-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei po milijoną: UEFA ir FIFA atskleidė, kiek uždirba jų vadovai

UEFA paskelbė, kad jos prezidentas Aleksandras Čeferinas uždirba 1,56 mln. Šveicarijos frankų (1,33 mln. eurų) per metus iki mokesčių. Šie skaičiai paviešinti, futbolo didžiausioms organizacijoms 2016 metais pažadėjus skelbti vadovų uždarbius.
Aleksandras Ceferinas
Aleksandras Ceferinas

A.Čeferino atlyginimas 2016–2017 metais buvo panašus, kaip ir FIFA prezidento Gianni Infantino, kuris pernai uždirbo 1,30 mln. eurų.

Pinigai yra apmokestinti A.Čeferino gimtojoje Slovėnijoje ir 51 proc. Šveicarijoje, kur yra įsikūrusi Europos futbolui vadovaujanti UEFA.

A.Čeferinas neturi galimybių gauti premijų, o štai G.Infantino, kaip skelbia FIFA, turi teisę gauti papildomą atlygį. Tiesa, jis nebuvo apdovanotas premija 2017 metais, per kuriuos FIFA nuostoliai siekė 192 mln. dolerių – pasaulio futbolą valdanti organizacija biudžetą suformavo taip, kad gautų milijardines pajamas 2018 metais, kai vyks pasaulio futbolo čempionatas.

A.Čeferino atlyginimas yra gerokai mažesnis nei jo pirmtako Michelio Platini.

„Scanpix“ nuotr./Michelis Platini, Liutauras Varanavičius
„Scanpix“ nuotr./Michelis Platini, Liutauras Varanavičius

Valdymo išlaidos prezidentui ir vykdomajam komitetui buvo 6,1 mln. euro – 1,25 mln. eurų mažiau nei paskutiniais M.Platini prezidentavimo metais, kai prancūzas buvo suspenduotas dėl neleistinų finansinių sandorių.

UEFA paskelbė, kad generalinis sekretorius Theodore'as Theodoritis gavo 811 tūkst. eurų atlyginimą iki mokesčių. Jis dar gali uždirbti iki 35 proc. daugiau premijomis.

FIFA generalinė sekretorė Fatma Samoura uždirbo 1,13 mln. eurų 2017 metais.

LFF nuotr./Tomas Danilevičius ir Gianni Infantino
LFF nuotr./Tomas Danilevičius ir Gianni Infantino

FIFA savo aukštiems pareigūnams moka daugiau nei UEFA, skaičiuodama apie 5 mlrd. eurų biudžetą nuo 2015 iki 2018 metų pasaulio čempionato Rusijoje.

UEFA pajamos per tokį patį ketverių metų laikotarpį yra 12,3 mlrd. eurų, įskaitant pajamas, gautas per 2016 metų Europos pirmenybes, taip pat Čempionų lygą ir Europos lygos turnyrus. Didžioji šios sumos dalis iškeliauja klubams kaip prizinis fondas.

A.Čeferinas nėra daugiausia uždirbantis futbolo veikėjas tarp 20-ies UEFA Vykdomojo komiteto narių.

Ivanas Gazidis, kuris atstovauja Europos klubams UEFA taisyklių komitete, 2016–2017 m. sezoną iš Londono „Arsenal“ klubo, kuriame jis eina vykdomojo direktoriaus pareigas, uždirbo per 3 mln. eurų.

UEFA teigė nemokanti atlygio I.Gazidžiui ir „Juventus“ valdybos pirmininkui Andrea Agnelli, kuris taip pat yra komitete tarp delegatų, kuriuos išrenka Europos klubų asociacija.

UEFA paskelbė, kad šeši jos viceprezidentai gauna po 250 tūkst. eurų kasmet, o kiti išrinkti Vykdomojo komiteto nariai uždirba po 160 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius