-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 15 /23:46

Čempionų lygos spektakliai: „Arsenal“ vėl skaudžiai sudegė Miunchene, „Real“ išsikapstė namuose

Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje sužaistos dar dvejos aštuntfinalio dvikovos. Miunchene vietos „Bayern“ 5:1 sudaužė Londono „Arsenal“, titulą ginantis Madrido „Real“, nors ir buvo priverstas vytis varžovus, sugebėjo 3:1 nugalėti „Napoli“.
Arjenas Robbenas
Arjenas Robbenas / „Scanpix“ nuotr.
  • Miuncheno „Bayern“ – Londono „Arsenal“ 5:1
    11' [1:0] Arjenas Robbenas
    30' [1:1] Alexis Sanchezas
    53' [2:1] Roberts Lewandowskis
    56' [3:1] Thiago Alcantara
    63' [4:1] Thiago Alcantara
    88' [5:1] Thomasas Mulleris

„Bayern“ (4-2-3-1): Manuelis Neueris; Philippas Lahmas, Javi Martinezas, Matsas Hummelsas, Davidas Alaba; Xabi Alonso, Arturo Vidalis; Arjenas Robbenas, Thiago Alcantara, Duoglasas Costa; Robertas Lewandowskis.

„Arsenal“ (4-2-3-1): Davidas Ospina, Hectoras Bellerinas, Shkodranas Mustafi, Laurentas Koscielny, Kieranas Gibbsas, Francis Coquelinas, Granitas Xhaka, Alexas Oxlade-Chamberlainas, Mesutas Ozilas, Alexas Iwobi; Alexis Sanchezas.

Londono klubas šešerius pastaruosius metus savo kovą baigė aštuntfinalyje. Labai panašu, kad šiame etape „Arsenal“ kelionė baigsis ir šiemet. Prieš ypač neparankų varžovą Anglijos klubas priešinosi kėlinį, tačiau po pertraukos šeimininkai įrodė savo pranašumą ir atsakomąjį mačą Anglijos sostinėje pavertė formalumu.

„Bayern“ ketvirtfinalyje žaidė penkis pastaruosius sezonus.

Pirmojo įvarčio „Allianz Arena“ stadione susirinkę žiūrovai laukė 11 minučių. Arjenas Robbenas savo firminiu smūgiu kairia koja iš baudos aikštelės prieigų paleido nuostabią bombą į tolimą vartų kampą ir Davidas Ospina buvo bejėgis – 1:0.

Įdomu, kad nors Anglijos „Premier“ lygoje pagrindinis „kanonierių“ vartininkas yra Petras Čechas, komandos vairininkas Arsenas Wengeras išliko principingas ir Čempionų lygos turnyre į aikštę leido kolumbietį D.Ospiną.

Vis dėlto kelti baltą vėliavą Londono klubas nesiruošė ir savo šanso sulaukė 30-ąją minutę. Grįžęs padėti komandos draugams į savo baudos aikštelę, Robertas Lewandowskis įspyrė į koją Laurentui Koscielny ir į šeimininkų vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys.

Alexio Sanchezo smūgį Manuelis Neueris atrėmė, tačiau čilietis puikiai pats pakovojo dėl kamuolio ir pakartotiniu mušimu rezultatą išlygino.

Tačiau antroje rungtynių pusėje bavarai pradėjo rodyti savo jėgą. 54 minutę po Philippo Lahmo perdavimo Robertas Lewandowskis iššoko aukščiau už visus ir galva nukreipė kamuolį į vartų kampą.

Nespėję atsipeikėti po šio smūgio, „kanonieriai“ buvo priversti iš savo vartų kamuolį traukti dar kartą. Tas pats R.Lewandowskis gražiai kulnu perdavė kamuolį Thiago Alcantarai, o šis nesunkiai pergudravo varžovų vartininką.

Saugas dar po septynių minučių pelnė ir „dublį“. Po jo smūgio kamuolys atsimušė į Granitą Xhaką ir rikošetu ketvirtą kartą įskriejo į „Arsenal“ vartus.

Tašką rungtynėse padėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Thomasas Mulleris. Svečiai šiurkščiai suklydo gindamiesi ir tuo pasinaudojęs T.Alcantara labai greitai surado T.Mullerį, o šis klaidos nedovanojo.

  • Madrido „Real“ – „Napoli“ 3:1
    8' [0:1] Lorenzo Insigne
    19' [1:1] Karimas Benzema
    49' [2:1] Toni Kroosas
    54' [3:1] Casemiro

„Real“ (4-3-3): Keyloras Navasas; Marcelo, Sergio Ramosas, Raphaelis Varane'as, Danielis Carvajalis; Toi Kroosas, Casemiro, Luka Modričius; Cristiano Ronaldo, Karimas Benzema, Jamesas Rodriguezas.

„Napoli“ (4-3-3): Pepe Reina; Elseidas Hysajus, Raulis Albiolis, Kalidou Koulibaly, Faouzi Ghoulamas; Piotras Zelinskis, Amadou Diawara, Marekas Hamšikas, Jose Callejonas, Driesas Mertensas, Lorenzo Insigne.

Madrido futbolininkai labai aukšta sparta pradėjo rungtynes ir turėjo puikią progą pasižymėti jau pačią pirmą minutę. Pirma ataka baigėsi labai pavojingu Karimo Benzema smūgiu iš kelių metrų, tačiau Pepe Reina pademonstravo nuostabią reakciją.

Nors „Real“ ir toliau turėjo iniciatyvą, svečiai sugebėjo pasinaudoti grubia šeimininkų vartų sargo Keyloro Navaso klaida.

8-ąją minutę Lorenzo Insigne perėmė kamuolį ir pastebėjęs, jog kostarikietis yra išėjęs iš vartų, iš labai toli pasiuntė kamuolį į vartus bei netikėtai išvedė „Napoli“ į priekį – 1:0.

Išlyginti rezultatą šeimininkams pavyko gana greitai. 19-ąją minutę po nuostabaus Danielio Carvajalio perdavimo pasižymėjo K.Benzema.

Prasidėjus antram kėliniui, „Real“ surengė greitą išpuolė, Cristiano Ronaldo dešiniajame kampe išmaudė kelis varžovus ir atmetė kamuolį Toni Kroosui, kuris stipriu smūgiu išvedė šeimininkus į priekį.

Tuomet atėjo Casemiro šlovės valanda. Saugas fantastiškus tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į italų vartus ir įtvirtino pranašumą – 3:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?