D.Šemberas: „Lietuvos klubui patekti į Čempionų lygos grupių etapą – nerealu“

UEFA Europos lygos atrankoje besikaunantis Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienį sieks prasibrauti į antrąjį atrankos etapą. Atsakomajame mače namuose Lietuvos A lygos vicečempionai priims svečius iš Farerų salų – „Kl Klaksvik“ futbolininkus.
Deividas Šemberas
Deividas Šemberas / Augusto Didžgalvio/LFF nuotr.

Pirmajame mače praėjusią savaitę žalgiriečiai varžovus nugalėjo 2:1. Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas Deividas Šemberas tiki, kad paskutine jo karjeros stotele buvęs „Žalgirio“ klubas pusę darbo jau atliko Farerų salose. Pasak jo, svarbiausia Vilniaus futbolininkams neatsipalaiduoti ir neleisti varžovams svečiuose diktuoti savo sąlygų.

„Manau, kad „Žalgiris“ diktuos savo žaidimo braižą, o varžovų komanda prie to taikysis. Svarbiausia nepraleisti kontratakų. Saugams bus užduotis net ir pražangomis stabdyti įsibėgėjančius varžovų žaidėjus jau ties vidurio aikšte, kad komandos draugai spėtų grįžti į gynybą. Prieš sutankintą gynybą varžovai tikrai nieko nepadarys“, – sako buvęs garsus Lietuvos futbolininkas. „Žalgirio“ pergale neabejoja ir ekspertai. „Betsafe“ lažybų bendrovės duomenimis, tikimybė, kad Vilniaus futbolininkai nugalės varžovus iš Farerų salų – net 77 proc.

Šiai dienai Lietuvos komandai papulti į Čempionų lygos grupių etapą yra nerealu.

Pirmajame tarpusavio mače teisėjai į viršų pakėlė vos vieną geltoną kortelę. Ji buvo skirta žalgiriečiui L.Antalui. D.Šemberas neatmeta, kad atsakomajame mače žaidimas gali būti grubesnis.

„Nesakau, kad žalgiriečiai turės varžovus stabdyti grubiomis pražangomis. Tos pražangos gali būti taktinės, kad sustabdytų varžovų įsibėgėjimus. Tačiau galbūt varžovai gali būti stabdomi ir kortelių sąskaita. Nieko blogo nėra taip padaryti nutraukiant kontrataką, kad nepraleistum įvarčio. Kortelė – ne įvartis“, – svarsto D.Šemberas.

Buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas sako, kad „Žalgiris“ turi tinkamai įvertinti varžovus ir per daug neatsipalaiduoti, mat tai gali daug kainuoti. Lietuvoje Vilniaus ekipos futbolininkai liktų nesuprasti, jei pralaimėtų Farerų salų klubui.

„Niekas nesuprato ir kai Lietuvos rinktinė pralaimėjo Farerams. Varžovų neįvertinimas gali skaudžiai kainuoti. Namuose savi žiūrovai nesupras neapdairaus žaidimo, atsipalaidavimo ar koncentracijos nebuvimo“ – tvirtina D.Šemberas.

Jeigu „Žalgiriui“ pavyks peržengti „Kl Klaksvik“ barjerą, antrame etape jų lauktų Lichtenšteino „Vaduz“ ekipa. Šveicarijos pirmenybėse besivaržanti komanda pirmame etape pateikė staigmeną nugalėdama Sofijos „Levski“ futbolininkus. D.Šemberas sako besitikintis, kad „Žalgiriui“ pavyks prasibrauti iki grupių etapo.

„Vilniaus ekipai teko silpnesni varžovai nei, pavyzdžiui, „Sūduvai“ Čempionų lygos atrankoje. „Žalgirio“ komanda gerai sukomplektuota, turi gerą trenerį“, – sako D.Šemberas.

Jis džiaugiasi ir sensaciją pateikusios bei į antrąjį Čempionų lygos atrankos etapą patekusios Marijampolės „Sūduvos“ žaidimu. Pasak buvusio A lygos prezidento, tai sistemingo darbo rezultatas.

„Anksčiau A lygoje padaryti sprendimai duoda vaisių. Buvo sukurta konkurencinga aplinka, dabar nėra lengvų rungtynių. Nuimtas užsieniečių limitas duoda teigiamą postūmį Lietuvos klubams Europos turnyruose. Tai visas kompleksas dalykų – taip pat ir klubų vadyba, auga komandų ir žaidėjų lygis“, – aiškina buvęs futbolininkas.

Tiesa, D.Šemberas abejoja, kad artimiausiu metu Čempionų lygos grupių etape išvysime komandą iš Lietuvos.

„Šiai dienai Lietuvos komandai papulti į Čempionų lygos grupių etapą yra nerealu. Galbūt po 5-7 metų „Žalgiris“, „Sūduva“ ar kita komanda ten bus, bet šiai dienai tai neįmanoma. Sakau taip, nes žinau kokios komandos ir kokio meistriškumo žaidėjai ten žaidžia, kokį pasitikėjimą jie turi“, – tvirtina D.Šemberas.

Sėkmingai Čempionų lygos atrankoje debiutavusių Marijampolės futbolininkų antrame etape laukia nemenkas iššūkis. Liepos 24 dieną marijampoliečiai stos į kovą su Belgrado „Crvena Zvezda“ klubu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius