Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kilnaus tikslo: Ispanijos klubai atsisako koronaviruso tyrimų

Valjadolido „Real“, Pamplonos „Osasuna“ ir „Eibar“ klubai, žaidžiantys aukščiausioje Ispanijos lygoje, atsisako koronaviruso tyrimų, kuriuos jiems suteikia „La Liga“. Jie tai daro dėl kilnaus tikslo.
Pamplonos „Osasuna“
Pamplonos „Osasuna“ / „Scanpix“ nuotr.

„La Liga“ pasamdė privačią medicinos įmonę, kuri galėjo atlikti 500 tyrimų dar prieš tai, kai Ispanijos vyriausybė paskelbė ekstremalią padėtį.

Vis dėlto anksčiau minėti klubai nusprendė savo darbuotojų ir žaidėjų netirti, kad tyrimai būtų atliekami žmonėms, kuriems to reikia labiau.

„Tiesa, kad „La Liga“ mums suteikė tokią galimybę, tačiau ja nesinaudojame dėl medicininių ir socialinių priežasčių, – sakė Valjadolido „Real“ atstovas Davidas Espinaras. – Nei vienas iš mūsų žaidėjų neturi simptomų ir tikime, kad yra mažiau privilegijuotų žmonių, kuriems tyrimų reikia labiau. Tai jie turi turėti pirmenybę.“

tikime, kad yra mažiau privilegijuotų žmonių, kuriems tyrimų reikia labiau

Baskų klubas „Eibar“ paaukojo savo tyrimus vietinėms gydymo įstaigoms. „Osasuna“ pasielgė taip pat, argumentuodama, kad simptomų nejaučia nei vienas klubo narys.

„La Liga“ prezidentas Javieras Tebasas gynė lygos sprendimą suteikti galimybę išsitirti visiems profesionalių klubų nariams.

Tuo metu Ispanijos futbolo federacijos prezidentas Luisas Rubialesas tokį „La Liga“ vadovų sprendimą vadino „neatsakingu ir visiškai nepatriotišku“.

„Nepatriotiškas? Dabar nėra laikas kalbėti apie patriotizmą ir apie tai, kas yra labiau patriotiškas, – į tokius komentarus atšovė J.Tebasas. – Mes tyrimus turėjome nuo praėjusio ketvirtadienio, samdėme privačią įmonę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius