį įmušti pavyko tuomet, kai spaudimas buvo atlėgęs.

30-ąją minutę Andrew Robertsonas meistriškai pakėlė kamuolį į baudos aikštelę ir nuo gynėjų atitrūkęs Danielis Sturridge'as galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Netrukus „Liverpool“ fanai iš savo vietų šoktelėjo dar sykį. 36-ąją minutę už Juano Bernato pražangą baudos aikštelėje prieš Georginio Wijnaldumą buvo skirtas baudinys, kurį užtikrintai realizavo Jamesas Milneris – 2:0.

Bet dar iki pertraukos PSG ekipai pasižymėti pavyko irgi. Po užsitęsusios atakos kamuolys atšoko Thomasui Meunier ir belgas galingu smūgiu iš kelių metrų rezultatą sušvelnino.

Antrajame kėlinyje „Liverpool“ vėl turėjo ne vieną progą pasižymėti, tačiau įmušti nesugebėjo, o pabaigoje mačo už tai buvo skaudžiai nubausti.

83-ąją minutę aplaidžiai savo aikštės pusėje sužaidė Mohamedas Salahas. Kamuolį perėmę prancūzai surengė žaibišką ataką, Neymaras įsiveržė į baudos aikštelę ir nors gynėjams pavyko brazilą pristabdyti, pirmas prie atšokusio kamuolio suskubęs Kylianas Mbappe rezultatą išlygino – 2:2.

Bet tai dar nebuvo paskutinis rungtynių akcentas. Po keitimo aikštėje pasirodęs Roberto Firmino jau per pridėtą laiką puikiai suklaidino keletą gynėjų ir nuostabiu smūgiu pasiuntė visą „Anfield“ į euforiją – 3:2.

Kitame C grupės mače „Napoli“ nesugebėjo įveikti Marijampolės „Sūduvą“ iš Čempionų lygos atrankos šiemet eliminavusio Belgrado „Crvena zvezda“ klubo – 0:0.

B grupės dvikovos buvo sužaistos kiek anksčiau.

Kiti antradienio rezultatai:

A grupė.

„Monaco“ – Madrido „Atletico“ 1:2
18' [1:0] Samuelis Grandsiras
31' [1:1] Diego Costa
45' [1:2] Jose Gimenezas

„Club Brugge“ – Dortmundo „Borussia“ 0:1
85' [0:1] Christianas Pulisičius

D grupė.

Stambulo „Galatasaray“ – Maskvos „Lokomotiv“ 3:0
9' [1:0] Garry Rodriguesas
67' [2:0] Erenas Derdiyokas
90' [3:0] Selcukas Inanas (11m)
87' Papa Ndiaye („Galatasaray“) pašalintas iš aikštės

Gelzenkirchen „Schalke“ – „Porto“ 1:1
67' [1:0] Breelas Embolo
75' [1:1] Otavio (11m)

VIDEO: „Vieni vartai“: nepamatuota kritika Lietuvos rinktinei ir didžiosios futbolo įdomybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius