Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 13 /23:55

Čempionų lygos laimėtoja „Barcelona“ krito prieš „Atletico“ gynybą

Čempionų lygos neįmanoma laimėti du kartus iš eilės – ši nerašyta taisyklė dar kartą pasitvirtino trečiadienio vakarą. Madrido „Atletico“ ekipa namuose 2:0 įveikė praėjusių metų čempionę „Barcelona“, o Miuncheno „Bayern“ išvykoje 2:2 sužaidė su Lisabonos „Benfica“ ir taip pat pasiekė pusfinalį.
Antoine'as Griezmannas
Antoine'as Griezmannas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš savaitę Barselonoje šeimininkai buvo pasiekę pergalę 2:1, tačiau „Atletico“ nė negalvojo pasiduoti.

Diego Simeones auklėtiniai nuo pirmųjų mačo akimirkų spaudė katalonus ir neleido jiems žaisti pamėgto žaidimo, paremto kamuolio kontrole ir trumpais perdavimais. Pirmajame kėlinyje „Barca“ prie varžovų vartų nesukūrė nė vieno įvarčio verto epizodo, o patys buvo nubausti jau 36-ąją min.

Po idealaus Saulo Niguezo perdavimo iš krašto prancūzas Antoine'as Griezmannas galva labai tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus. Marcas-Andre Ter Stegenas neturėjo jokių šansų.

1:0 buvo rezultatas, visiškai tinkantis „Atletico“ žaidėjams, tad antrajame kėlinyje taktiką jie pakeitė. Katalonams buvo leista valdyti kamuolį aikštės viduryje, tačiau prie baudos aikštelės jų laukė tanki ir susižaidusi varžovų gynyba.

„Atletico“ gynyba nebuvo visiškai aklina, tad „Barcos“ vartams nuolat grasino greitos atakos. Po vienos jų 88 min. buvo skirtas 11 metrų baudinys. Felipe Luisas vienas išmaudė visą katalonų gynybą, o Andresas Iniesta ranka sustabdė jo perdavimą baudos aikštelėje. A.Griezmannas įmušė ir antrą įvartį.

„Barcą“ būtų išgelbėjęs vienintelis įvartis – tektų žaisti pratęsimą – tačiau katalonų žaidime aiškiai trūko motyvacijos. Tiesa, jau per pridėtą laiką teisėjas priėmė neteisingą sprendimą neskirdamas 11 metrų baudinio į „Atletico“ vartus. Anot arbitro, ranka kamuolys liestas ne baudos aikštelėje.

D.Simeone ir jo „Atletico“ antrą kartą išmetė „Barceloną“ jau Čempionų lygos ketvirtfinalyje. Tai jis padarė ir užpraeitą sezoną.

Kitose vakaro rungtynėse „Benfica“ futbolininkai namuose pirmieji įmušė į „Bayern“ vartus, tačiau bavarai ilgai nevargo. Pirmojo kėlinio pabaigoje Arturo Vidalis rezultatą išlygino, o iškart po pertraukos Thomasas Mulleris – persvėrė.

Du įvarčius praleidusiam Lisabonos klubui reikėjo bent trijų, tačiau įmuštas tik vienas.

„Atletico“ – „Barcelona“ 2:0

Pirmasis susitikimas baigėsi „Barcelona“ pergale 2:1

Antrasis kėlinys:

90+2 min. Teisėjas priėmė labai abejotiną sprendimą neskirti 11 metrų baudinio į „Atletico“ vartus. L.Messi baudos smūgis skriejo kiek virš vartų.

88 min. ĮVARTIS! A.Griezmannas mušė į apatinį vartų kampą, M.A.Ter Stegenas atspėjo smūgį, tačiau kamuolio ištraukti nesugebėjo.

86 min. 11 metrų baudinys į „Barcelona“ vartus! F.Luisas surengė įspūdingą reidą kairiajame krašte, prie pat baudos aikštelės lyg aukščiausios klasės puolėjas apžaidė gynėją ir A.Iniesta perdavimo metu palietė kamuolį ranka.

76 min. Įtampa jau pasiekė maksimumą, aikštėje vyravo kieta kova iš apiejų komandų žaidėjų pusės. Už grubų nesportišką elgesį po geltoną kortelę gavo Neymaras ir Luisas Suarezas. „Barcai“ pavyko visiškai prispausti varžovus prie vartų,

60 min. Ideali proga „Barcai“, kai J.Alba dešiniajame baudos aikštelės krašte atliko žemą stiprų perdavimą į futbolininkų būrį buvo atmuštas „Atleti“ gynėjų.

53 min. „Barcelona“ ekipą išgelbėjo skersinis. Po kampinio galva atliktas smūgis aukšta trajektorija leidosi į vartus „už apykaklės“ M.A.Ter Stegenui, tačiau vartininką išgelbėjo skersinis.

Pirmasis kėlinys:

45 min. Pirmasis kėlinys baigėsi be pavojingesnių katalonų progų, tačiau Y.Ferreira-Carasco turėjo idealią progą „Atletico“ persvarą padvigubinti. Pirmajame kėlinyje „Atletico“ ekipa aukštesnė visa galva.

36 min. ĮVARTIS! Antoine'as Griezmannas po Saulo Niguezo perdavimo iš krašto atlieka technišką ir tikslų smūgį galva į artimąjį vartų kampą. „Barcos“ vartininkas neturėjo jokių šansų.

Antoine'o Griezmanno įvartis

30 min. „Atletico“ žaidėjai širsta ant teisėjo už neskirtą baudinį, tačiau vaizdo pakartojime matyti, kad G.Pique kamuolio ranka nelietė. Bandydamas išmušti jį iš po Y.Ferreira Carrasco kojų katalonas visomis išgalėmis stengėsi „susirinkti“ rankas po savimi, tad 11 metrų baudinio nebuvo.

20 min. „Barca“ atlaikė pirmąjį šeimininkų spaudimą ir kurį laiką sugebėjo žaisti, kaip moka patys. Nors kamuolio kontrolė perimta, tačiau pavojaus atakų smaigalyje nesukurta. Katalonų kamuolio kontrolės pranašumas pasiekė 72:28.

10 min. Aikštės šeimininkai labai aktyviai pradėjo rungtynes, aštriai ir pavojingai atakavo bei jau atliko du smūgius į vartų plotą. Katalonams neleista žaisti savojo trumpais perdavimais ir kamuolio kontrole paremto futbolo.

Startinės sudėtys:
Barcelona:
M.A.Ter Stegenas; D.Alvesas, J.Mascherano, G.Pique, J.Alba; I.Rakitičius, S.Busquetsas, A.Iniesta; L.Messi, L.Suarezas, Neymaras.
„Atletico“: J.Oblakas; Juanfranas, D.Godinas, Lucasas, F.Luisas; Koke, A.Fernandezas, Gabi; S.Niguezas, A.Griezmannas, Y.Ferreira Carrasco.

„Benfica“ – „Bayern“ 2:2

Pirmasis susitikimas baigėsi „Bayern“ pergale 1:0

Antrasis kėlinys:

77 min. ĮVARTIS! Andersonas Talisca išlygino rezultatą.

53 min. ĮVARTIS! Thomasas Mulleris įmuša antrą mačo įvartį ir „Bayern“ jau ramus. Lisabonos ekipai dabar reikėtų net trijų įvarčių.

Thomaso Mullerio įvartis

Pirmasis kėlinys:

38 min. ĮVARTIS! Pirmose rungtynėse pasižymėjęs saugas Arturo Vidalis įmuša ir Lisabonoje.

Fantastiškas Arturo Vidalio įvartis

30 min. Pirmojo įvarčio autorius jau galėjo įkalti ir antrąjį, tačiau prasiveržęs į baudos aikštelę smūgį atliko tiesiai į M.Neuerį.

27 min. ĮVARTIS! „Benfica“ skriaudžia svečius – Raulis Jimenezas kala įvartį. Eliseu atliko puikų aukštą perdavimą į baudos aikštelę, kur R.Jimenezas galva nuginklavo vokiečių vartininką.

Raulio Jimenezo įvartis

20 min. Pirmoji tikrai pavojinga proga prie „Benfica“ vartų baigėsi T.Mullerio smūgiu pro šalį. P.Lahmas komandos draugui atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, tačiau puolėjo taikiklis deramai nesuveikė.

10 min. Nuo pat mačo pradžios „Bayern“ visiškai perėmė kontrolę į savo rankas, kamuolį valdė net 80 proc. laiko ir spaudė Portugalijos klubą. Tiesa, didelio pavojaus prie vartų, apart vieno nepavykusio smūgio, sukurti nepavyko.

Startinės sudėtys:
„Benfica“:
Edersonas; Eliseu, Jardelis, V.Lindelofas, A.Almeida; R.Sancehzas, L.Fejsa; M.Carcela-Gonzalezas, Pizzi, E.Salvio; R.Jimenezas.
„Bayern“: M.Neueris; P.Lahmas, J.Kimmichas, J.Martinezas, D.Alaba; Thiago, X.Alonso, A.Vidalis; D.Costa, T.Mulleris, F.Ribery.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius