-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt „Premier“ lygos 36-ojo turo intrigų

Anglijos futbolo pirmenybės – ties finišo linija. Iki pirmenybių pabaigos vos lieka trys turai. 36-ojo turi intrigos – tradicinėje 15min apžvalgoje.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga

Šeštadienis

14:30 „Liverpool“ – „Stoke City“

Liverpulio klubas prieš šį varžovą jau nepralaimėjo 54 pastarųjų namų dvikovų aukščiausiame divizione (43 pergalės ir 11 lygiųjų) ir tai yra ilgiausiai savoje aikštėje besitęsianti serija visoje lygoje.

Įdomu, jog „Stoke“ strategas Paulas Labertas dar nėra niekada pralaimėjęs „Anfield“ stadione, nors tokių išvykų per savo karjerą turėjo jau tris. Ar pavyks „raudoniesiems“ šią seriją pagaliau nutraukti?

17:00 „Burnley“ – „Brighton & Hove Albion“

Bernlio ekipos laukia labai nepatogus priešininkas. „Žuvėdrų“ ji neįveikė jau septynis kartus iš eilės.

Įdomiausia tai, kad „Burnley“ strategas Seanas Dyche per šešis bandymus nėra įveikęs „Brighton“ nė sykio. Vienintelė kita „Premier“ lygos ekipa, prieš kurią rudabarzdžiui strategui nėra pavykę iškovoti pergalės – Londono „Tottenham Hotspur“.

17:00 Londono „Crystal Palace“ – „Leicester City“

Londono klubas savoje aikštėje galėtų dvi pergales paeiliui iškovoti pirmą sykį nuo 2017-ųjų balandžio.

Tačiau tai padaryti gali būti ne taip ir lengva, nes į sostinę atvyksta „Leicester City“, kuris per pastarąsias penkias tarpusavio dvikovas savo varžovui nusileido tik sykį.

17:00 „Huddersfield Town“ – Liverpulio „Everton“

Statistikos specialistai paskaičiavo, kad per aštuonias pastarąsias dvikovas su lygos naujokėmis „Everton“ net šešis kartus sužaidė lygiosiomis.

Visgi pasiekti net ir lygiąsias „Hudderfield Town“ gali būti nelengva. „Terjerai“ yra komanda, kuri šį sezoną daugiausiai sykių namų rungtynėse aikštę paliko taip ir neįmušusi įvarčio – 6 kartus.

Visgi „Everton“ rungtynių svečiuose rodikliais taip pat negalėtų džiaugtis. Varžovų aikštėse įvarčio „irisai“ nepraleido tik dviejuose mačuose – mažiausiai iš visų „Premier“ lygos komandų.

17:00 „Newcastle United“ – „West Bromwich Albion“

Rungtynių svarbiausias klausimas yra aiškus. Jei WBA nelaimi šio mačo, ji keliauja į „Championship“.

Žaisdamas namuose Niukaslo klubas WBA ekipai per pastarąsias 15 dvikovų pralaimėjo vos sykį (3-2).

Kaip laimėti prieš „strazdus“, puikiai žino ir Rafa Benitezas, laimėjęs septynis iš pastarųjų dvikovų prieš WBA ir sykį tenkinęsis tašku.

17:00 „Southampton“ – „Bournemouth“

„Southampton“ dar niekada jokiame turnyre nėra pralaimėjęs „Bournemouth“ ekipai žaisdamas namuose.

Visgi pastaruoju metu klubas yra patekęs į nesėkmių ruožą ir nesugebėjo laimėti jau aštuonių mačų iš eilės (3 lygiosios ir 5 pralaimėjimai).

Savoje aikštėje klubas nelaimi jau devynių mačų iš eilės. Paskutinį sykį dešimt dvikovų iš eilės namuose klubas nelaimėjo 1969-aisiais. Galbūt laikas kilti iš duobės?

19:30 „Swansea City“ – Londono „Chelsea“

Per 13 dvikovų su „Chelsea“ Anglijos pirmenybėse valai laimėjo vos kartą – 2016-ųjų balandį 1:0.

Šį sezoną „gulbės“ jau įveikė „Arsenal“ ir „Liverpool“. Jei laimės ir šį savaitgalį, klubas taptų pirmuoju ne didžiojo šešeto klubu, kuriam pavyko šį sezoną įveikti visą solidų trejetą.

„Chelsea“ pergalė reikštų, kad Antonio Conte taptų greičiausiai 50 pergalių iškovojusiu treneriu per „Premier“ lygos istoriją. Italui tai bus 73-asis mačas.

Sekmadienis

16:15 Londono „West Ham United“ – „Manchester City“

„Manchester City“ svarbiausią trofėjų jau nuskynė, tad į Londoną atvyksta kautis tik dėl garbės.

Lengva nebus, nes „West Ham“ savoje aikštėje per pastarąsias septynias dvikovas pralaimėjo vos sykį.

Tačiau „Man City“ laimėjo pastarąsias dvi dvikovas Londone prieš „Arsenal“ ir „Tottenham Hotspur“. Jei laimėtų ir sekmadienį, tai būtų pirmas kartas nuo 1955-ųjų kai „miestelėnai“ Londone laimi tris mačus iš eilės.

18:30 „Manchester United“ – Londono „Arsenal“

Centrinis turo mačas, kuriame ietis sukryžiuos „Manchester United“ ir Londono „Arsenal“ klubai.

Mančesterio komanda per 34 rungtynes surinko 74 taškus ir užima antrąją vietą. „Arsenal“ sukaupė 57 taškus ir rikiuojasi šeštas. Londono klubas šią savaitę UEFA Europos lygos pusfinalio pirmojoje dvikovoje namie nesugebėjo palaužti Madrido „Atletico“ – 1:1.

Jei „raudonieji velniai“ iškovos pergalę, jie beveik užsitikrins vietą pirmajame ketverte. „Arsenal“ iš esmės nebeturi šansų atsidurti tarp keturių stipriausių ekipų, bet Londono futbolininkai pasiryžę kautis dėl pergalės mūšyje su principiniais varžovais.

Abu klubai pastaruoju metu Anglijos čempionate demonstruoja solidų žaidimą. „Man Utd“ laimėjo šešis iš pastarųjų septynių mačų, o „Arsenal“ – keturis iš penkių.

Pirmojo rato dvikovoje Londone 3:1 pajėgesni buvo svečiai. Beje, Mančesterio „Old Trafford“ stadione „kanonieriai“ netriumfavo jau per 10 rungtynių iš eilės (3 lygiosios, 7 pralaimėjimai). Praėjusį sezoną Mančesteryje mačas baigėsi 1:1.

„Premier“ lygoje komandos tarpusavyje grūmėsi 51 kartą. 23 sykius stipresni buvo „Manchester United“ futbolininkai. 13 dvikovų laimėjo „Arsenal“, o 15 rungtynių baigėsi taikiai.

Pirmą kartą prieš savo buvusią komandą žais „Manchester United“ puolėjas čilietis Alexis Sanchezas. Jis dar šiose pirmenybėse vilkėjo „kanonierių“ marškinėlius.

Pirmadienis

22:00 Londono „Tottenham Hotspur“ – „Watford“

„Tottenham“ Votfordo ekipai nepralaimi jau 12 mačų iš eilės (9-3-0), o pastarąjį sykį dar „White Hart Lane“ suklupo 1994-aisiais lygos taurės turnyre.

Įdomu tai, kad „Spurs“ bent sykį įmušė jau 22 „Premier“ lygos rungtynėse iš eilės. Ilgesnę tokią seriją ši komanda turėjo tik 1987-aisiais – 26 mačai.

„Watford“ ekipai Londonas pastaraisiais mėnesiai yra tiesiog užkeiktas. Sostinėje „širšės“ nesugeba laimėti jau septynių akistatų paeiliui.

Kitas įdomus faktas, kad „Watford“ dar niekada nėra laimėję svečiuose vykusio „Premier“ mačo, kuris vyko pirmadieniais Nors tokių bandymų būta net aštuoni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius