-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 nokdauną patyrusios A lygos tikslas – pabėgti nuo juodžiausio scenarijaus

Trečiadienio popietę A lyga pranešė nukelianti lemiamą sezono akistatą tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ iki lapkričio 8 dienos. Nepraėjo para ir virš A lygos bei LFF vadovų galvų pakibo nauja dilema. Po COVID-19 protrūkio suvalkiečių stovykloje tapo aišku, kad auksinės akistatos iki nustatytos datos sužaisti nepavyks.
Edgaras Stankevičius
Edgaras Stankevičius / 15min koliažas

Ketvirtadienio rytą „Sūduva“ pranešė turinti devyniolika naujų (20 iš viso) COVID-19 atvejų.

Praėjus kelioms valandoms Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informavo apie rekordinius koronaviruso skaičius – per parą nustatytus 950 naujų atvejų ir šešias mirtis.

Šalies futbolo pirmenybių likimas pakibo ant plauko, tad A lygos valdyba ketvirtadienio popietę dar sykį nuotoliniu būdu jungėsi į posėdį, kurio metu A lygos kalendoriuje pamėgino įsmeigti naują paskutinio turo gairelę.

Iki sezono pabaigos šešiems stipriausiems šalies klubams liko sužaisti po vienerias rungtynes. „Panevėžio“ ir Gargždų „Bangos“ bei Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Riterių“ akistatos veikiausiai įvyks ateinantį šeštadienį, kaip ir planuota.

„Žalgirio“ ir „Sūduvos“ mačo teks kaip reikiant palaukti, galbūt net iki kitų metų.

Visgi LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius tikisi, kad juodžiausias scenarijus nepasitvirtins ir šalies čempioną pavyks išsiaiškinti dar iki gruodžio pabaigos.

„Nusprendėme, kad lapkričio 8-ąją planuota „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ dvikova neįvyks. Nustatėme dvi kitas datas ir opcijas, jei situacija bus tokia, kokia yra dabar ir valstybė nedarys jokių pakitimų. Pirma data – lapkričio 12-oji, ketvirtadienis. Mačas būtų žaidžiamas po rinktinės draugiškų rungtynių su Farerų salomis (10.11). Esame sutarę, kad tokiu atveju draugiškame mače Valdas Urbonas žaistų be „Žalgirio“ futbolininkų. „Sūduvai“ taip pat jau būtų praėjęs dešimties dienų karantino laikotarpis, tad futbolininkai teoriškai galėtų būti pasirengę rungtyniauti. Jei viskas gerai, dar turėtų ir laiko pasiruošti lemiamam mačui“, – pasakojo E.Stankevičius.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

Jei šis variantas vis dėlto nepasitvirtins, antra galima data – lapkričio 22-oji.

„Tuomet jau tektų žaisti po Tautų lygos rungtynių su Kazachstanu. Grįšime iš šios šalies naktį iš 18 į 19 dieną. Futbolininkai galėtų pasiruošti ir sužaisti. Esant dabartinėms aplinkybėms, situacija yra tokia. Tikimės, kad bent vienas iš šių scenarijų pasitvirtins“, – 15min kalbėjo E.Stankevičius.

Jis pasidžiaugė, kad su abiem LFF pasiūlytomis datomis klubai sutiko, nors neslepia, kad prieštaravimų būta. Artimiausiu metu LFF su A lygos vadovybe planuoja patvirtinti naują taisyklių paketą, pagal kurį būtų aiškiai nurodyta, kokiomis aplinkybėmis klubai turi sužaisti lemiamą mačą ir kiek sveikų žaidėjų privalo turėti, kad rungtynės įvyktų.

„Dabar kalba eina apie 14 žaidėjų, bet varžybų departamentas dar turi galutinai parengti visą raštą“, – teigė LFF generalinis sekretorius.

Anot E.Stankevičiaus, koronaviruso išguldyta „Sūduvai“ kol kas negali versti ir antros komandos žaidėjais, nes vienam jų taip pat diagnozuotas COVID-19, tad ir antroji klubo ekipa šiuo metu yra saviizoliacijoje.

„Svarstėme ir šį variantą, kad problemai neišsisprendus, klubai galėtų sezoną užbaigti dublerinių komandų pagrindu, bet „Sūduva“ pranešė, kad jos visi futbolininkai treniruojasi kartu, o vienam antros komandos žaidėjui taip pat diagnozuotas COVID-19“, – konstatavo E.Stankevičius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“

Paklaustas, ar tiki, jog Lietuvai kasdien mušant rekordinius sergančiųjų skaičius A lygos čempionatą vis dėlto pavyks užbaigti šiemet, LFF generalinis sekretorius neslėpė, kad klaustukas išlieka nemažas.

„Visi išreiškėme viltį, jog geriau būti čempionatą užbaigti 2020-aisiais, bet visi suprantame ir matome, kad situacija yra labai nedėkinga. Skaičiai kyla ir tas neramina. UEFA mums suteikia tokią galimybę viską perkelti į kitus metus ir čempioną išsiaiškinti tada. Bet tai jau būtų pats didžiausias kraštutinumas. Kitas dalykas, kad nugalėtoją norime išsiaiškinti aikštėje, tad čempionato tikrai nenutrauksime ir pagal dabartinius rezultatus vietų neskirstysime. Norime, kad laimėtojas paaiškėtų aikštėje, kad ir kitąmet“, – 15min kalbėjo E.Stankevičius.

Čempioną norime išsiaiškinti aikštėje, tad čempionato tikrai nenutrauksime ir pagal dabartinius rezultatus vietų neskirstysime.

Praėjusį savaitgalį su „Sūduva“ LFF taurės finale kovojęs ir jį laimėjęs „Panevėžys“ taip pat atsidūrė po padidinamuoju stiklu, tačiau anot E.Stankevičiaus, kol kas Aukštaitijos klubo futbolininkams saviizoliacija nebūtina, nes pagal Nacionalinio visuomenės sveikatos centro taisykles, tarp abiejų komandų žaidėjų buvo tik antrinis kontaktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius