-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt Anglijos „Premier“ lygos 25-ojo turo intrigų

Po nedidelės pertraukėlės ir kovų taurių varžybose „Premier“ lygos komandos grįžta. Šį kartą 25-ojo turo dvikovos vyks savaitės viduryje. Apie visas jas – tradicinėje 15min turo apžvalgoje.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga

Antradienis.

21:45 „Swansea City“ – Londono „Arsenal“

„Kanonierių“ laukia istoriškai labai nepatogi kelionė į Velsą. Nuo 2011-ųjų abi komandos tarpusavyje yra susitikusios 15 kartų ir Londono klubui laimėti pavyko tik aštuonis iš jų. Penkis sykius sėkmė šypsojosi valams, du kartus mačas baigėsi taikiai.

Dar daugiau intrigos kelia tai, kad „Swansea“ mačą pasitinka būdami ypač pakilios nuotaikos ir praėjusiame ture sensacingai parklupdę „Liverpool“.

Savo ruožtu „Arsenal“ laimėjo tris pastarąsias dvikovas ir tikisi, jog ši serija bus pratęsta ir antradienį.

21:45 Londono „West Ham United“ – Londono „Crystal Palace“

„Plaktukams“ tai bus 200-asis Londono derbis, tad komanda yra pasiryžusi šios progos nesugadinti.

Kita vertus, padaryti tai prieš dabartinį „Crystal Palace“ gali būti nelengva. Atėjus Roy Hodgsonui, „ereliai“ nepralaimėjo 12-os iš penkiolikos dvikovų. Tiesa, įdomi detalė – visi tie trys pralaimėjimai patirti Londono derbiuose.

22:00 „Huddersfield Town“ – „Liverpool“

Po pralaimėjimo „Swansea“ ekipai Liverpulio komanda kupina ryžto reabilituotis ir antradienio vakarą kovos tik dėl pergalės.

Jurgenui Kloppui tai bus dar viena puiki proga persimesti keletu žodžių ir apkabinti savo bičiulį Davidą Wagnerį, tačiau dovanos aikštėje „Huddersfield“ strategas veikiausiai nesulauks.

Gal daug kam bus netikėta, tačiau „Huddersfield“ klubas tarpusavio rungtynėse su „Liverpool“ turi geresnį pergalių santykį. Jie per visą istoriją laimėjo 31 akistatą, o „Liverpool“ – tik 28 (17 lygiųjų). Visgi tai tik istoriniai skaičiai – pastaruoju metu kur kas geriau žaidžia „raudonieji“. Jie nepralaimėjo jau dešimties mačų iš eilės, o paskutinį kartą „Huddersfield“ pergalę šventė tik 1959-aisiais.

„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas ir Davisas Wagneris
„Scanpix“ nuotr./Jurgenas Kloppas ir Davisas Wagneris

Trečiadienis.

21:45 Londono „Chelsea“ – „Bournemouth“

Per keturiolika pastarųjų akistatų Londono klubas pralaimėjo vos kartą ir penkis sužaidė lygiosiomis, tad trečiadienio vakarą bus laikomas aiškiu favoritu.

Šie taškai ypač svarbūs, stengiantis tęsti antros vietos medžioklę – „Man Utd“ yra priekyje vos trimis taškais ir šiame ture žais labai sunkų mačą su „Tottenham Hotspur“.

Puikus šansas pavyti konkurentus, tiesa, pirmiausia reikia patiems padaryti savo darbą ir nugalėti komandą, kuri nepralaimėjo jau penkių pastarųjų akistatų, bet vis tiek yra tik trimis taškais aukščiau iškritimo zonos.

21:45 Liverpulio „Everton“ – „Leicester City“

„Everton“ pergalių badas gerokai užsitęsė. Liverpulio mėlynoji komanda nelaimi jau septynių mačų paeiliui ir sutinka varžovą, kuris pastaruoju metu yra „ant bangos“.

„Lapės“ laimėjo tris pastarąsias akistatas, o nepralaimėjo jau šešių pastarųjų.

Futbolo sirgaliai šiame mače gali tikėtis tikros įvarčių fiestos. Per pastarąsias penkias tarpusavio akistatas buvo įmušti net 24 įvarčiai – po 4,8 per mačą.

„Scanpix“ nuotr./Theo Walcottas
„Scanpix“ nuotr./Theo Walcottas

21:45 „Newcastle United“ – „Burnley“

Niukaslo krizė tęsiasi. Savaitgalį „šarkos“ negailestingai buvo išmestos iš FA taurės varžybų, o namuose nesugebėjo laimėti jau septynių rungtynių iš eilės. Penkiose iš jų nesugebėjo net įmušti.

Ne ką geriau sekasi ir jų varžovams. „Burnley“ nelaimėjo jau aštuonių akistatų, o keturiose pastarosiose pripažino varžovų pranašumą. Svečiuose komanda laimėjo išvis tik lapkritį.

Dviejų nelaimėlių susitikimas. Abiem komandoms bus dar nelaimingiau, jei ir jis baigsis tik lygiosiomis.

21:45 „Southampton“ – „Brighton & Howe Albion“

Sautamptono vargai ir toliau tęsiasi. Nors komanda nepralaimėjo jau ketverių pastarųjų dvikovų, ekipą treniruojančiam Mauricio Pellegrino nuo to nė kiek ne lengviau.

Klubas ir toliau labai sunkiai bando pabėgti kuo toliau nuo iškritimo zonos, tad kiekviena tokia akistata prieš potencialiai silpnesnį priešininką yra gyvybiškai svarbi.

Klubo sirgaliams jau sunku ir prisiminti, kada jų mėgstama komanda laimėjo namuose (lapkritį), tad šią sausrą privalome nutraukti mače su komanda, kuri per pastarąsias 13 dvikovų laimėjo tik kartą, bet vis tiek turi tašku daugiau.

Šešių taškų akistata abiem.

22:00 „Manchester City“ – „West Bromwich Albion“

Dar viena proga Mančesterio ekipai šiek tiek padidinti atotrūkį ir priartėti prie čempionų titulo, nes kitos miesto komandos tą patį vakarą laukia sunki akistata su „Tottenham“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

Paskutinį pralaimėjimą savoje aikštėje Pepo Guardiolos vyrai patyrė 2016-ųjų gruodį, bet turi būti atsargūs, nes iš FA taurės „Liverpool“ išmetę „strazdai“ tikrai turės savų argumentų.

WBA nepralaimėjo keturių mačų iš eilės ir į Mančesterį atvyksta turėdami aiškų tikslą – pakutenti nervus ir stipriausiai lygos komandai. Tik trimis taškais virš iškritimo zonos esančiai ekipai ir lygiosios būtų labai neblogas rezultatas.

22:00 „Stoke City“ – „Watford“

Sunku patikėti, tačiau 2:0 praėjusiame ture „Huddersfield Town“ įveikęs „Stoke City“ netikėtai ištrūko iš iškritimo zonos, o dabar turi šansą ir dar labiau sustiprinti pozicijas, nes atvyksta kraujuojantis „Watford“.

Paulo Lamberto atėjimas „puodžiams“ davė teigiamą impulsą, o savaitgalį dar galėjo ir pailsėti, nes neturėjo FA taurės kovų.

„Watford“ pastaruoju metu turi bėdų, o jų kol kas neišsprendė ir naujasis treneris Javi Gracia. Savaitgalį FA taurės mače su „Southampton“ „širšės“ slystelėjo 0:1, o dabar naujasis vairininkas galės reabilituotis pirmoje „Premier“ lygos akistatoje.

„Watford“ svečiuose pralaimėjo septynis kartus iš pastarųjų aštuonių.

22:00 Londono „Tottenham Hotspur“ – „Manchester United“

Mauricio Pochettino tikisi, kad jo vyrai sugebės išsilaižyti žaizdas ir galės žaisti šiame ypač svarbiame mače.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Heung-Min Sonas ir Mauricio Pochettino
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Heung-Min Sonas ir Mauricio Pochettino

Serge'as Aurier vis dar gydosi blauzdos traumą, tačiau į treniruotes jau sugrįžo Danny Rose'as, Toby Alderweireldas, Christianas Eriksenas ir Hugo Llorisas.

Pastarąsias dvi akistatas Londono klubas baigė tik lygiosiomis, tad nenorėtų, kad ši serija užsitęstų ir po trečiadienio. Kita vertus, įveikti „pentinus“ varžovams pastaruoju metu yra labai sudėtinga misija – pralaimėta vos kartą per 13 pastarųjų akistatų.

Panašią seriją turi ir „Man Utd“. „Raudonieji velniai“ laimėjo penkias pastarąsias dvikovas svečiuose, o nepralaimi jau aštuoniose.

Įdomus faktas, kad žaidžiant šioms komandoms namų ekipa laimėjo šešias pastarąsias dvikovas. Ar taip bus ir trečiadienį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius