Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deportivo“ ir „Barcelona“ futbolo mačo arbitras sulaukė kritikos

Teisėjus palankumu „Barcelona“ ekipai nuolat kaltinantys futbolo sirgaliai turėtų priverti burnas ir atidžiai išnagrinėti įvykius La Korunijos Riazoro stadione.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijos čempionato aštuntojo turo rungtynėse Katalonijos klubas išvykoje 5:4 įveikė „Deportivo“ vienuolikę, tačiau puikiose ir įtemptose rungtynėse neapsieita be kontraversiškų arbitro sprendimų.

Dvikovai teisėjavęs andalūzas Jose Luisas Paradas Romero 26 susitikimo minutę sugalvojo baudinį į „Barcelona“ vartus po to, kai Javieras Mascherano išmušė kamuolį iš po kojų varžovui. Net ir tuo atveju, jei argentinietis būtų prasižengęs, teisėjas būtų turėjęs skirti baudos smūgį.

Antrojo kėlinio pradžioje J. L. Paradaso Romero rūstybę vėl užsitraukė J. Mascherano. Katalonijos klubo legionierius be pražangos atėmė kamuolį iš „Deportivo“ puolėjo Riki, tačiau šis dar imitavo argentiniečio pražangą – susiėmė už veido lyg būtų gavęs smūgį alkūne ir krito ant vejos. Dvikovos arbitras nusprendė fiksuoti J. Mascherano pražangą ir parodė jam geltoną kortelę. Kadangi tai buvo antrasis futbolininko įspėjimas, jis buvo priverstas palikti aikštę.

Po rungtynių pats Riki pripažino, jog persistengė, o J. Mascherano kamuolį iš jo atėmė nepažeisdamas taisyklių.

77 minutę teisėjui kažkodėl nepatiko kaip Cescas Fabregas, tuo metu buvęs ant atsarginių „Barcelona“ žaidėjų suolelio, džiaugiasi Lionelio Messi įvarčiu. Katalonas už tai buvo nubaustas geltona kortele.

85 minutę įspėjimą gavo ir pats L. Messi. Už ką, žino tik pats rungtynių teisėjas, tuo tarpu argentiniečio reakcija buvo visiškai rami.

Po tokių teisėjo sprendimų nuošalyje neliko ir Madrido „Real“ ekipai nuolat palankus dienraštis „Marca“.

Šio leidinio žurnalistai, tradiciškai vertinantys teisėjų darbą pažymiais, nepagailėjo kritikos ir J. L. Paradas Romero „paradą“ aikštėje įvertino vienetu dešimtbalėje sistemoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius