-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Chelsea“ paskutinė viltis – kad istorija ir vėl pasikartos

Po košmariškos karjeros pradžios Londono "Chelsea" klube Grahamui Potteriui lieka viltis, kad klubui susidūrus su didžiuliais iššūkiais istorija pasikartos.
Grahamas Potteris
Grahamas Potteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Net ir po šeštadienį iškovotos labai reikalingos pergalės prieš „Leeds United“, „Chelsea“ strategui vis dar tenka patirti spaudimą.

Jis tik didės, jei jo komandai antradienį Čempionų lygos aštuntfinalyje nesugebės panaikinti pirmose rungtynėse svečiuose prieš Dortmundo „Borussia“ parsivežto vieno įvarčio deficito.

Didžiausias Europos klubinio futbolo prizas – paskutinė „Chelsea“ galimybė šį sezoną laimėti bet kokį trofėjų. Kartu, tai greičiausiai ir vienintelis kelias sugrįžti į šias varžybas kitą sezoną.

Visgi G.Potterį drąsinti gali nebent tai, kad ankstesni du „Chelsea“ triumfai Čempionų lygoje irgi įvyko po to, kai klubas buvo priverstas įveikti ne vieną iššūkį tiek aikštėje, tiek šalia jos.

Pirmą kartą „Chelsea“ buvo karūnuota 2012 metais, kai kovo mėnesį atleido tuometinį strategą Andre Villas-Boasą ir kreipėsi į buvusį žaidėją Roberto di Matteo, kad šis išgelbėtų sezoną.

Jis padarė daugiau nei tai – per mažiau nei tris vadovavimo mėnesius laimėjo Čempionų lygos ir FA taurės dublį.

Thomas Tuchelis buvo pasamdytas pakeisti Franką Lampardą 2021-ųjų sausį, kai atrodė, kad „Chelsea“ rimtai gresia nepatekti tarp pirmųjų keturių „Premier“ lygos komandų.

Po keturių mėnesių vokietis iškovojo antrąjį klubo Čempionų lygos titulą.

Romano Abramovičiaus valdymo laikotarpiu „Chelsea“ pasižymėjo gebėjimu rasti sėkmę aikštėje, nepaisant didžiulio chaoso už jos ribų.

Visgi šiemetinėje kampanijoje panašių ženklų nedaug.

Naujieji savininkai Toddas Boehly ir „Clearlake Capital“ įvykdė didžiulį perversmą – nuo itin nepopuliaraus A.Tuchelio atleidimo iki įspūdingos 660 mln. svaro sterlingų sumos, išleistos naujiems žaidėjams.

Tačiau per pirmuosius 10 naujojo savininko vadovavimo mėnesių komanda žiauriai smuko žemyn: – nuo spalio vidurio G.Poteriui „Premier“ lygoje pavyko iškovoti vos tris pergales.

Tai nerimą keliantis rezultatas, dėl kurio G.Potterio ateitis pakibo ore jau po šešių darbo Londone mėnesių. Nors pergalė prieš „Leeds United“ nutraukė šešių rungtynių be pergalių visose varžybose atkarpą, strategui reikės kur kas daugiau, kad įtikintų klubo savininkus bei gerbėjus, kad yra tinkamas žmonus, vesti „aristokratus“ į priekį.

Antradienio vakaras ir akistata su „Borussia“ gali būti geras atspirties taškas.

„Turime žaisti gerai irbūti pozityvūs. Mums tai ypatinga proga – pabandyti patekti į Čempionų lygos ketvirtfinalį, – pirmadienį sakė G.Potteris. – Turėjome keletą rungtynių, kuriose galėjome įmušti daugiau nei vieną įvartį ir šį kartą turi būti taip pat. Žaidžiame prieš labai gerą komandą, kurį fiksuoja įspūdingą pergalių seriją, bet mano vaikinai yra labai motyvuoti ir pasiruošę. Turėsime atiduoti visas jėgas.“

Kai kurie „Chelsea“ gerbėjai mano, kad G.Poterio laikas jau ištiksėjo.

Internetinę peticiją, kurioje raginama jį atleisti, pasirašė beveik 50 tūkst. žmonių.

G.Potteris viliasi, kad antradienį „Stamford Bridge“ stadione nesutarimų nebus.

„Fanai visada turi teisę reikšti savo nuomonę ir jie kenčia kaip ir mes visi. Jie nori, kad komanda eitų į priekį ir progresuotų, ir žino, kokie yra svarbūs. Norime, kad Dortmundui būtų sunku, ir jie padės tai padaryti“, – įsitikinęs treneris.

N'Golo Kante neseniai grįžo į treniruotes, bet dar negalės žaisti. Vienas svarbiausių komandos žaidėjų nerungtyniauja nuo rugpjūčio, kai patyrė pakinklinės sausgyslės traumą.

Pakinklinės sausgyslės skausmais taip pat skundėsi ir Reece'as Jamesas, o Christianas Pulisičius, panašu, jog išsigydė kelį ir galės žaisti.

Dortmundo komandos talentas Karimas Adeyemi pelnė vienintelį įvartį pirmojo mačo įvartį, tačiau praleis rungtynes Londone, nes nespėjo laiku atsigauti po raumens sumušimo.

Penktadienį vykusiame Vokietijos čempionato mače su „RB Leipzig“ (2:1) šlaunies traumą patyrė ir vartininkas Gregoras Kobelis. Jį tarp virpstų veikiausiai pakeis Alexanderis Mayeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius