-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos spektaklis: ar per dvejus metus „Juventus“ išmoko įveikti Barselonos baimę?

Didysis Europos klubinis futbolas grįžta. Antradienio vakarą prasidės prestižiškiausios žemyno turnyro Čempionų lygos ketvirtfinalio kovos. Italijoje Turino „Juventus“ bandys pasiekti saldų revanšą už prieš dvejus metus pralaimėtą finalą prieš „Barcelona“, o Dortmundo „Borussia“ savo aikštėje priims šiemetinio turnyro išsišokėlį „Monaco“.
Gianluigi Buffonas
Gianluigi Buffonas / „Scanpix“ nuotr.

Dvejų metų senumo kartėlis Turine jaučiamas iki šiol. 2015-ųjų metų Čempionų lygos finale „Senoji Sinjora“ 1:3 nusileido „Barcai“, todėl dabar visa „juodai balta“ tikisi keršto.

„Juventus“ klubas namuose nepralaimi jau 21-erių Čempionų lygos rungtynių iš eilės (12 pergalių ir 9 lygiosios) ir visi Apeninuose tikisi, jog ši serija nenutrūks ir antradienį.

Savaitgalį „Juvė“ 2:0 laimėjo Italijos „Serie A“ rungtynes prieš Veronos „Chievo“ ir toliau užtikrintai pirmauja čempionate. Tuo tarpu katalonai tokiu pačiu rezultatu krito prieš „Malaga“ ir kovoje dėl Ispanijos čempionų titulo iniciatyvą perleido Madrido „Real“.

Nors aštuntfinalyje Luiso Enrique auklėtiniai sukūrė vieną didžiausių stebuklų per visą futbolo istoriją, aplinkybės dėliojasi taip, kad antradienio dvikovos nežymiu favoritu derėtų laikyti Italijos klubą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luisas Enrique
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luisas Enrique

„Turino „Juventus“ yra puiki komanda, bet negalima jos lyginti su ta komanda, kuri žaidė prieš dvejus metus. Iš praeito finalo likę geri prisiminimai, bet šios rungtynės bus visiškai kitokios“, – įsitikinęs L.Enrique.

Dar tiksliau situaciją nusakė „Barcos“ gynybos ramstis Javieras Mascherano.

„Nemanau, kad reiktų kalbėti apie kokį nors kerštą, juk negali atlošti rungtynių, kurias jau kartą buvai pralošęs“, – filosofiškai nusiteikęs buvo argentinietis.

Massimiliano Allegri gali džiaugti, kad praeities šmėklos jo auklėtinių tikrai negąsdins. Per tuos dvejus metus Turino klubo sudėtyje permainų įvyko kur kas daugiau nei Barselonoje.

Tuo metu komandoje svarbius vaidmenis vaidinę Alvaro Morata, Carlosas Tevezas, Paulis Pogba, Andrea Pirlo ir Arturo Vidalis paliko Pjemontą, bet šias netektis treneris kokybiškai užkaišiojo kitais žaidėjais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrea Pirlo

„Barcos“ skaudžiausia netektis – Xavi pasitraukimas, o be jo komandą per šiuos pora metų paliko vartininkas Claudio Bravo, Adriano bei Marcas Bartra.

Principinė antradienio dvikova bus Dani Alvesui. Brazilas prieš dvejus metus džiaugėsi trofėjumi vilkėdamas Katalonijos klubo marškinėlius, o dabar atstovauja „Juventus“ ekipai.

Čempionų lygos ketvirtfinalį „Barcelona“ pasiekė devintą kartą iš eilės ir antradienį iš Turino norėtų išsivežti bent lygiąsias. Tai padaryti bus labai nelengva, nes šiemet klubas svečiuose žaidžia ypač banguotai.

Per 25 mačus varžovų aikštėse, katalonai patyrė šešias nesėkmes ir keturis kartus tenkinosi lygiosiomis. Įdomiausia, kad visuose pralaimėtuose mačuose „Barca“ praleisdavo mažiausiai du įvarčius.

„Scanpix“ nuotr./Massimiliano Allegri
„Scanpix“ nuotr./Massimiliano Allegri

Šiuos skaičius puikiai išanalizavęs ir „Juventus“ strategas M.Allegri.

„Rungtynes pradėsime įprasta puolimo linija, nes privalome įmušti daugiau už savo varžovus. Puikiai suvokiame, kaip svarbu yra nepraleisti įvarčio namuose. Ypač žaidžiant su tokiu priešininku. Juk visi suvokia, kad žaidžiant prieš „Barcelona“ tikėtis nepraleisti įvarčio per dvejas rungtynes yra beprasmiška“, – svarstė specialistas.

Jo komandai šiame mače negalės padėti traumuotas Marko Pjaca. Barselonos stovykloje praradimai kur kas skaudesni – Sergio Busquetsas diskvalifikuotas dėl surinktų kortelių, o Rafinha, Aleixis Vidalis ir Arda Turanas mačą praleis dėl traumų.

Ar bus įvarčių fejerverkas?

Kitame mače Dortmunde futbolo specialistai tikisi įvarčių fejerverkų. Šį sezoną tiek „Borussia“, tiek „Monaco“ visus stebina pirmiausia savo puolamuoju arsenalu.

Europos taurių turnyruose Vokietijos klubas namuose pralaimėjo vos kartą per paskutinius 12 mačų ir yra įvardijamas nežymiu šios akistatos favoritu, tačiau „Monaco“ jau aštuntfinalyje įrodė, kad šiemet yra pasirengęs paneigti visas išankstines prognozes.

Savaitgalį „Borussia“ 1:4 beviltiškai pralaimėjo Vokietijos čempionato rungtynes Miuncheno „Bayern“, tačiau dėl to Thomasas Tuchelis pernelyg neišgyvena.

„Tai buvo tik vienos nesėkmingos rungtynės, kurias pelnytai pralaimėjome, tačiau paprašiau žaidėjų pamiršti šią dvikovą. Antradienį bus visai kitas mačas, su visai kitu priešininku. Ir nors „Monaco“ taip pat turi daugybę puikių žaidėjų, mes nė kiek jų nebijome. Abiejų komandų šansus vertinčiau lygiai, bet žaisime namuose ir privalome parodyti savo jėgą ir laimėti“, – optimizmo nestokojo „Borussia“ vairininkas.

„Scanpix“ nuotr./Radamelis Falcao
„Scanpix“ nuotr./Radamelis Falcao

„Monaco“ į Vokietiją atskrido būdami kur kas geresnių nuotaikų. Savaitgalį kunigaikštystės komanda svečiuose 1:0 įveikė „Angers“ komandą, o pergalingą įvartį pelnė po traumos sugrįžęs Radamelis Falcao.

„Radamelio sugrįžimas mums reiškia nepaprastai daug. Dabar esame dar labiau patyrę, pridėjome dar šiek tiek kokybės. Šis žaidėjas turi didžiulę įtaką mūsų žaidimui ir labai pravers žinant tai, kad šiame mače mums negalės padėti Bakayoko ir Sidibe“, – rungtynių išvakarėse svarstė „Monaco“ strategas Leonardo Jardimas.

Monako ekipai dėl diskvalifikacijos šiame mače negalės rungtyniauti atraminis saugas Tiemoue Bakayoko, o krašto gynėjui Djibriliui Sidibe buvo išoperuotas apendicitas.

Dėl traumų taip pat antradienį nepamatysime Gabrielio Boschilia ir Guido Carillo.

Nuostolių turi ir Vokietijos klubas. Mario Gotze ir toliau žaisti negali dėl sutrikusios medžiagų apykaitos, o Andre Schurrle ir Erikas Durmas gydosi traumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius