Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Šernas atsakomybės prieš Čempionų lygos egzaminą nesikrato: „Žinau, kad turiu įmušti“

Sėkmingai į didįjį futbolą šiemet sugrįžęs Lietuvos rinktinės puolėjas Darvydas Šernas yra įsitikinęs, kad Vilniaus „Žalgiris“ trečiadienį yra pajėgus žengti išsvajotą žingsnį ir pirmą kartą klubo istorijoje prasibrauti į trečią Čempionų lygos atrankos etapą.
Darvydas Šernas
Darvydas Šernas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Barjeras, per kurį šiemet tenka šokti – šešis pastaruosius Bulgarijos čempionatus laimėjęs ir du sykius Čempionų lygos grupių etapo kovų parako uostęs Razgrado „Ludogorec“.

Savotiškas deja vu. 2015-aisiais po septynerius metus trukusių klajonių užsienyje D.Šernas sugrįžo į Lietuvą ir pirmą kartą apsivilko Vilniaus „Žalgirio“ marškinėlius.

Tuomet vilniečiams įveikti Švedijos čempionų „Malmo“ nepavyko. Po viltingų nulinių lygiųjų svečiuose, A lygos čempionai krito namuose apmaudžiai praleidę vienintelį įvartį.

Netrukus alytiškis vėl pakėlė sparnus į užsienį ir bandė laimę „Alanyaspor“ ekipoje, tačiau Turkijos saulė puolėjui švietė neilgai.

Šiemet D.Šernas vėl sugrįžo į Vilnių ir ne tik tapo „Žalgirio“ atakų lyderiu, bet ir vėl labai greitai susigrąžino vietą nacionalinėje ekipoje.

Viliuosi, jog už mūsų nugarų stovės didelė armija sirgalių, kurie mums padės.

Europą su „Žalgiriu“ snaiperis bandys užkariauti antrą kartą ir tikisi, jog šį kartą pabaiga bus kur kas linksmesnė.

„Prieš pora metų man buvo viskas nauja, be to, ilgą laiką buvau be žaidybinės praktikos. Šiemet viskas yra kiek kitaip. Jau pusę metų esu su komanda ir mums sekasi tikrai gerai. Tikiuosi, kad šiemet bus tie metai, kai mums pasiseks“, – optimizmo nestokojo futbolininkas.

D.Šernas puikiai supranta, kad būnant puolėju, jo užduotis trečiadienio mače bus bent kartą atrakinti „Ludogorec“ vartus. Atsakomybės dzūkas nesikrato.

„Treneris pabrėžė, kad norėdami laimėti, privalome įmušti. Esame nusiteikę tikrai ne tik gintis visas 90 minučių, bet ir atakuoti bei įmušti. Tikiuosi, kad taip ir įvyks“, – žadėjo D.Šernas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darvydas Šernas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darvydas Šernas

Puolėjas išreiškė viltį, kad palaikyti komandos į LFF stadioną atvyks gausus būrys aistruolių, nors šiemet į A lygos dvikovas futbolo gerbėjai renkasi ypač vangiai.

„Niekam ne paslaptis, kad futbolas žaidžiamas ne sau, o žiūrovams. Čia mes susirenkame ne tam, kad paspardytume su draugais kamuolį. Manau, jog jei tribūnos trečiadienį bus pilnos, šventę turėsime tiek mes, tiek žiūrovai, kurie ateis. Viliuosi, jog už mūsų nugarų stovės didelė armija, kuri padės“, – kalbėjo „Žalgirio“ atakų lyderis.

Paklaustas, kur geriau pradėti Čempionų lygos batalijas – namuose ar išvykoje, D.Šernas taip pat tryško optimizmu: „Sunku vienareikšmiškai pasakyti, bet laimėsime namuose, padarysime gerą rezultatą ir svečiuose bus lengviau. Galbūt netgi geriau pirmą mačą žaisti namuose. Varžovas mūsų nepažįsta, tad susipažinsime aikštėje. Mes bulgarus gerbiam, bet galiu užtikrinti, jog nebijome.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius