-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos svarstyklės

Šią savaitę UEFA Čempionų lygoje buvo žaidžiami pirmieji aštuntfinalio mačai, po kurių vienų ekipų sirgaliai traukė pergalės dainas, o kitų – iš nevilties rovėsi plaukus. Žvilgtelėkime, į kurią pusę prieš atsakomąsias rungtynes buvo nusvertos kiekvienos poros svarstyklės.
„Inter“ ir „Manchester United“ vienuolikių mūšis buvo vienintelis, kuriame futbolo gerbėjai neišvydo įvarčių.
„Inter“ ir „Manchester United“ vienuolikių mūšis buvo vienintelis, kuriame futbolo gerbėjai neišvydo įvarčių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Madrido „Real“ (0) < „Liverpool“ (1)

Vėlyvas Yossi Benayouno įvartis išdūrė vieną akį tituluočiausiam Europos futbolo klubui. „Liverpool“ įgijo neginčijamą pranašumą, tačiau visiškai aklas atsakomojoje dvikovoje karališkasis Madrido klubas tikrai nebus. Anglams, norint iškopti į kitą turnyro etapą, gynyboje reikės neprarasti budrumo nė akimirkai. Ypač prižiūrint šiame sezone tiesiog skrajojantį olandą Arjeną Robbeną.

Išpažintis „Tai fantastiška naktis „Liverpool“ klubui. Niekada negalvojau apie galimybę palikti šią komandą“, – po pergalės sakė „Liverpool“ strategas Rafaelis Benitezas.

Lisabonos „Sporting“ (0) < Miuncheno „Bayern“ (5)

Šios poros istorijoje „Bayern“ klubas padėjo tašką. Ir ne vieną, o – penkis. Vokiečiai jau gali ramiai ruoštis UEFA čempionų lygos ketvirtfinaliui.

Rekordas. Pergalė penkių įvarčių skirtumu išvykoje yra naujas Čempionų lygos rekordas.

„Villarreal“ (1) = Atėnų „Panathinaikos“ (1)

Geltonųjų treneris Manuelis Pellegrini rezultatą pavadino neteisingomis lygiosiomis. Iš tiesų Vila Realyje rungtynės vyko viena kryptimi – į „Panathinaikos“ vartus. Vis dėlto, pasak M.Pellegrinio, „nepelnytas Giorgo Karagounio įvartis“ gali tapti lemiamas šioje poroje. Aišku, jeigu graikų ekipai namuose pavyks kaip nors pasipriešinti geltonųjų puolimui, nes fortūna taip plačiai antrą kartą gali ir nebesišypsoti.

Istorija. Iki lygiųjų su „Villarreal“ klubu „Panathinakos“ per visą klubo istoriją Ispanijoje UEFA turnyruose patirdavo tik nesėkmes.

Londono „Chelsea“ (1) > Turino „Juventus“ (0)

Į „Stamford Bridge“ stadioną grįžusiam Claudio Ranieri nepavyko nuliūdinti „Chelsea“ ekipos savininko Romano Abramovičiaus. Dabartinis „Juventus“ ekipos treneris Londone buvo pasitiktas šiltais „Chelsea“ sirgalių plojimais, tačiau taiklus Didier Drogba smūgis pranašumą suteikė anglams.

Nuomonė. „Nesame pakankamai pasirengę fiziškai, kad laimėtume Čempionų lygą“, – po mačo teigė „Chelsea“ treneris Guusas Hiddinkas.

Milano „Inter“ (0) = „Manchester United“ (0)

Čempionų lygos nugalėtojų karūną ginantys anglai dominavo „San Siro“ stadione, tačiau nesugebėjo įmušti įvarčio išvykoje. Vis dėlto šioje poroje reikėtų sutikti su „Manchester United“ trenerio sero A.Fergusono nuomone, jog „Italijoje buvo sužaistas tik vienas kėlinys ir viskas spręsis po dviejų savaičių Mančesteryje“.

Rekordas. „Manchester United“ klubas UEFA čempionų lygoje nesėkmės kartėlio neragavo jau 20 rungtynių iš eilės.

Madrido „Atletico“ (2) < „Porto“ (2)

Geriausia gynyba – puolimas. Tokiu posakiu tikriausiai vadovaujasi abiejų ekipų strategai. Naudos iš tokio požiūrio daugiau išpešė „Porto“ klubas, kuris dėl vaikiškos savo vartininko Heltono klaidos iš Madrido nesugebėjo išsivežti pergalės.

Rezultatyvumas. Abu įvarčius į „Atletico“ vartus įmušęs „Porto“ puolėjas Lisandro su „Bayern“ snaiperiu Miroslavu Klose yra rezultatyviausi turnyro žaidėjai (po 6 įvarčius).

Liono „Olympique“ (1) = „Barcelona“ (1)

Futbolo ekspertų turnyro nugalėtoja pirma laiko karūnuojama „Barcelona“ vienuolikė kol kas nieko neįrodė. Taip galėtume reziumuoti slogų katalonų pasirodymą Lione.

Duobė. Visus varžovus nuo kelio šlavusi „Barcelona“ pastaruoju metu įkrito į duobę. Be lygiųjų su „Olympique“ Europoje, Ispanijoje katalonai neįveikė „Real Betis“ bei pralaimėjo „Espanyol“.

Londono „Arsenal“ (1) > „Roma“ (0)

„Roma“ klubas Londone liko ištikimas itališkam žaidimo stiliui ir didžiąją rungtynių dalį tik gynėsi. Tačiau skylę aklinoje gynyboje rado olandas Robinas van Persie, pats uždirbęs ir realizavęs 11 metrų baudinį, taip nusverdamas poros svarstykles į „Arsenal“ pusę.

Netektis. Atsakomosiose rungtynėse „Roma“ turės versti be Daniele De Rossi, kuris mačą praleis dėl geltonųjų kortelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius