-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chaosas Brazilijoje: L.Messi pyktis, vadovų apmaudas ir pareigūnų paaiškinimai

Brazilijos ir Argentinos rungtynės turėjo būti sekmadienio vakaro futbolo puošmena, tačiau atrankos į pasaulio čempionatą mūšis buvo nutrauktas dėl beprecedentės priežasties – sveikatos apsaugos pareigūnai įsiveržė į aikštę ir pareikalavo išvesdinti keturis argentiniečių futbolininkus.

Penkios minutės buvo sužaistos rungtynėse San Paule, tačiau tuomet sveikatos apsaugos pareigūnai atsidūrė šalia vejos ir pareiškė, kad Brazilijos ir Argentinos mačas turi būti sustabdytas.

Emiliano Martinezas, Cristianas Romero ir Giovani Lo Celso buvo aikštėje, tačiau Brazilijos pareigūnai tikino, jog jie turi būti karantine, o ne ginti šalies garbę.

Emiliano Buendia taip pat, pasak atsakingų asmenų, turėjo būti izoliuotas 14 dienų, nors ir sėdėjo ant suolo.

Brazilijoje galiojanti tvarka numato, kad asmenys, atvykę iš Jungtinės Karalystės, privalo karantinuotis 14 dienų.

„Paklausykite manęs, mes esame Brazilijoje jau tris dienas, – aikštėje pyko Argentinos futbolo superžvaigždė Lionelis Messi. – Ar jie laukė visą šį laiką kol prasidės rungtynės? Kodėl nebuvome įspėti anksčiau?“

Vis dėlto pareigūnai nenuolaidžiavo, Argentinos rinktinė paliko aikštę, o netrukus išvyko į oro uostą. Brazilai pasinaudojo proga ir vietoje rungtynių tiesiog surengė treniruotę.

Anvisa – įstaiga, atsakinga už visuomenės sveikatą Brazilijoje – teigė, kad keturi Argentinos futbolininkai nurodė melagingą informaciją įvykimo dokumentuose.

Brazilijos futbolo konfederacija (CBF) pranešime teigė, jog yra „visiškai nustebinta“ tokiais sekmadienio įvykiais bei tikino, jog Anvisa privalėjo veikti anksčiau, ne tada, kai rungtynės jau buvo prasidėjusios.

Anvisa diretorius Antonio Barra Torresas tikino, jog žaidėjų ketveriukė buvo įspėta, jog turi karantinuotis, tačiau to nedarė.

„Jie privalėjo likti izoliacijoje viešbutyje iki išvykimo atgal į savo šalį, bet vietoje to jie išvyko į stadioną žaisti rungtynių. Mes informavome žaidėjus, kad jie turi laikytis tvarkos. Jie to nedarė“, – tikino A.B.Torresas.

Anksti pirmadienį Argentinos rinktinė jau buvo Buenos Airėse, o šalies futbolo vadovas Claudio Tapia tikino, jog žaidėjai laikėsi visų CONMEBOL nustatytų taisyklių.

„Keturi žmonės sutrukdė rungtynes dėl kažko, ko mes nesuprantame. Yra taisyklės visuose turnyruose, kuriuose žaidžiame, juos pritaiko kiekvienos šalies atstovai. Protokolą pasirašė 10 asociacijų atstovai, mes taisyklių laikomės. Tai, kas nutiko, kenkia futbolui, mes sudarėme labai blogą įvaizdį“, – griežtai kalbėjo C.Tapia.

FIFA taip pat išplatino pranešimą pirmadienį ir teigė, kad sprendimas dėl rungtynių likimo bus priimtas vėliau.

Brazilija Pietų Amerikos atrankoje į 2022-ųjų pasaulio čempionatą kol kas pirmauja ir šešiais taškais lenkia Argentiną, esančią antroje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius