-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos futbolo specialistas: „Utenis“ pasmerktas sėkmei“

Prieš kelias savaites Utenos ir Kiogės klubas sudarė bendradarbiavimo sutartį. Ta proga į Lietuvą buvo atvykęs HB „Koge“ direktorius Peras Rudas.
Peras Rudas ir Artūras Gimžauskas
Peras Rudas ir Artūras Gimžauskas / Klubo nuotr.

Su P.Rudu kalbėjomės apie jo vizitą Utenoje, „Utenio“ perspektyvas, bendradarbiavimo susitarimų svarbą ir planuojamas draugiškas rungtynes.

– Lankėtės Utenoje. Kokį įspūdį jums paliko miestas ir klubas?

– Man buvo labai įdomu apsilankyti Utenoje. Čia sutikau puikių žmonių. Didžiausią įspūdį paliko tai, kaip dirba „Utenio“ vaikų akademija. Be galo svarbu, jog profesionalus klubas pats užsiaugintų žaidėjus iš savo miesto. Mano vadovaujamas klubas dirba taip pat, todėl pasijaučiau puikiai.

– Kaip futbolo profesionalas, ar matote perspektyvą „Utenio“ klube?

– Be jokios abejonės. „Utenis“ yra klubas su geromis vertybėmis, labai aiškia strategija ir nuoširdžiais, sunkiai dirbančiais žmonėmis. Tokie klubai yra tiesiog pasmerkti sėkmei. Man patiko, kad „Utenis“ dirba su ilgalaike strategija.

– Kodėl susitarimas tarp „Utenio“ ir HB „Koge“ yra svarbus būtent jūsų klubui?

– Mes tikime, kad apsikeitimas patirtimi ir žiniomis yra labai svarbus. Žinau, kad galime padėti „Utenio“ akademijai, o Utenos klubas padės mums ieškoti žaidėjų Lietuvos rinkoje. Yra ir begalė kitų aspektų.

Ar HB „Koge“ turi panašių sutarčių su kitais klubais?

– Mes esame susitarę net su 32 komandomis, esančiomis 100 kilometrų spinduliu nuo Kiogės. Taip pat bendradarbiaujame ir su keturiais užsienio klubais – Rejkjaviko „Trottur“ (Islandija), Čikagos „Bridges“ (JAV), Helsinborgo IF (Švedija) ir Utenos „Uteniu.

Gal vieną dieną „Utenis“ ir HB „Koge“ sužais draugiškas rungtynes?

– Taip, kaip tik šiuo metu planuojame vasarą surengti treniruočių stovyklą savo pagrindinei komandai Lietuvoje. Čia norėsime sužaisti dvejas draugiškas rungtynes, o vienos iš jų bus su „Uteniu“. Taip pat ateityje planuojame organizuoti bendrus vaikų ir jaunimo komandų turnyrus, tad tokių dvikovų tikrai netruks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius