-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danilevičius: „Žadame laimėti“

Po dviejų pralaimėjimų prancūzams Lietuvos rinktinės viltys patekti į 2010 metų pasaulio futbolo čempionatą priblėso, tačiau pergalė šeštadienį rungtynėse su Rumunija gali jas vėl atgaivinti. Kaip ketvirtadienį 15min.lt tikino rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius, noro pakartoti įspūdingą praėjusių metų rezultatą dvikovoje su rumunais komandai tikrai netrūksta.
Tomas Danilevičius
Praėjusių metų rugsėjį Kluže vykusi Lietuvos ir Rumunijos dvikova baigėsi triuškinama mūsiškių pergale 3:0. Iki tol Lietuva rumunams buvo pralaimėjusi visus 9 tarpusavio susitikimus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės puolėjas prakaitą nacionalinės komandos stovykloje Marijampolėje su kitais kandidatais lieja nuo pirmadienio. Jo teigimu, pasiruošimas vyksta sklandžiai, visi žaidėjai yra sveiki ir pasirengę atiduoti visas jėgas dėl dar trijų taškų 7-ojoje atrankos į 2010 metų pasaulio čempionatą grupėje.

Pasiruošimas vyksta sklandžiai?

Taip, viskas gerai. Treniruotėms sudarytos geros sąlygos – geras stadionas, gera veja, geras viešbutis. Šiek tiek lyja, tačiau futbolas žaidžiamas bet kokiu oru.

Kaip Jūsų sportinė forma, vis dėlto sezonas eina į pabaigą, nesate pervargęs, nekamuoja kokie nors skausmai?

Sezonas man dar nesibaigė. Dar laukia atkrintamosios rungtynės dėl patekimo į „Serie A“ pirmenybes. Aišku, sezonas ilgas, vargina, nes antrajame Italijos čempionate žaidžia 22 komandos, tad per sezoną susidaro 42 rungtynės. Bet nieko, svarbiausia, jog po paskutinių varžybų nebuvau niekur išvykęs atostogauti, atvykau tiesiai į rinktinės stovyklą, tad esu pasiruošęs.

Kiti futbolininkai sveiki?

Taip, šį kartą visi žaidėjai, kurie atvyko į rinktinę, yra sveiki ir pasiruošę 100 procentų. Pats irgi nesiskundžiu skausmais.

Su Prancūzija rinktinė žaidė gerai, tačiau nepavyko iškovoti nė taško. Ar pergalė prieš Rumuniją sugrąžintų viltį patekti į pasaulio čempionatą?

Aš manau, jog viltys dar nėra palaidotos. Pergalės prieš Rumuniją atveju galimybių užimti antrą vietą grupėje tikrai turėtume.
Dėl manęs, tai įvartį gali mušti ir Ž.Karčemarskas, svarbiausia, kad laimėtume rungtynes, – sakė T.Danilevičius.Praėjusių metų rugsėjį Lietuva žaidė vienas iš geriausių rungtynių per visą šalies istoriją, kai išvykoje 3:0 sutriuškino tuos pačius rumunus. Ko reikia, kad toks scenarijus pasikartotų šeštadienį Marijampolėje?

Tikriausiai nusiteikimo. Turime atiduoti 100 procentų jėgų, kovoti ir norėti pergalės. Svarbiausia, jog tikime, kad galime ją pasiekti. Turime žaisti visas 90 minučių ir stengtis padaryti kaip įmanoma mažiau klaidų.

Rumunijos rinktinė į Lietuvą atvyksta eksperimenės sudėties ir vadovaujama naujo trenerio Razvano Lucescu. Ar lietuviams tai geriau, ar blogiau?

Tikriausiai tai ir yra pats baisiausias dalykas, nes mes apie juos beveik nieko nežinome. Jei neklystu, iš paskutinių rungtynių Rumunijoje liko vos septyni žaidėjai, tad motyvacijos rumunams tikrai netrūks – visi norės įrodyti naujam treneriui, kad yra verti rinktinės. Nereikia manyti, kad jie atvažiuos nusiteikę lengvabūdiškai. Priešingai, manau, jog rumunai labai norės revanšo už tą pralaimėjimą pernai rugsėjį.

Tačiau žiūrint į varžovų sudėtį, ryškiausių žvaigždžių nematyti – dauguma žaidžia nacionaliniame čempionate.

Taip, bet pažiūrėjus į mūsų pavardes irgi nematyti žaidėjų, žaidžiančių aukščiausio lygio klubuose. Galbūt tik Marius Stankevičius ir Deividas Šemberas. Tačiau į pavardes nereikia žiūrėti, svarbiau žaidėjų motyvacija, norai.

Rinktinėje būsite vienas iš vos dviejų nominalių puolėjų, ar nepritrūks aštrumo atakų smaigalyje?

Nemanau, jog įvarčius muša vien puolėjai. Pasižymėti gali ir saugai, ir gynėjai. Aikštelėje žaidžia 11 žaidėjų. Nemanau, jog vien tik nuo puolėjų skaičiaus priklauso komandos puolimas.

Su kuriuo žaidėju, Jūsų nuomone, sudarytumėte pavojingiausią Lietuvos rinktinės puolimo tandemą?

Neturiu tokio žaidėjo. Nesvarbu, su kuo žaisti, su Petru ar Antanu, svarbu vienas tikslas – pergalė.

Galite pažadėti įvartį?

(Juokiasi). Žadame laimėti. Nesvarbu, kas įmuš įvartį, svarbu pergalė ir trys taškai. Dėl manęs, tai įvartį gali mušti ir Žydrūnas Karčemarskas, svarbiausia, kad laimėtume rungtynes.

2010 metų pasaulio čempionato atranka, 7 grupė
VietaRinktinėR.P.Lg.Pr.Įv.sant.Taškai
1.Serbija540112:512
2.Prancūzija53117:610
3.Lietuva63036:59
4.Austrija52127:87
5.Rumunija51136:104
6.Farerų salos40131:51

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius