-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dainavai“ į A lygą žengti padėjo žinutė iš mero kabineto, „Jonava“ – nusivylus

Visą būrį Lietuvos rinktinės futbolininkų išugdęs Alytus po septynerių metų grįžta į A lygą. Dzūkijos klubas savo vagoną prie stipriausio šalies futbolo diviziono traukinio prijungė tik paskutinę akimirką, kai Lietuvos futbolo federacijos (LFF) koridoriuose įstrigo „Jonava“. 15min kalbintas „Dainavos“ direktorius Žydrūnas Lukošiūnas neslepia, jog šį iššūkį alytiškiai pasitinka su nemažu nerimu, tačiau pasidžiaugė, kad drąsos įpūtė palankiai į klubo ambicijas pažiūrėjusi miesto savivaldybė.

Pirmadienio vakarą posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Nepaprastų atvejų komitetas dešimtąja A lygos komanda palaimino „Dainavą“, nors pernai Pirmoje lygoje ši komanda užėmė tik šeštąją vietą.

Visgi bronzą iškovojusi „Jonava“ iš pradžių įstrigo licencijavimo raizgalynėje, o vėliau koją jonaviškiams pradėjo kišti ir praeities šešėliai, kai LFF gavo signalų, jog „Jonava“ pernai galimai dalyvavo trejose sutartose rungtynėse.

Po šių naujienų „Jonavos“ perėjimo procesas iš Pirmos lygos į A lygą pradėjo strigti. LFF atsarginiu variantu iš pradžių rinkosi penktoje vietoje likusį „Šiaulių“ klubą, tačiau šio vadovai keltis į A lygą atsisakė. Atsargiai pasiūlymą vertino ir už jų likusi „Dainava“, tačiau po nemažų svarstymų dzūkai nusprendė šansu pasinaudoti.

„Būsime kaip pirmokai, iš karto pakilę į antrą klasę. Mums tai bus nauja Rugsėjo 1-oji. Viskas įvyko taip greitai ir kiek netikėtai. Laiko pasiruošimui tikrai gali pritrūkti. Galbūt visi pasirengimo darbai užtruks net iki pirmojo rato pabaigos. Naujų dalykų bus daug, prie visko reikės priprasti ir bus nelengva. Keisis viskas ir iš esmės. Viena, kas lieka tas pats – tai futbolas“, – 15min kalbėjo „Dainavos“ direktorius Ž.Lukošiūnas.

DFK Dainava nuotr./Žydrūnas Lukošiūnas (kairėje)
DFK Dainava nuotr./Žydrūnas Lukošiūnas (kairėje)

Jis prisipažino, kad žengti šį žingsnį dzūkus paskatino LFF vadovybė.

„Taip jau susiklostė, kad federacija mūsų paprašė. Iš pradžių jie skambino Šiauliams, o kai šie atsisakė, tada atėjo mūsų eilė. Tuomet jau teko paruošti visus trūkstamus dokumentus ir bandyti suskubti į nuvažiuojantį traukinį, nors jei atvirai, tai ruošėmės Pirmai lygai. Susėdo visi klubo dalininkai, steigėjai. Kartu apsitarėme ir nusprendėme, kad reikia bandyti“, – pasakojo Ž.Lukošiūnas.

Bene didžiausią pasitikėjimo kreditą „Dainavos“ vadovai gavo po pirmadienį įvykusio apsilankymo pas Alytaus merą.

„Buvome susitikę su Alytaus meru Nerijumi Cesiuliu. Jis šią žinią sutiko palankiai ir pažadėjo mums padėti daugiau nei ankstesniais metais. Gavę savivaldybės palaikymą, galutinai apsisprendėme. Be šios paramos tikrai nebūtume ėję pirmyn, nes reikia suprasti, kad biudžetas žaidžiant A lygoje turbūt išaugs bent dvigubai“, – teigė „Dainavos“ vadovas.

nuotr. Domanto Aleksyno/dfkdainava.lt ir 15min/Alytaus „Dainava“ ir Nerijus Cesiulis
nuotr. Domanto Aleksyno/dfkdainava.lt ir 15min/Alytaus „Dainava“ ir Nerijus Cesiulis

15min žiniomis, Alytaus savivaldybė įsipareigojo „Dainavai“ skirti mažiausiai 120 tūkst. eurų. Praėjusį sezoną Alytaus komandos biudžetas siekė 164 tūkst.

„LFF licencijavimo skyriaus reikalaujamą 200 tūkst. eurų biudžetą tikrai turėsime. Tikėtina, kad turėsime ir daugiau. Jei savivaldybė ištesės pažadą, tai finansai nebus pagrindinė problema. Svarbiausia dabar yra padaryti kitus namų darbus“, – teigė klubo vadovas.

nuotr. Domanto Aleksyno/dfkdainava.lt/Alytaus „Dainava“
nuotr. Domanto Aleksyno/dfkdainava.lt/Alytaus „Dainava“

A lygos startas planuojamas kovo pirmąjį savaitgalį, o tai reiškia, kad pasiruošti sugrįžimui „Dainava“ turi nepilnas dvi savaites.

Ž.Lukošiūnas neslepia, jog dabar yra svarbiausia suburti kuo konkurencingesnę komandą.

„Pradėjome aktyviai kalbėtis su agentais, bet mus labai stipriai spaudžia laikas. Sunku pasakyti, ar spėsime sukomplektuoti komandą, registracijos terminai eina į pabaigą, galima nespėti suforminti visų dokumentų ir pan. Niuansų tikrai daug, bet komandos sudėtis turėtų keistis gana smarkiai. Žinoma, liks mūsų perspektyviausias jaunimas, senbuviai alytiškiai, tačiau papildymo taip pat žūtbūt reikia. Nesinori pralaiminėti triuškinančiais rezultatais, bet išeiti ir stengtis kovoti tik dėl nulinių lygiųjų – irgi ne išeitis“, – svarstė Ž.Lukošiūnas.

Prie komandos vairo ir šiemet turėtų likti 32-ejų specialistas iš Italijos Fabio Mazzone.

„Treneris tikrai tenkina visus mūsų lūkesčius. Su juo pasirašėme sutartį dar praėjusių metų pabaigoje. Jis yra perspektyvus specialistas, labai patinka sirgaliams, komunikabilus, daug bendrauja su Alytaus futbolo bendruomene. Džiaugiamės jį turėdami ir norime tęsti bendradarbiavimą“, – teigė „Dainavos“ direktorius.

DFK Dainava nuotr./Fabio Mazzone
DFK Dainava nuotr./Fabio Mazzone

Tuo tarpu paskutinio vilties šiaudo taip ir nesugriebusi „Jonava“ liko smarkiai nusivylusi.

Žinią apie, tai, kad jonaviškiams ir vėl teks žaisti Pirmoje lygoje, klubo direktorius Vaidas Vaškevičius sužinojo iš 15min, bet prisipažino, kad toks sprendimas nenustebino.

„To ir tikėjausi, nors oficialiai žinių iš LFF dar negavau. Kai jau sprendimas bus oficialus, sėsime prie stalo su klubo vadovais ir žiūrėsime, ką daryti toliau“, – antradienį ryte 15min sakė V.Vaškevičius.

Jis jau anksčiau buvo užsiminęs, kad „Jonava“ sudėtį būrė planuodama žaisti A lygoje. Tikėtina, kad po šio federacijos niukso nemažai naujokų atsisveikins su komanda. Tikėtina, kad klube neliks ir 39-erių serbų trenerio Dragano Djžurdževičiaus, kuris komandos vairą perėmė tik šį tarpsezonį.

„Jonava“ LFF A lygos licencijos negavo dėl nepilnai įvykdytų finansinių kriterijų, tačiau anot, V.Vaškevičiaus, galiausiai šiuos formalumus pavyko sutvarkyti.

„Tiesiog turėjome dviejų auditų problemą. Mano pasamdytas auditas nesusikalbėjo su federacijos finansininkais. Galiausiai šią problemą pavyko išspręsti, gavome Pirmos lygos licenciją. Viskas buvo puiku iki Vykdomojo komiteto posėdžio, o jame nuspręsta buvo taip...“ – nusivylimo neslėpė „Jonavos“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius