Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Deividas Šemberas: Pirma vieta – gerai, antra – patenkinamai

Maskvos „CSKA“ gynėjas Deividas Šemberas prieš rungtynes su iš anksto Rusijos čempionų titulą užsitikrinusiu Kazanės „Rubin“ pareiškė, kad varžovus gali kamuoti motyvacijos stoka rungtynėms.
Deividas Šemberas
Deividas Šemberas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rubin“ jau išsprendė savo problemas ir jie nebeturi ką įrodinėti nei sau, nei mums, nei Rusijos futbolui apskritai, – sakė lietuvis interviu vietos žiniasklaidai. – Kazanės futbolininkus galima tik pasveikinti ir palinkėti tolimesnės sėkmės. Tačiau neslėpsiu, man būtų malonu nugalėti naujuosius šalies čempionus.“

Ar galima teigti, kad „Rubin“ šiame sezone lydėjo sėkme?

Be sėkmės gyvenime neįmanoma pasiekti nieko. Taip, kažkuriais momentais fortūna jiems šypsojosi, tačiau kartu tai ir puiki komanda. Ten surinkti aukštos klasės žaidėjai, nuveiktas didžiulis organizacinis darbas. Jie pelnytai tapo čempionais, tad vien apie sėkmę kalbėt būtų labai neteisinga. Sėkmė kai kuriose rungtynėse lydi visas komandas, tačiau pergalei čempionate to antailop neužtenka.

O ko iki pirmos vieto trūko „CSKA“?

Po to, kai „Rubin“ užsitikrino čempionų titulą, mūsų komandos tikslai pasikeitė. Dabar mūsų tikslas – antroji vieta ir tiesioginis kelialapis į Čempionų lygos grupių turnyrą. Mes turėjome šansą pasivyti varžovus vasarą, kuomet jie buvo patekę į nedidelį duobę, tačiau patys kalti, kad to nesugebėjome. Sunku pasdakyti, ko pritrūko – tegu tai sprendžia klubo vadovai. O mums, žaidėjams, belieka tik apgailestauti, kad atsitiko būtent taip.

Ar esate patenkintas komandos rezultatais?

Visiško pasitenkinimo, žinoma nejaučiu, mat netapome čempionais. Neįvykdėme visų mums iškeltų užduočių, nors planuojamą Rusijos Taurę laimėjome. Jei kalbėti apie pačią žaidimo kokybę, tai pastaruosius keturis mėnėsius beveik nepralaimime ir mėgaujamės savo žaidimu. Juk per šį laiko tarpą pralaimėjome tik vienerias rungtynes. Tad pirma vieta čempionate mums būtų buvusi gera, o antra – irgi patenkinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius