-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danų sirgaliai nubalsavo – palaikytų sprendimą trauktis iš FIFA

58,2 proc. apklausoje dalyvavusių danų palaikytų šalies futbolo federacijos (DBU) sprendimą palikti FIFA dėl kontraversijų, lydinčių šį pasaulio čempionatą Katare.
Christianas Eriksenas
Danų kapitonas Christianas Eriksenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Danai netikėtai iškrito iš planetos pirmenybių jau grupių etape, o „Ritzau“ agentūros atlikta apklausa skelbia, kad didžioji dalis šalies gyventojų palaikytų DBU, jei ši nuspręstų apskritai pasitraukti iš FIFA.

Tiesa, tik 11,6 proc. iš taip manančių galvoja, kad danai trauktis turėtų vieni. O likę siūlo pirmiausia susirasti bendraminčių.

Danai šiame pasaulio futbolo čempionate buvo vieni garsiausių, kalbėję apie žmogaus teisių pažeidimus Katare, tūkstančius stadionus stačiusių imigrantų mirtis ir LGBT diskriminaciją.

Prieš čempionatą danai buvo pasigaminę treniruočių marškinėlius su užrašu „Žmogaus teisės visiems“, tačiau FIFA juos uždraudė.

Danai taip pat buvo tarp šalių, kurių kapitonai turėjo ryšėti „OneLove“ raištį, skirtą atkreipti dėmesį į LGBT diskriminaciją Katare, tačiau ir ši akcija buvo uždrausta FIFA koridoriuose.

Tiesa, danai rado būdų, kaip išreikšti savo nuomonę. Planetos pirmenybėse jie žaidė su nebyliais marškinėliais – aprangos gamintojo „Hummel“ ir DBU logotipai nesiskyrė nuo marškinėlių spalvos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nebylūs danų marškinėliai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nebylūs danų marškinėliai

„Nenorime būti matomi turnyre, kuris pareikalavo tūkstančių gyvybių. Remiame Danijos rinktinę, bet tai ne tas pats, kas remti turnyro organizatorių Katarą“, – paaiškino „Hummel“.

Verta pažymėti, kad apie galimybę Danijai pasitraukti iš FIFA jau buvo užsiminęs ir pats DBU prezidentas Jesperas Mølleris, žadėjęs kreiptis į teismą dėl FIFA draudimo ryšėti „OneLove“ kapitono raištį Katare.

„Įsivaizduoju, kad kiltų nemažai iššūkių, jei Danija būtų viena, – apie galimybę trauktis iš FIFA tuomet svarstė J.Mølleris. – Tačiau pažiūrėsime, kas bus ateityje, jei mums nepavyks rasti dialogo.“

„Scanpix“/AP nuotr./Danų sirgalius su kapitono raiščiu „OneLove“ Katare
„Scanpix“/AP nuotr./Danų sirgalius su kapitono raiščiu „OneLove“ Katare

Minėtoje apklausoje 53 proc. danų kritiškai vertina FIFA darbą, o trečdalis visų apklaustųjų ragina DBU ieškoti bendraminčių ir kartu įkurti kitą futbolo organizaciją, kuri galėtų sudaryti konkurenciją FIFA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius