Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos pusfinalininkai: „Bayern“ sumaitojo „Porto“, „Barcelona“ nugalėjo PSG

Antradienio vakaras Čempionų lygoje išsklaidė didžiausią ketvirtfinalio staigmeną. Po netikėto pralaimėjimo Portugalijoje atsigavę „Bayern“ futbolininkai 6:1 sutriuškino „Porto“ ir žengė į pusfinalį. „Barcelona“ namuose 2:0 nugalėjo PSG ir nesunkiai pateko tarp keturių geriausių Europos komandų.
„Bayern“ – „Porto“
„Bayern“ – „Porto“ / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Bayern“ – „Porto“ 6:1
Bendras rezultatas – 7:4

Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis. Po pergalės 3:1 Portugalijoje „Porto“ atstovai kalbėjo apie komandos užsidegimą ir Miuncheno ekipos neįgalumą, o futbolo apžvalgininkai jau ieškojo naujos darbo vietos Josepui Guardiolai. Tačiau šis prieš rungtynes buvo tikras, kad jo komanda į Čempionų lygos pusfinalį pateks, ir buvo teisus.

Serijos rezultatą „Bayern“ komanda išlygino jau 22-ąją rungtynių minutę. Ledus dar 14-ąją minutę pramušė Thiago Alcantara. Po puikaus Bernato perdavimo T.Alcantara mušė įvartį galva. Būtent jis įmušė ir vienintelį „Bayern“ įvartį Porto mieste. Po aštuonių minučių po kampinio taip pat galva pasižymėjo Jerome'as Boatengas ir vokiečiai dar labiau atsipalaidavo.

Dar po penkių minučių Robertas Lewandowskis mušė trečiąjį „Bayern“ įvartį galva. Šįkart meistrišką ataką pradėjo Philipas Lahmas, kuris nenuleisdamas kamuolio ant žemės paleido jį link baudos aikštelės, ten buvęs Thomasas Muelleris taip pat vienu lietimu ore pasiuntė kamuolį dar toliau, o nuostabią ataką stipriu smūgiu galva užbaigė R.Lewandowskis. Bavarai jau pirmavo bendru rezultatu 4:3 ir nesiruošė sustoti.

Th.Muelleris toliau naikino „Porto“ gynybą ir didino bavarų pranašumą. Perdavimą atliko Thiago Alcantara. Paskutinį įvartį pirmajame kėlinyje 40-ąją minutę mušė R.Lewandowskis.

Antrajame kėlinyje Jacksonas Martinezas įmušė garbės įvartį į „Bayern“ vartus. Po Evandro perdavimo J.Martinezas galva nukreipė kamuolį į vartus. Netrukus jis turėjo dar vieną progą, tačiau stiprus smūgis skriejo šalia vartų. Vokiečiai nutarė, kad juokauti negalima.

Rungtynių pabaigoje Xabi Alonso dar kartą įrodė, kad portugalams nėra ką veikti Miunchene. Ispanas idealiu baudos smūgiu nuginklavo varžovų vartininką.

„Barcelona“ – PSG 2:0
Bendras rezultatas – 5:1

Kitose rungtynėse „Barcelona“ namuose 2:0 nugalėjo PSG ekipą ir bendru rezultatu 5:1 pateko į pusfinalį.

14-ąją minutę Neymaras išvedė į priekį „Barcelona“ ekipą. Didelį darbą padarė Andresas Iniesta, kuris atsikratė trimis PSG gynėjais ir perdavė kamuolį Neymarui, kuriam reikėjo tik pergudrauti Davidą Luizą ir PSG vartininką. Brazilui tai lengvai pavyko. Tai buvo taip pat tūkstantasis „Barcelona“ ekipos įvartis Europos turnyruose.

Brazilas įmušė dar vieną įvartį po dvidešimties minučių. Perdavimą atliko Danielis Alvesas, o Neymaras galva nukreipė kamuolį į vartus. Tai buvo šeštas Neymaro įvartis šio sezono Čempionų lygoje.

Antrasis kėlinys: „Barcelona“ – PSG 2:0
Bendras rezultatas – 5:1

Antrasis kėlinys: „Bayern“ – „Porto“ 6:1
Bendras rezultatas – 7:4

88 min. ĮVARTIS. Xabi Alonso dar kartą įrodė, kad portugalams nėra ko tikėtis Miunchene. Ispanas tolimu baudos smūgiu nuginklavo varžovų vartininką.

87 min. Raudona kortelė. „Porto“ futbolininkas Marcano prasižengė prieš Thiago Alcantara ir gavęs antrą geltoną kortelę turėjo palikti aikštę.

73 min. ĮVARTIS. Jacksonas Martinezas įmušė garbės įvartį į „Bayern“ vartus. Po Evandro perdavimo J.Martinezas galva nukreipė kamuolį į vartus.

Pirmasis kėlinys: „Barcelona“ – PSG 2:0

Bendras rezultatas – 5:1

34 min. ĮVARTIS. Neymaras įmušė dar vieną įvartį. Perdavimą atliko Dani Alvesas ir brazilas galva nukreipė kamuolį į vartus. Tai šeštas Neymaro įvartis šio sezono Čempionų lygoje.

14 min. ĮVARTIS. Neymaras išvedė į priekį „Barcelona“ ekipą. Didelį darbą padarė Andresas Iniesta, kuris atsikratė trimis PSG gynėjais ir perdavė kamuolį Neymarui, kuriam reikėjo tik pergudrauti Davidą Luizą ir PSG vartininkas. Tai buvo tūkstantasis „Barcelona“ ekipos įvartis Europos turnyruose.

3 min. Jau rungtynių pradžioje Davidas Luizas užsidirbo geltoną kortelę už pražangą prieš Ivaną Rakitičių. Po pirmųjų rungtynių kritikos sulaukęs brazilas turės gintis likusį laiką prieš geriausius „Barcelona“ puolėjus atsargiai – antroji geltona kortelė gali būti lemiama visai komandai.

„Barcelona“: Ter Stegenas, Dani Alvesas, Gerardas Piqué, Javieras Mascherano, Davidas Alba, Sergio Busquetsas, Ivanas Rakitičius, Andresas Iniesta, Luisas Suárezas,  Lionelis Messi, Neymaras.

PSG: Sirigu, Gregory Van der Wielis, Marquinhos, Davidas Luizas, Maxwellas, J.Cabaye, Marco Verratti, Matuidi, Edinsonas Cavani, Pastore, Zlatanas Ibrahimovićius.

Pirmasis kėlinys: „Bayern“ – „Porto“ 5:0
Bendras rezultatas – 6:3

40 min. ĮVARTIS. Robertas Lewandowskis mušė dar vieną įvartį. Perdavimą atliko T.Muelleris.

36 min. ĮVARTIS. Thomasas Muelleris toliau naikino „Porto“ gynybą. Perdavimą atliko Thiago Alcantara.

27 min. ĮVARTIS. Robertas Lewandowskis mušė trečiąjį „Bayern“ įvartį galva. Šįkart meistrišką ataką surezgė P.Lahmas, T.Muelleris ir stipriu smūgiu galva užbaigė R.Lewandowskis. Bavarai jau pirmauja bendru rezultatu 4:3.

22 min. ĮVARTIS. Jau pirmajame kėlinyje „Bayern“ panaikino deficitą ir išlygino bendrą rezultatą. Po kampinio galva pasižymėjo Jerome'as Boatengas.

14 min. ĮVARTIS. Thiago Alcantara įmušė labai svarbų įvartį Vokietijos klubui. Po puikaus Bernato perdavimo T.Alcantara mušė įvartį galva. Būtent T.Alcantara įmušė ir vienintelį „Bayern“ įvartį Porto mieste.

10 min. Pirmoji itin pavojinga „Bayern“ ataka. Thomaso Muellerio smūgiuotą kamuolį atmušė vartininkas Fabiano. Tada pakartotinį bandymą turėjo Robertas Lewandowskis, tačiau kamuolys atsitrenkė į skersinį.

Graphic News inf./Įdomieji faktai
Graphic News inf./Įdomieji faktai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius