Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos sugrįžimas: ant kortos – atkrintamosios ir futbolininkų rekordai

Po nacionalinių rinktinių pertraukos į didįjį futbolą antradienio vakarą sugrįš Čempionų lyga. Joje – lemtingi grupių mūšiai ir galimybės žvaigždėms įsirašyti į futbolo istoriją.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

E grupė

Atėnų AEK – Amsterdamo „Ajax“ 19:55

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amsterdamo „Ajax“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Amsterdamo „Ajax“

Atėnų AEK klubui namų rungtynės su Amsterdamo „Ajax“ klubu Čempionų lygoje jau nieko nelems – pralaimėję visas rungtynes, graikai nebeturi jokių galimybių įveikti grupių etapą.

Teoriškai AEK dar gali pakovoti dėl vietos Europos lygoje, tačiau ir čia šansų jiems beveik nėra.

Tuo tarpu „Ajax“ klubui pergalė prieš graikus garantuotų vietą Čempionų lygos atkrintamųjų etape.

Su Atėnų klubu „Ajax“ komanda iš viso žaidė tris kartus ir šventė tris pergales bendru rezultatu 7:1. Pirmoji jų akistata šių metų Čempionų lygoje baigėsi užtikrinta „Ajax“ pergale 3:0. Šiose rungtynėse AEK nė karto nepataikė į Andre Onana ginamų vartų plotą.

AEK yra viena iš dviejų Čempionų lygos komandų, kol kas pralaimėjusių visas grupės rungtynes. Kita – Maskvos „Lokomotiv“. Savo ruožtu puikią formą demonstruojantis Nyderlandų klubas per pastarąsias dvylika rungtynių nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Tiesa, Čempionų lygos išvykose tokių gerų rezultatų „Ajax“ nedemonstruoja – iš pastarųjų dvylikos rungtynių nelaimėjo nė vienerių (6 pralaimėjimai ir 6 lygiosios).

Miuncheno „Bayern“ – Lisabonos „Benfica“ 22:00

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./"Bayern" vėl nelaimėjo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./"Bayern" vėl nelaimėjo

Jeigu antradienio vakarą Miuncheno „Bayern“ iškovos bent tašką, Vokietijos klubas užsitikrins vietą Čempionų lygos atkrintamųjų etape. O dvikovų su „Benfica“ istorija jam piešia palankias prognozes.

Prieš „Benfica“ „Bayern“ futbolininkai Čempionų lygoje dar niekad nėra pralaimėję. Iš viso šie klubai kovėsi devyneriose rungtynėse, iš kurių „Bayern“ laimėjo 6 bei triskart sužaidė lygiosiomis. Trys pastarosios „Bayern“ ir „Benfica“ akistatos baigėsi pirmųjų pergale.

Beje, prieš Portugalijos ekipą vokiečiai yra laimėję visas ketverias namų rungtynes.

Kalbant apie „Benfica“, jiems Vokietijoje būtina pergalė, jeigu nori išsaugoti viltis patekti į kitą Čempionų lygos etapą. Visgi šiame turnyre iš pastarųjų vienuolikos rungtynių portugalai pralaimėjo net devynerias.

Antradienio dvikova įsimintina gali tapti „Bayern“ klubo puolėjui Robertui Lewandowskiui, kurio sąskaitoje Čempionų lygoje – 49 įvarčiai. Jeigu antradienį įmuš penkiasdešimtąjį, jis taps vos septintu futbolininku istorijoje, peržengusiu šią ribą.

F grupė

„Hoffenheim“ – „Shakhtar“ 22:00

Teoriškai visos F grupės komandos dar gali pakovoti dėl vietos Čempionų lygos atkrintamųjų etape. Ant tvirto pagrindo galbūt stovi tik „Manchester City“ ekipa.

Todėl antradienio dvikova „Hoffenheim“ ir „Shakhtar“ futbolininkams bus labai svarbi. Šios dvi komandos susitiks tik antrą kartą istorijoje. Pirmoji jų dvikova rugsėjo mėnesį Ukrainoje baigėsi lygiosiomis 2:2.

Išvykoje „Shakhtar“ futbolininkams pergalė būtų didžiausia dovana, tačiau net išsivežti bent tašką iš Vokietijos jiems bus labai sunku. Negana to, jog „Hoffenheim“ futbolininkai per pastarąsias ketverias rungtynes nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, „Shakhtar“ ekipai išvykose Vokietijoje būna labai sunku. Prieš šios šalies klubus „Shakhtar“ bendru rezultatu 0:14 pralaimėjo visas trejas išvykos rungtynes.

Šiemet Čempionų lygoje Donetsko komanda neiškovojo dar nė vienos pergalės. Paskutinį (ir vienintelį) kartą per penkerias rungtynes šiame turnyre jie bent vienos pergalės neiškovojo 2011-2012 metų sezone.

„Hoffenheim“ futbolininkams antradienio rungtynės taip pat yra itin svarbios. Jeigu įveiks varžovus iš Ukrainos, o „Manchester City“ nugalės „Lyon“, jie lentelėje pasivys Prancūzijos ekipą. Visgi net ir tada vokiečiams būtų išties sunku, nes paskutinė jų dvikova Čempionų lygos grupių etape bus su „Man City“.

„Lyon“ – „Manchester City“ 22:00

„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Manchester United“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Manchester United“

Nors Mančesterio ekipa viena koja jau yra atkrintamųjų etape, bent taškas antradienio rungtynėse nubrauktų visas teorines jų galimybes ten nepatekti. Į atkrintamąsias jie patektų ir tuo atveju, jeigu „Hoffenheim“ nepavyktų iškovoti pergalės namuose.

Su „Lyon“ klubu Pepo Guardiolos auklėtiniai Čempionų lygoje žaidė tik kartą ir tas kartas jiems apkarto – rugsėjį jie prancūzams namuose nusileido 1:2.

Išvykoje Prancūzijoje „Man City“ futbolininkai žaidė du kartus ir nė sykio neiškovojo pergalės.

Tačiau antradienį ši serija gali baigtis vos prasidėjusi, juolab kad Mančesterio ekipa demonstruoja įspūdingą formą – laimėjo visas aštuonerias pastarąsias rungtynes.

Tiesa, „Lyon“ ekipa irgi ne pėsčia – šiemet Čempionų lygoje dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Bent taškas prieš „Man City“ klubą stipriai padidintų prancūzų galimybes žengti į atkrintamųjų etapą, juolab kad paskutinėse grupės rungtynėse jų lauks „Shakhatar“ komanda.

G grupė

Maskvos CSKA – Viktorijos „Plzen“ 19:55

AFP/„Scanpix“ nuotr./Maskvos CSKA
AFP/„Scanpix“ nuotr./Maskvos CSKA

Tarp Maskvos CSKA ir Viktorijos „Plzen“ komandų – visiška lygybė. Per trejas tarpusavio rungtynes šie klubai pasidalijo po vieną pergalę, vienąsyk sužaidė lygiosiomis. Be to, viena kitai komandos yra įmušusios po šešis įvarčius.

Per pirmąsias ketverias Čempionų lygos rungtynės „Plzen“ surinko vieną tašką, CSKA – keturis, likusios dvi – po devynis. Tad Čekijos komanda jau neturi vilčių patekti į atkrintamąsias, CSKA jų turi mažai.

„Plzen“ dabar galėtų būti žymiai geresnėje padėtyje pakovoti bent jau dėl kelialapio į Europos lygą, tačiau pirmosiose grupės rungtynėse su ta pačia CSKA vėjais paleido tris taškus, kai iššvaistė dviejų įvarčių persvarą. Skaudų smūgį „Plzen“ ekipai tąkart sudavė Nikola Vlašičius, 94-ąją minutę nuo vienuolikos metrų žymos CSKA išplėšęs lygiąsias.

Maskvos ekipa iš pastarųjų trijų Čempionų lygos rungtynių namuose laimėjo dvejas – tiek pat, kiek prieš tai padarė per praeitas šešiolika akistatų.

CSKA startinė sudėtis yra jauniausia šiame Čempionų lygos sezone (vidurkis – 24 metai ir 20 dienų), tuo tarpu „Plzen“ – vyriausia (vidurkis – 29 metai ir 309 dienos). Nepaisant sudėties patirties, už Čekijos klubą šiame sezone niekas nepraleido daugiau įvarčių (14).

Negana to, nepalankią viešnagę Maskvoje „Plzen“ klubui žada ir išvykos rungtynių statistika. Iš pastarųjų aštuonių dvikovų svečiuose čekai pralaimėjo septynias.

„Roma“ – Madrido „Real“ 22:00

„Scanpix“ nuotr./„Eibar“ – „Real“
„Scanpix“ nuotr./„Eibar“ – „Real“

Madrido „Real“ ir „Roma“ klubų dvikova antradienį gali nulemti grupės nugalėtoją.

Savo šalių čempionatai tiek „Real“, tiek „Roma“ klubams kol kas klostosi itin prastai, tačiau Čempionų lygoje abi komandos de facto jau turi užsitikrinusios kelialapius į atkrintamąsias.

Nors žais išvykoje, S.Solari auklėtiniai iš Ispanijos prieš „Roma“ yra laimėję tris pastaruosius jų susitikimus. Be to, „Real“ iš paskutinių penkerių rungtynių išvykoje laimėjo keturis.

Bet jeigu antradienį „Roma“ futbolininkams pavyktų patiesti „Real“, jie ne tik užsitikrintų kelialapį į atkrintamąsias, bet ir pirmą kartą istorijoje būtų laimėję keturis Čempionų lygos mūšius iš eilės.

Namuose Čempionų lygoje italai demonstruoja puikią formą – iš pastarųjų septynerių rungtynių „Roma“ šešeriose išsaugoje „sausus“ vartus, o patys atseikėjo 20 įvarčių.

Atsižvelgiant į klubų demonstruojamus rezultatus ir grupės lentelę, tai gali būti vienos įdomiausių antradienio rungtynių.

H grupė

„Juventus“ – „Valencia“ 22:00

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Aršiausi mūšiai antradienį turėtų virti H grupėje, kurios centrinėse rungtynėse į atlapus kibs „Valencia“ ir „Juventus“ futbolininkai.

Turino ir Valensijos klubams tai bus tik antroji tarpusavio dvikova Čempionų lygoje. Pirmąją, vykusią rugsėjį, po dviejų Miralemo Pjaničiaus vienuolikos metrų baudinių 2:0 laimėjo „Juventus“.

Išvykoje Italijoje „Valencia“ ekipa žais pirmą kartą nuo 2009 metų, kuomet Europos lygoje 2:1 nugalėjo „Genoa“ klubą.

Iš pastarųjų 32 namų rungtynių prieš Ispanijos klubus „Juventus“ futbolininkai pralaimėjo tik trejas. Tiesa, vieną iš jų Massimiliano Allegri auklėtiniai patyrė paskutinėje dvikovoje prieš Madrido „Real“ balandžio mėnesį Čempionų lygos pusfinalyje.

„Juventus“ klubo lyderis Cristiano Ronaldo antradienį gali pasižymėti dar vienu įspūdingu pasiekimu. Šiuo metu portugalas Čempionų lygoje įvarčius mušė 32 skirtingoms komandoms. Jeigu pasižymės ir prieš „Valencia“, pakartos legendinio ispano Raulio rekordą.

Jeigu „Juventus“ antradienį nugalės ispanus, Italijos klubas užsitikrins vietą atkrintamosiose. Tuo tarpu „Valencia“ pralaimėjimo atveju palaidos tokias viltis, jeigu „Manchester United“ namuose nugalės šveicarų klubą „Young Boys“.

„Manchester United“ – „Young Boys“ 22:00

„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Manchester United“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Manchester United“

Pirmoji „Manchester United“ ir „Young Boys“ komandų dvikova rugsėjį baigėsi užtikrinta anglų pergale 3:0. Tačiau namuose „raudonieji velniai“ kol kas stringa.

Čempionų lygos namų rungtynėse Jose Mourinho auklėtiniai įvarčių nemušė dviejuose mačuose iš eilės. Toks faktas pasitaikė vos trečią kartą klubo istorijoje. „Manchester United“ dar niekad nėra neįmušusi įvarčio trijose Čempionų lygos namų dvikovose iš eilės.

Be to, iš pastarųjų trijų namų rungtynių „Man Utd“ pralaimėjo dvejas ir vienąsyk sužaidė lygiosiomis.

Šiame Čempionų lygos sezone „Young Boys“ patyrė tris pralaimėjimus ir kartą išplėšė tašką. Kiekviename pralaimėjime šveicarai praleido po tris įvarčius.

Prieš Anglijos klubus išvykoje „Young Boys“ dar nėra iškovoję nė vienos pergalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius