Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kyšio paėmimo įtariamas ir jau įvardintas futbolo teisėjas šoke: „Kas per idiotizmas. Žaidėjai susimetė man kyšiui? Melas“

Vos tik buvęs Sankt Peterburgo „Zenit“ futbolo klubo legionierius iš Norvegijos Erikas „tankas“ Hagenas vietinėje spaudoje prabilo apie rusų klube vyravusią nuostatą papirkinėti rungtynių arbitrus ir žaisti sutartas rungtynes, Europoje prasidėjo „futbolo raganų medžioklė“: pradėta aiškintis, kas galėtų būti tie teisėjai, kurie paėmė kyšius. Pats buvęs žaidėjas įvardijo rungtynes ir teisėją, tačiau žiniasklaida buvo linkusi neviešinti įtariamo arbitro pavardės. Bet po kelių dienų paaiškėjo, kad E.Hagenas papasakojo vieną „Zenit“ ekipos istoriją, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka serbų teisėjas 53 metų Dejanas Delevičius.
Futbolo teisėjas Dejanas Delevičius
Futbolo teisėjas Dejanas Delevičius / worldreferee.com

Šią savaitę buvęs Rusijos futbolo čempiono Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo žaidėjas iš Norvegijos Erikas „tankas“ Hagenas norvegų VG dienraščiui papasakojo, kad jis su bendraklubiais yra žaidęs ne vieną sutartą mačą bei ne kartą papirkinėjo dvikovos arbitrus. Kaip pavyzdį E.Hagenas papasakojo istoriją, kurioje „Zenit“ futbolininkai už solidžią pinigų sumą „nusipirko“ rungtynių arbitrą.

E.Hagenas Rusijos komandai atstovavo 2005-2008 metais ir paskutinį savo sezoną su „Zenit“ laimėjo UEFA taurės turnyrą (dabar Europos lygos turnyrą).

Futbolininkas teigė, kad „Zenit“ žaidėjai prieš Europos taurės turnyro mačą 2005-ųjų spalio 20 dieną su portugalų Guimarešo „Vitoria“ įteikė pagrindiniam mačo arbitrui serbui D.Delevičiui solidžią pinigų sumą. Kartu su šiuo teisėju dirbo jo tautiečiai arbitrai Nicolas Tomičius ir Vukasinas Džordževičius.

Norvegas VG papasakojo, kad visi „Zenit“ futbolininkai susimetė po 3 tūkst. JAV dolerių, kad galėtų įteikti „padėką“ rungtynių arbitrui. Kaip pasakojo E.Hagenas, jo ekipa laimėjo šią dvikovą 2:1. Aiškinama, kad „susimetė“ 20 futbolininkų ir teisėjui buvo sumokėta 60 tūkst. JAV dolerių.

Futbolininkas teigė, kad už pergalę tose rungtynėse klubo vadovai kiekvienam sportininkui buvo pažadėję po 12 tūkst. JAV dolerių premiją, tad vienas iš žaidėjų, kuris tikino, jog pažįsta arbitrą, surinko apvalią sumą pinigų ir juos nunešė mačo teisėjui.

„Man šokas, – teigė Serbijos žiniasklaidai D.Delevičius. – Pradžioje, kai iš draugų išgirdau istoriją ir mano pavardę, pagalvojau, jog tai pavėluotas balandžio 1 dienos pokštas. Tačiau pasižiūrėjęs internete nustėrau – viskas, kas parašyta, buvo didelis melas. Aš ne tik neėmiau pinigų, tačiau man net nebuvo siūlomos jokios dovanos. Visa ši istorija – išsigalvojimas“.

Buvęs futbolo teisėjas jau kreipėsi į UEFA, kad ši pradėtų tyrimą ir vyras galėtų įrodyti savo nekaltumą. „Aš nekaltas ir galiu įrodyti. Tačiau yra būtina pradėti tyrimą“.

Kalbėdamas apie įtarimus, D.Delevičius pyko ir griežė dantimis: „Kas per idiotizmas. Jūs galite įsivaizduoti, kad susirenka visi komandos žaidėjai, išsitraukia po 3 tūkstančius dolerių ir susimeta kyšiui. Tai visiška nesąmonė“.

Kalbėdamas apie įtarimus, D.Delevičius pyko ir griežė dantimis: „Kas per idiotizmas. Jūs galite įsivaizduoti, kad susirenka visi komandos žaidėjai, išsitraukia po 3 tūkstančius dolerių ir susimeta kyšiui? Tai visiška nesąmonė. Aš puikiai atsimenu šį mačą: aikštėje vyko sportinė kova, o man iš aikštės teko pašalinti du žaidėjus. Vienas buvo portugalų klubo futbolininkas, o kitas – „Zenit“ kapitonas Vladislavas Radimovas. Ar būčiau rusus skriaudęs, jei imčiau kyšį? Man šokas, neturiu žodžių. Dabar svarbiausia nutraukti visą šitą melo kampaniją“.

D.Delevičius FIFA kategorijos teisėju dirbo nuo 1998 metų iki 2006-ųjų. Kaip pagrindinis aikštės arbitras serbas dirbo 22-se rungtynėse.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius