Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deivido Šembero vadovaujamos A lygos ateitis – su mažiau komandų ir nauja sistema?

Po pastarųjų trijų metų, kai Lietuvos futbolo aukščiausiajai lygai vadovavo žinomas prodiuseris Rolandas Skaisgirys, A lygos klubai ėmėsi permainų. Naujuoju lygos prezidentu tapo karjerą baigęs Deividas Šemberas, o direktoriumi – „Futbolo.TV“ vadovaujantis Rimvydas Čekavičius. Naujieji čempionato šeimininkai žada daug permainų.
Deividas Šemberas
Deividas Šemberas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Iki šiol daugiausiai trūko pasitikėjimo, švarumo, pagarbos. Norime, kad šios vertybės būtų pagrindinės visoje A lygoje“, – teigė naujai pertvarkytos „Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lyga“ prezidentas D.Šemberas.

Mūsų šalies futbolo klubų iniciatyva įkurtas lygos valdymo organas veiks panašiai kaip Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubų asociacija. Vykdomąjį asociacijos komitetą sudaro jau minėti R.Čekavičius ir D.Šemberas bei keturių klubų atstovai – Mindaugas Nikoličius („Žalgiris“), Janas Nevoina („Trakai“), Vacys Lekavičius („Atlantas“) ir Karolis Skinkys („Sūduva“).

Kol kas nėra žinoma, kam atiteks septintoji vieta prie sprendimų priėmimo stalo – tai gali būti LFF atstovas. Svarstoma ir būsimojo lygos generalinio rėmėjo kandidatūra.

Kaip sakė D.Šemberas, lygos vadovai sieks, kad kuo daugiau sprendimų jie galėtų priimti patys. 

„Noras yra kuo daugiau funkcijų deleguoti pačiai lygai. Bus pokalbiai, derybos, kurias funkcijas pasilieka LFF, o kurias perima pati lyga. Drausminiai dalykai, reguliavimas turėtų būti LFF funkcijos. Buvo atveju anksčiau, kai žaidybinių drausminių nuobaudų (pvz., kortelių) skyrimą turėjo pati lyga“, – sakė LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

8 komandos ir nauja varžybų sistema?

Lygos direktorius R.Čekavičius žada, kad 2016 metų čempionatas smarkiai skirsis nuo ankstesniųjų.

Visų pirma, didelė tikimybė, kad A lygoje liks tik aštuonios komandos. Tai bus arba visos šį čempionatą pabaigusios ekipos, arba paskutinę vietą užėmusius „Šiaulius“ pakeis I lygą laimėjusi Jonavos „Lietava“.

Turėtų keistis ir varžybų kalendorius, svarstoma ir apie čempionato sistemos naujoves.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rimvydas Čekavičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rimvydas Čekavičius

„Nenorime kankinti žiūrovų, žaidėjų, būtų geriau žaisti futbolą tam skirtu metų laiku. Gali būti, kad rungtynių nesumažės, nes svarstoma apie lygos skėlimą kažkuriuo varžybų metu“, – atviravo D.Šemberas.

Lygos prezidentas turėjo galvoje modelius, kai vienu ar kitu čempionato metu lygos favoritai būna atskiriami nuo autsaiderių ir rungtynes žaidžia tik tarpusavyje. Tokiu formatu vyksta Škotijos „Premier“ lyga.

Taip pat puse lūpų kalbama apie prizinio fondo įsteigimą.

E.Eimontas: „Noras yra kuo daugiau funkcijų deleguoti pačiai lygai. Bus pokalbiai, derybos, kurias funkcijas pasilieka LFF, o kurias perima pati lyga.“

Viena didžiausių naujovių gali tapti ir kardinalūs tvarkaraščio pakeitimai. Gali būti, kad A lygos rungtynės bus žaidžiamos ne savaitgaliais, kaip buvo įprasta pastaraisiais metais, o darbo dienomis.

Tai ypač aktualu šiltuoju metų laiku, kai lietuviai savaitgaliais mieliau leidžia laiką gamtoje, o ne futbolo stadionuose.

Gali keistis ir varžybas transliuojanti televizija, o visas rungtynes rodanti „Futbolo.TV“ žada pasiūlyti du transliacijų variantus. Nemokamą, kai rungtynės filmuojamos viena kamera, ir apmokestintą, tiesa, simboliškai, variantą, kai žiūrovas galės matyti keliomis kameromis transliuojamas rungtynes.

„Mes kartu su Deividu dar tik kelios dienos dirbame, tad dar ne visi sprendimai yra priimti. Tikimės, kad artimiausiu metu bus daugiau žinių ir naujienų“, – sakė R.Čekavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius