Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Čempionų lygos pasiekimai: L.Messi šimtukas, vyriausias treneris ir jauniausias vartininkas

Čempionų lygoje trečiadienį finišavo trečiojo grupių etapo kovos, kurios buvo ir išskirtinių momentų. Rekordą pasiekė Miuncheno „Bayern“ treneris, o „Manchester United“, atrodo, vėl tampa jėga ir Europoje.
Juppas Heynckesas
Juppas Heynckesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ideali pradžia

Trys iš trijų. Nors „Manchester United“ žaidimas išvykoje su Lisabonos „Benfica“ ir neįtikino, tačiau pergalė minimaliu skirtumu 1:0 leidžia Anglijos klubui užtikrintai pirmauti A grupėje.

9 taškai per trejas rungtynes yra geriausiai „Man Utd“ startas Čempionų lygoje nuo legendinio Alexo Fergusono laikų. Paskutinį sykį taip anglai startavo 2012-2013 m. sezone.

Tuo tarpu „Benfica“ klubas irgi užfiksavo rekordą, tačiau – liūdną. Portugalai pirmą kartą klubo istorijoje pralaimėjo pirmąsias tris Čempionų lygos rungtynes.

„Man Utd“ pergalę garantavo kurioziškas Marcuso Rashfordo įvartis į Mile Svilaro ginamus vartus. Šiam vos 18 metų vartininkui tai buvo ypatingas vakaras – jis tapo jaunausiu visų laikų Čempionų lygoje žaidusiu vartininku, aplenkdamas Ikerą Casillasą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mile Svilaras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mile Svilaras

Lionelio Messi šimtukas

„Barcelona“ ekipa visą antrąjį kėlinį žaidė be pašalinto Gerardo Pique, tačiau namuose vis tiek 3:1 įveikė Pirėjo „Olympiakos“.

Mačas išskirtiniu tapo dar vieną įsimintiną rezultatą užfiksavusiam Lioneliui Messi, pelniusiam puikų įvartį baudos smūgiu. Tai buvo 100-asis Argentinos futbolo dievuko įvartis Europos turnyruose.

Iki šiol šimtuką šiame turnyre pasiekęs yra tik Cristiano Ronaldo, kurio sąskaitoje jau 113 įvarčių.

Tiesa, C.Ronaldo sužaidė jau 143 mačus, o L.Messi – tik 118. Statistikoje neskaičiuojamos atrankos rungtynės, o tik pagrindiniuose turnyruose sužaisti mačai (Čempionų lyga ir UEFA Supertaurė).

Juppo Heynckeso rekordas

Prie Miuncheno „Bayern“ vairo sugrįžęs legendinis Juppas Heynckesas su komanda jau pirmose rungtynėse 3:0 sutriuškino Glazgo „Celtic“.

Jau 72 metų amžiaus J.Heynckesas tapo visų laikų vyriausiu treneriu, dirbusius Čempionų lygoje.

Jis aplenkė buvusį Marselio „Olympique“ trenerį Raymondą Goethalsą bei legendinį „Manchester United“ strategą Alexą Fergusoną, kurie paskutinėse rungtynėse turnyre komandai vadovavo būdami 71-erių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius