Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

D.Slijngardas: „Metas parodyti, kad esame tikra komanda“

FK „Žalgiris“ 28-ajame A lygos ture stos į nuožmią kovą Marijampolėje, kur susigrums su vietos „Sūduva“. Pergalės atveju marijampoliečiai gali aplenkti čempionus ir penktąjį čempionato ratą pradėti iš pirmos pozicijos. Tačiau žalgiriečiai pastaruoju metu puikiai žaidžiantiems varžovams kelio į viršūnę užleisti neketina.
Donovanas Slijngardas
Donovanas Slijngardas / fkzalgiris.lt nuotr.

Marijampoliečiai, šiuo metu iškovoję net aštuonias pergales iš eilės, po 27-ių turų savo kraityje turi 56 taškus ir vos dviem atsilieka nuo „Žalgirio“. Žalgiriečiai per pastarąsias dvejas A lygos rungtynes neįveikė Klaipėdos „Atlanto“ bei „Trakų“, savo ruožtu, „Sūduva“ per paskutinius tris mačus iškovojo įspūdingas pergales prieš „Kauno Žalgirį“ ir „Jonavą“ bendru rezultatu 15:1.

283 „InStat“ naudingumo balus pralaimėjimu 0:1 pasibaigusioje dvikovoje su „Trakais“ surinkęs „Žalgirio“ gynėjas Donovanas Slijngardas savo laimėtų dvikovų ar tikslių perdavimų nesureikšmina, kadangi komanda patyrė nesėkmę, kuri buvo trečia šį A lygos sezoną. Anot futbolininko, rungtynės Marijampolėje – pats geriausias metas parodyti čempionišką charakterį ir atitrūkti nuo varžovų turnyro lentelėje.

„Statistika man visiškai nieko nereiškia, kadangi svarbiausia – rezultatas. Pralaimėjome ir tokiu rezultatu esame labai nusivylę. Labai blogai pradėjome tas rungtynes, pirmame kėlinyje „Trakai“ buvo tikrai geresnė komanda. Turime iš tų klaidų pasimokyti ir prieš „Sūduvą“ sužaisti geriausias savo rungtynes.

Turime tikėti tuo, ką galime padaryti. Žinome, kad esame „Žalgiris“ ir, nors dabar esame sudėtingoje situacijoje, tačiau tai yra momentas, kai turime parodyti, jog esame tikra komanda ir įveikti kitą varžovą“, – teigė 24-erias rungtynes šį sezoną A lygoje sužaidęs bei 2 rezultatyvius perdavimus atlikęs legionierius.

VIDEO: Donovan Slijngard: „Metas, kai turime parodyti, kad esame komanda“

Žalgiriečiai šiemet su „Sūduva“ žaidė keturis sykius ir nė sykio nepralaimėjo. Pirmame A lygos rate po Darvydo Šerno „hetriko“ marijampoliečiai namuose buvo įveikti rezultatu 3:1, o kitas vilniečių namų mačas baigėsi lygiosiomis 1:1. Savo ruožtu pirma akistata Marijampolėje baigėsi be įvarčių, o antroje virė tikras emocijų katilas.

Rugsėjo 9 dieną komandų keliai susikirto Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalyje, kuris buvo kaip reta atkaklus ir įsimintinas. Po Karolio Chveduko įvarčio pirmame kėlinyje „Sūduva“ pirmavo ir iki patekimo į finalą jai teliko atsilaikyti vos kelias minutes. Visgi „Žalgirio“ kapitono Egidijaus Vaitkūno smūgis jau per teisėjo pridėtą laiką išplėšė pratęsimą, per kurį vieno žaidėjo pranašumą turėję vilniečiai apsikeitė su šeimininkais įvarčiais, tačiau juos galutinai palaužė baudinių serijos metu.

Gausiai į stadioną susirinkę Marijampolės futbolo aistruoliai neliko abejingi savo numylėtinių pasirodymui. Žiūrovai vieną po kitos laidė replikas tiek žalgiriečiams, kovojusiems aikštėje, tiek šiam mačui teisėjavusiems arbitrams. Vis dėlto, D.Slijngardo teigimu, futbolininkai laukia tokių rungtynių, kuriose jaučiamas didelis sirgalių dėmesys ir rungtyniauja su dar didesniu azartu bei užsidegimu.

„Žaisti Marijampolėje visada yra sunku. „Sūduva“ – gera komanda, pasižyminti gera gynyba. Bus sunku, tačiau tikime savo žaidimo savybėmis ir turime jiems parodyti, kas mes esame. Tiesa, jog futbolininkai kur kas labiau laukia tokių rungtynių, į kurias susirenka daug sirgalių. Žinome, kad bus sunku ir žinome, ką turime padaryti. Turime sunkiai dirbti – nuo to turime pradėti ir agresyviai kovoti“, – pasakojo 30-metis „Žalgirio“ vicekapitonas.

28-ojo A lygos turo akistata tarp „Sūduvos“ bei „Žalgirio“ įvyks jau šį sekmadienį, spalio 22-ąją dieną. Mačo „Arvi“ arenoje pradžia – 14 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius