Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danija švyti po istorinio triumfo: „Tikėjome, kad tai bus magiškas vakaras“

Danijos rinktinė pirmadienio vakarą sukūrė stebuklą ir tapo pirmąja Europos čempionatų istorijoje, žengusia į atkrintamąsias po to, kai krito dviejuose pirmuose grupių etapo mūšiuose. Prieš devynias dienas danai meldė, kad išgyventų Christianas Eriksenas, dabar likimas jiems padovanojo šansą sukurti dar vieną stebuklą.

Ch.Eriksenas mače su Suomija privertė sustingti pasaulį, kuomet jam sustojo širdis rungtynių metu. Galiausiai Danijos rinktinės lyderis atsigavo ir jau yra išleistas iš ligoninės.

Danija pralaimėjo pratęstas rungtynes Suomijai 0:1, o tai buvo vienas sunkiausių mačų futbolininkų gyvenimuose.

Tuomet danai krito prieš Belgiją 1:2 ir viltys žengti į atkrintamąsias pakibo ant plauko, bet viltis buvo gyva.

Ir viltis nemirė – danai 4:1 suvarpė Rusiją emocingame mūšyje, sulaukė Belgijos pergalės prieš Suomiją 2:0 ir užėmė antrąją vietą grupėje.

Tiesa, danų pergalingas vakaras baigėsi anksčiau nei Belgijos rungtynės su Suomija, tad komanda aikštės viduryje suformavo apskritimą ir kartu laukė gerų žinių iš kito stadiono.

„Tą apskritimą padarėme, nes manau, kad yra kvailoka bėgioti aplink ir triumfuoti, kai dar nėra pasibaigusios Suomijos rungtynės“, – sakė danų treneris Kasperis Hjulmandas.

Jis teigė tikėjęs, jog tai bus magiškas futbolo vakaras.

„Noriu padėkoti visiems mus palaikiusiems žmonėms, jie parodė mums daug meilės. Jaučiau, kad tai neįtikėtinai daug reiškė žaidėjams, todėl negaliu apsakyti, koks dėkingas esu. Tai mums reiškia viską.

Motyvacija, komandos dvasia, draugystė šioje komandoje yra neįtikėtina. Jei kas nors nusipelnė to, kas šiandien įvyko, tai yra mūsų žaidėjai.

Negaliu net įsivaizduoti, ką jie turėjo ištverti, per ką jie turėjo pereiti“, – sakė K.Hjulmandas.

Puolėjas Mikkelis Damsgaardas po pergalės prieš Rusiją kalbėjo: „Beprotiška, kad mes patekome į kitą etapą. Ši komanda, visi šie žaidėjai. Neįtikėtina būti to dalimi. Net neįsivaizdavau, kad galiu kada nors patekti į tokį kolektyvą.“

Šeštadienį Danija aštuntfinalio rungtynėse Amsterdame susitiks su Velsu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius