Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Čempionų lygos finalo išvakarėse – J.Kloppo pokštai ir Z.Zidane'o atsakas kritikams

Madrido „Real“ ir „Liverpool“ futbolininkai penktadienį vakare turėjo progą išbandyti milijonų žiūrovų dėmesį pritrauksiančio Kijevo olimpinio stadiono kokybę – komandos atliko paskutinę treniruotę prieš svarbiausią sezono dvikovą.
Jurgenas Kloppas
Jurgenas Kloppas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Šeštadienį šie klubai susitinka prestižiniame UEFA Čempionų lygos finale – „Real“ komandai tai bus ketvirtas finalas per pastaruosius penkerius metus, kai „Liverpool“ dėl trofėjaus varžysis pirmą kartą nuo 2007-ųjų metų.

Finalo išvakarėse buvo surengtos abiejų komandų spaudos konferencijos – joje netrūko vyriausiojo „Liverpool“ trenerio Jurgeno Kloppo pokštų, Zinedine‘o Zidane‘o susikaupimo ir tik pačius geriausius prisiminimus iš Ukrainos turinčio Sergio Ramoso palyginimų.

J.Kloppas išgirdęs žurnalisto klausimą apie tai, kad jo oponentas Z.Zidane‘as nėra pakankamai geras taktikas, nusijuokė ir pareiškė, kad tą patį žmonės kalba ir apie jį.

„Daug žmonių tą patį kalba ir apie mane. Įsivaizduokite, koks tai bus finalas – jame susitinka du apie taktikas nieko nenutuokiantys treneriai. Ką tai turėtų pasakyti apie futbolą?“, – šmaikščiai į žurnalisto klausimą atsakė 50-metis specialistas iš Vokietijos.

Kiek surimtėjęs J.Kloppas teigė, kad tokios aukštos klasės žaidėjų kaip „Real“ neturi nei viena kita komanda, tačiau to strategas nesureikšmino: „Šioje komandoje atsarginiai gali pakeisti pagrindinius žaidėjus ir net nepajausime didelio skirtumo.

Tačiau mes nesukame galvos dėl to. Mes esame laimingi tuo, ką turime patys. Mūsų atsarginių suolas yra geresnis nei buvo prieš savaitę. Esame geresnėje pozicijoje nei buvome prieš savaitę. Turėjome daug laiko pailsėti ir pasiruošti šioms rungtynėms.“

Įsivaizduokite, koks tai bus finalas – jame susitinka du apie taktikas nieko nenutuokiantys treneriai.

Iškart po J.Kloppo į spaudos konferenciją atvykęs jo būsimas oponentas Zinedine‘as Zidane‘as kalbėjo apie tai, kad tokiose dvikovose favoritų nėra:

„Mes nesame šio finalo favoritai. Nebuvo tokių minčių net komandos rūbinėje. Esame labai laimingi, kad ir vėl žaisime finale. Pergalės prieš tokius varžovus kaip „Bayern“, PSG ir „Juventus“ mūsų favoritais nepadaro.“

Paklaustas, ar jaučiasi, jog yra šiek tiek neįvertintas futbolo visuomenės, kai finale žais jau net trečiąjį kartą iš eilės, Z.Zidane‘as šypsodamasis atsakė: „Galbūt šiek tiek, tačiau toks tas gyvenimas. Tiesą pasakius, man nėra įdomu, ką kiti mano apie mane. Jie gali kalbėti apie prastus mano sprendimus, tačiau aš žinau kaip veikia futbolas – ieškai bet kokių būdų, kaip galėtum nubausti varžovus.“

Sauliaus Čirbos nuotr./„Liverpool“ treniruotė
Sauliaus Čirbos nuotr./„Liverpool“ treniruotė

Puikiais prisiminimais apie Ukrainą spaudos konferencijoje pasidalinęs Madrido „Real“ kapitonas Sergio Ramosas nepraleido progos pakalbėti apie didžiausią varžovų žvaigždę.

„Turiu ypatingus prisiminimus iš Ukrainos. Su Ispanijos rinktine šiame mieste (Kijeve – red.) laimėjome 2012-ųjų metų Europos čempionatą. Gaila, kad kelionė nuo čia iki Ispanijos yra tokia brangi ir ne visi mūsų sirgaliai galėjo atvykti. Tačiau mes didžiuojamės visais, kurie atvažiavo čia mūsų palaikyti.“

Paprašytas pasidalinti nuomone apie pagrindinę „Liverpool“ žvaigždę Mohamedą Salah, gynėjas nedaugžodžiavo: „Salah yra puikus futbolininkas. Daugelis patenka į šias gretas, tačiau nemaža dalis pasirodo ir pradingsta. Mohamedas turėjo puikų sezoną, bet Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi tai daro jau eilę metų. Nėra tokio žaidėjo, kurį būtų galima palyginti su šiais dviem talentais.“

Sauliaus Čirbos nuotr./Sergio Ramosas
Sauliaus Čirbos nuotr./Sergio Ramosas

Didžiosios sezono atomazgos pabaiga paaiškės šeštadienio vakare – Kijevo olimpiniame stadione „Liverpool“ ir Madrido „Real“ futbolininkai į aikštę žengs 21 valandą 45 minutės Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius