Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čempionų lygos ketvirtfinalio iššūkiai: turtingasis „Real“ prieš kuklųjį APOEL ir portugališkas išbandymas „Chelsea“ ekipai

Antradienį, kovo 27 dieną, prasideda UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio etapas. Nikosijo APOEL namuose bandys mesti iššūkį Madrido „Real“ žvaigždynui, o Lisabonoje susikaus „Benfica“ ir Londono „Chelsea“.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / AP/Scanpix nuotr.

Nikosijos APOEL – Madrido „Real“
Vieta: GSP stadionas, Nikosija (Kipras)
Laikas: 21.45 (Lietuvos laiku)
Teisėjas: Felix Brych (Vokietija)
Transliacija: „Viasat Sport Baltic“ (tiesiogiai)

„Idealių rungtynių mums gali nepakakti“, – šie Nikosijos APOEL trenerio Ivano Jovanovičiaus žodžiai puikiai atspindi šios ketvirtfinalio poros situaciją. Kuklus Kipro klubas, kurio biudžetas vos viršija 10 milijonų eurų, mėgins įkąsti galingajam Madrido „Real“.

AFP/Scanpix nuotr./Apoel pergalę iaplėaė paskutinę minutę.
„Apoel“ pergalę aštuntfinalyje išplėšė paskutinę minutę.

Šeimininkų sirgaliai puikiai supranta, kad pirmasis klubas šalies istorijoje pasiekęs prestižiškiausio Europos turnyro ketvirtfinalį didelių lūkesčių peržengti ispanišką barjerą nepuoselėja, tačiau pasvajoti apie pusfinalį juk tikrai galima.

„Žinome, kad reikia idealaus mačo. Tačiau šiuo atveju net ir to gali nepakakti,- pasakojo Jovanovičius. – Esame tie, kurie turi daug ko pasimokyti iš „Real“, o varžovams pasiūlyti mažai ką galime. Laukia sunkios rungtynės, todėl stengsimės pademonstruoti savo potencialą ir gerą futbolą – tą jau esame ne sykį padarę šiame sezone“.

Tikrai turime ko pasimokyti iš APEOL – jie parodė, jog ekipos stiprybė yra daug reikšmingesnė už individualų pajėgumą, sakė J.Mourinho.

Ir tęsė: „Galime sakyti, kad ši dvikova mums bus išskirtinė. „Real“ yra viena geriausių komandų Europoje, o mums tai galimybė išsiaiškinti savo pajėgumą. Reikia išlaikyti koncentraciją, ryžtą ir pasitikėti savo jėgomis. Tik taip įrodysime, kad esame verti būti ten, kur esame.“

Savaitgalį APOEL nacionaliniame čempionate sužaidė tik lygiosiomis 0:0 su „Omonia“, nors antroje mačo dalyje turėjo kiekybinį pranašumą. Be to, prieš „Real“ negalės rungtyniauti Gustavo Manduca, kuris yra suspenduotas, ir vartininkas Panosas Constantinou – jam atlikta kelio operacija.

Tuo metu „Real“ strategas Jose Mourinho nebuvo linkęs nurašyti varžovų ir atsakydamas kolegai teigė: „Tikrai turime ko pasimokyti iš šios komandos – tai nėra paslaptis. Jie parodė, jog ekipos stiprybė yra daug reikšmingesnė už individualų pajėgumą. Šie futbolininkai kaunasi vienas už kitą, atiduoda visą save ir tiki, jog futbole viskas įmanoma. Gerbiame oponentus ir jaučiame, kad jie nusipelnė būti ketvirtfinalyje. Juk kelyje buvo eliminuoti „Porto“, „Lyon“ ir „Shakhtar“.

„Žinoma, mes esame favoritai, to paneigti negalime – nelygintini biudžetai ar istorija, tačiau futbolas yra futbolas. Gerai išanalizavome APOEL, žinome, kad lengva nebus, bet tikimės, kad atsakomosios rungtynės bus lengvesnės. Pergalė suteiktų pranašumą, tačiau vargu, ar užsitikrinsime vietą pusfinalyje jau po dvikovos Nikosijoje“.

„Real“ sudėtyje nebus suspenduoto saugo Xabi Alonso, taip pat traumuotų Lassana Diarra, Jose Callejono, Ricardo Carvalho bei Angelio Di Marios.

Scanpix/PA nuotr./Davidas Luizas
Scanpix/PA nuotr./Davidas Luizas – buvęs „Benfica“ žaidėjas

Lisabonos „Benfica“ – Londono „Chelsea“
Vieta: „Estadio do Sport Lisboa e Benfica“, Lisabona (Portugalija)
Laikas: 21.45 (Lietuvos laiku)
Teisėjas: Paolo Tagliavento (Italija)
Transliacija: TV6 (tiesiogiai)

Lisabonos „Benfica“ tikisi pratęsti nepralaimėtų mačų seriją namie, tačiau iššūkis laukia nemenkas – atsigavimo ženklus demonstruojantis Londono „Chelsea“.

Europos taurių turnyruose Portugalijos ekipa neklumpa jau dešimt mačų iš eilės, todėl viltys patekti į Čempionų lygos pusfinalį pirmą kartą nuo 1990 metų tikrai yra gyvos. Be to, varžovas gali „pasigirti“ tuo, kad šį sezoną prestižiniame turnyre nėra šventęs nei vienos pergalės varžovų stadione.

Šeimininkų gerbėjų ir trenerio Jorge Jesuso žvilgsniai kryps į puolėją Oscarą Cardozo, kuris vienintelis yra įmušęs dviženklį įvarčiųs kaičių. Čempion lygoje jis pasižymėjo keturis sykius per 7 dvikovas.

Savaitgalį „Benfica“ Portugalijos pirmenybėse sužaidė be įvarčių 0-0 su „Olhanense“ ir turnyrinėje lentelėje užima antrą vietą, tašku atsilikdama nuo „Porto“. Tuo metu „Chelsea“ tokiu pat rezultatu baigė Londono derbį su „Tottenham“ ir sukomplikavo galimybes patekti tarp keturių stipriausių „Premier“ lygos klubų.

Tai bus pirmoji šių komandų tarpusavio akistata, kurią palengvinti galės gynėjas Davidas Luizas ir saugas Ramiresas, ne vienerius metus praleidę „Benfica“ gretose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius