Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čempionų lygos intriga: ar vėl sulauksime angliško finalo?

Ispanijai atstovaujantys Madrido „Real“ ir „Villarreal“ stovi skersai kelio dviem geriausią formą šiuo metu demonstruojančioms Europos futbolo komandoms – „Manchester City“ ir „Liverpool“. Ant kortos pastatyta daug – didžiausia scena ir kitą mėnesį vyksiantis Čempionų lygos finalas.
Jurgenas Kloppas ir Josepas Guardiola
Jurgenas Kloppas ir Josepas Guardiola / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gegužės 28 d. Paryžiuje įvyksiantis „Man City“ ir „Liverpool“ susidūrimas reikštų trečiąjį tik iš angliškų klubų sudarytą finalą per ketverius pastaruosius metus.

Didžiulis ekonominis pranašumas, kurį Anglijos „Premier“ lyga turi sudarydama televizijos teisių sutartis, yra priežastis, dėl kurios Madridas ir toliau neužmiršta Europos Superlygos idėjos.

Iš kitos pusės, „Villarreal“ patekimas į stipriausią Senojo žemyno ketvertą kaip tik žymi sėkmės istoriją, dėl kokių Europos futbolo klubai priešinasi Superlygos idėjai.

„Geltonasis povandeninis laivas“ per savo istoriją yra iškovojęs tik vieną svarbų trofėjų ir būtų likęs be galimybės pasirodyti didžiojoje Europos scenoje, jei dvylika Superlygos komandų, kurioms taip pat priklausė „Man City“ ir „Liverpool“, praėjusiais metais būtų įkūrusios atskirą uždarą lygą.

„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas
„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas

Dabar komandai iš miesto, kurio visi gyventojai sutilptų į „Anfield“ stadioną, liko 180 minučių iki svajonės išsipildymo. Aukštumos, kurioje „Villarreal“ dar niekada nebuvo. Aukštumos, kuri stipriai kirstų „Liverpool“ ambicijoms.

Likus penkiems turams iki „Premier“ lygos čempionato pabaigos Jurgeno Kloppo vyrai nuo „Man City“ atsilieka tašku.

Visiškai neseniai Mersisaido komanda įveikė „Man City“ ir pateko į kitą mėnesį vyksiantį FA taurės finalą, o vasario mėnesį iškovojo Anglijos lygos taurę.

J.Kloppas taip pat jau turi karčios patirties ir susidūrimų su „Villarreal“ dabartiniu vairininku Unai Emery. 2016-aisiais ispano treniruojamas „Sevilla“ Europos lygos finale nukovė „Liverpool“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas ir Josepas Guardiola
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas ir Josepas Guardiola

Tai buvo tik vienas iš keturių U.Emery iškovotų Europos lygos titulų. Paskutinįjį jis iškovojo, kai praėjusių metų finale „Villarreal“ įveikė „Manchester United“ ir tokiu būdu pateko į Čempionų lygą.

„Jie turi turbūt sėkmingiausią taurių varžybų trenerį pasaulio futbole, kuris puikiai žino, ką daro. Unai yra taurių karalius. Neįtikėtina, ką jis jau yra sugebėjęs nuveikti“, – oponentą gyrė J.Kloppas.

Liverpuliui klijuojama favorito etiketė prieš trečiadienio pirmąsias rungtynes „Anfield“ stadione nieko nestebina. Užtenka vien pažiūrėti į disponuojamų išteklių skirtumus.

Favoritu antrajame pusfinalyje įvardijamas ir „Man City“. Manoma, kad Josepo Guardiolos vyrai turi didesnius šansus antrus metus iš eilės žaisti finale, nors jų ir Madrido komandos europinė patirtis skiriasi kaip žemė ir dangus.

Trylika kartų Europos čempionai žais jau 30-ąjį savo tokio rango varžybų pusfinalį. „Man City“ tarp keturių stipriausių žemyno komandų pateko vos trečią kartą.

Visgi kai prieš dvejus metus šios dvi komandos susidūrė Čempionų lygos aštuntfinalyje, P.Guardiolos auklėtinių pranašumas klausimų nekėlė.

„Esame vos trečią kartą šio turnyro pusfinalyje ir žaidžiame prieš komandą, kurios trofėjų lentynoje yra keliolika Čempionų lygos trofėjų, – aistras ramino P.Guardiola. – Tai bus ypatingas vakaras, kuriuo privalome pasimėgauti ir atiduoti viską, ką galime. O jau tada žiūrėsime, kas nutiks.“

„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola
„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

Madrido komandos žygis šių metų Čempionų lygos atkrintamosiose primena linksmuosius kalnelius su laiminga pabaiga.

Aštuntfinalyje „Real“ sugebėjo panaikinti dviejų įvarčių deficitą prieš „Paris Saint Germain“ žvaigždyną. Ketvirtfinalyje jau savo „Santiago Bernabeu“ stadione skaudžiai buvo mušamas 0:3 prieš Londono „Chelsea“, bet vis tiek sugebėjo išgyventi ir žengti toliau.

Carlo Ancelotti kitą savaitę antrąsias pusfinalio rungtynes žais namuose ir turės šiokį tokį pranašumą. Visgi senstančių Karimo Benzema ir Luka Modričių kojų gali ir neužtekti, kai jos genialumą demonstruos tik vienoje iš dviejų pusfinalio akistatų.

Realybė yra tokia, kad J.Kloppas ir J.Guardiola Anglijos šiaurės vakaruose sukūrė tokias mašinas, kad „Liverpool“ ir „Man City“ fiksuoja vis naujas aukštumas ir perrašinėja rekordų knygas.

Per ateinančias 10 dienų jie turi progą įrodyti, kad yra dvi geriausios Europos komandos, išsklaidydami bet kokias ispaniškas pretenzijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius