Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios Europos futbolo žvaigždės, kurių sutartys baigsis jau kitą vasarą

Europos futbolininkų perėjimų rinka įsibėgėja. Sulig kiekviena diena daugėja gandų apie futbolo žvaigždžių perėjimus į kitas komandas, o pastaruoju metu labiausiai minimos Radamelio Falcao, Robino van Persie, Davido de Gea ir kitos pavardės. Portalas goal.com sudarė futbolininkų sąrašą, kurie kitais metais taps laisvaisiais agentais. Paprastai tokie žaidėjai yra paklausi prekė, nes metus prieš kontrakto pabaigą juos įmanoma įsigyti kur kas pigiau nei reali rinkos vertė.
Robinas van Perise, Wesley Sneijderis ir Zlatanas Ivrahimovičius
Robinas van Perise, Wesley Sneijderis ir Zlatanas Ivrahimovičius

Victoras Valdesas („Manchester United“), 33 metų vartininkas

Iš „Barcelona“ ekipos laimės kitur ieškoti išvykęs V.Valdesas šį sezoną žaidė labai mažai – vos 2 „Premier“ lygos rungtynėse. Net jei Davidas de Gea tikrai paliks Mančesterį, V.Valdesui pagrindinės vartininko rolės niekas nepatikės, tad jeigu ispaną tai tenkins – sutartis gali būti ir pratęsta. Jeigu V.Valdesas nori žaisti daugiau ir dažniau, jam reikėtų keltis į žemesnio lygio klubą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Claudio Marchisio
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Claudio Marchisio

Claudio Marchisio („Juventus“), 29 metų vidurio saugas

Mažai šansų, kad „Senoji senjora“ paleistų italą, o ir pats C.Marchisio viešai yra išreiškęs norą pratęsti galiojančią sutartį. Saugas yra vienas geriausių „Juves“ žaidėjų, šį sezoną „Serie A“ nežaidė tik 3 mačuose, o Čempionų lygoje žaidė visose 12 rungtynių.

Ilkay Gundoganas („Borussia“), 24 metų vidurio saugas

Ilgą laiką nežaidęs futbolininkas šį sezoną rungtyniavo 23 Bundeslygos rungtynėse, tačiau šią vasarą siejamas su ne viena komanda. Anot pranešimų, vokiečiu domisi „Manchester City“, „Barcelona“ ir net Miuncheno „Bayern“. Pats saugas yra sakęs, kad norėtų pabandyti laimę svetur.

Theo Walcottas („Arsenal“), 26 metų dešinysis krašto saugas-puolėjas

Šį sezoną futbolininką kankino traumos, dėl kurių jis sužaidė vos 14 „Premier“ lygos rungtynių. Vis dėlto, išlaikyti T.Walcottą ir pratęsti su juo sutartį yra vienas pagrindinių „Arsenal“ vasaros tikslų. Norinčių įsigyti vieną greičiausių Europos futbolininkų tikrai atsirastų.

Wesley Sneijderis („Galatasaray“), 31 metų atakuojantis saugas

Visai neseniai buvo daug naujienų apie tai, kad Stambulo klubas neišgali savo žvaigždėms mokėti algų, tačiau su problemomis turkai, atrodo, susitvarkė. Anot pranešimų Turkijoje, „Galatsaray“ jau pasiūlė saugui pratęsti sutartį dar dviem metams, o žiniasklaida jau kelis metus tradiciškai jį sieja su „Manchester United“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas de Gea
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas de Gea

Davidas de Gea („Manchester United“), 24 metų vartininkas

Kalbų ir straipsnių apie D.de Gea išvykimą į „Real“ yra tiek, kad tai jau praktiškai faktas. Ispanas atsisakė pratęsti sutartį su „Manchester United“ ir nori grįžti į gimtąjį Madridą. „Raudoniesiems velniams“ liko dvi galimybės – susitarti su ispanais dėl išpirkos ir vartininkas išvyks šiemet arba laikyti D.de Gea iki kitų metų ir tada paleisti už dyką.

Zlatanas Ibrahimovičius („Paris Saint Germain“), 33 metų puolėjas

Ties švedo pavarde po truputį įsisuka dar viena gandų karuselė, gali būti, kad ji nesibaigs visą vasarą. Puolėjas siejamas su turbūt visais stipriausiais „Premier“ lygos klubais, tačiau rimtų šaltinių ar naujienų, kuriomis tikrai būtų galima pasitikėti kol kas nebuvo. „Jis turi sutartį ir negali nuspręsti tiesiog išeiti. PSG prezidentas, paklaustas apie Zlatano pardavimą, sakė ne“, – „FOX Sports“ cituoja švedo agentą Mino Raiola.

Sofiane'as Feghouli („Valencia“), 25 metų dešinysis krašto saugas-puolėjas

Alžyro rinktinės futbolininkas yra gana paklausi prekė, tačiau Ispanijos klubas nori jį išlaikyti. Gandų apie S.Feghouli perėjimą į kitas komandas daug nėra. Įvairūs Ispanijos portalai praneša, kad „Valencia“ siūlo žaidėjui sutartį pratęsti dar ketveriems metams.

La presse nuotr./Carlosas Tevezas
La presse nuotr./Carlosas Tevezas

Carlosas Tevezas („Juventus“), 31 metų puolėjas

Po Čempionų lygos finalo atsirado įvairių gandų, siejančių argentinietį su kitais Europos klubais – PSG, „Atletico“ ar „Liverpool“. Pats puolėjas yra anksčiau teigęs, kad norėtų karjerą baigti gimtojoje Argentinoje, greičiausiai, kad „Boca Juniors“ ekipoje. „Juventus“ irgi norėtų išlaikyti vieną svarbiausių praėjusio sezono žaidėjų, tačiau sunku nuspėti, ar pusėms pavyks sutarti dėl sutarties pratęsimo.

Bastianas Schweinsteigeris („Bayern“), 30 metų vidurio saugas

Kol kas rimtesnių pranešimų apie saugo ir „Bayern“ klubo derybas dėl naujos sutarties nebuvo. Gandų, žinoma, netrūksta – vokietis siejamas su „Manchester United“. Bavarijos klubas be B.Schweinsteigerio sunkiai įsivaizduojamas, tačiau atsisveikinti kažkada reikės. Šį sezoną saugas ne visada buvo pagrindinės sudėties žaidėjas, 22 mačus jis praleido dėl traumų.

Samiras Handanovičius („Inter“), 30 metų vartininkas

Dar vienas su „Manchester United“ ekipa siejamas vartininkas jau derina naują sutartį su Italijos komanda. Jeigu slovėnas nuspręstų palikti Milaną, tai greičiausiai darytų tik dėl Čempionų lygoje žaidžiančios komandos.

Robinas van Persie („Manchester United“), 31 metų puolėjas

Anglijos spaudoje labai daug abejojama, ar „Raudonieji velniai“ nuspręs pratęsti sutartį su olandu. „Lazio“ klubas su puolėju sietas labai rimtai, tačiau ekipos prezidentas pareiškė, kad jis ne „Lazio“ kišenei. Netrukus po to prasidėjo gandai dėl perėjimo į „Juventus“. Jei „Manchester United“ žaidėjas taps nereikalingas, jis greičiausiai bus parduotas dar šiemet.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ezequielis Lavezzi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ezequielis Lavezzi

Ezequielis Lavezzi (PSG), 30 metų kairysis krašto saugas-puolėjas

Argentinietis jau senokai sietas su „Tottneham“, buvo tokių, kurie jau spėjo paskelbti ir apie sutartį, bet kol kas E.Lavezzi vis dar PSG žaidėjas. Gandų yra įvairių, bet nieko rimtesnio. Vis dėlto, daugiau šansų, kad prancūzai su žaidėju sutarties nepratęs ir ieškos jaunesnės pamainos.

Pepe („Real“), 32 metų vidurio gynėjas

30-metį peržengęs ir pagaliau su nervais ir neprognozuojamu būdu susitvarkęs portugalas vis dar yra patikimas „Real“ ramstis. Šį sezoną Pepe sužaidė 38 rungtynes ir daugiau nei 3000 minučių, buvo išbandytas ir atraminio saugo pozicijoje. Yra pranešimų, kad „Real“ su žaidėjų sutartį pratęs iki 2018. Pepe jau ne visada yra pirmasis pasirinkimas į poziciją, tačiau dar bent keli metai aukščiausiame lygyje jam greičiausiai liko.

Branislavas Ivanovičius („Chelsea“), 31 metų dešinysis gynėjas

Serbais žaidė visose be išimties šio sezono „Premier“ lygos rungtynėse, įmušė 4 įvarčius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o per visus turnyrus sužaidė net 49 mačus. Visa tai puikiai parodo, koks svarbus gynėjo vaidmuo „Chelsea“ ekipije – sutartis su juo tikrai bus pratęsta.

Xabi Alonso („Bayern“), 33 metų atraminis saugas

Traumų šiemet „Bayern“ ekipoje buvo apsčiai, tačiau veteranas šioje statistikoje toli gražu nebuvo lyderis. Vis dėlto, 42 rungtynes šį sezoną ispanas greičiausiai sužaidė ne iš gero gyvenimo. Rimtų žinių nei apie išvykimą, nei apie sutarties pratęsimą kol kas nėra.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Milan“ saugas Ricardo Montolivo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Milan“ saugas Ricardo Montolivo

Riccardo Montolivo („Milan“), 30 metų vidurio saugas

Šį sezoną su „Milan“ klubo marškinėliais saugas pasirodė tik 12-oje rungtynių, jį nuolat kamavo traumos, o ir dabar R.Montolivo laukia operacijos. Neaišku, kuria linkme pasuks „Milan“ klubas, kaip bus formuojama komanda ir netgi, kas bus naujasis treneris, tad ir apie saugo ateitį Milane spėlioti dar gana anksti.

Janas Vertonghenas („Tottenham“), 28 metų vidurio gynėjas

Vienas svarbiausių Šiaurės Londono klubo futbolininkų, vis dėlto, jo žaidimas „Tottneham“ nėra tas, dėl kurio belgu domėtųsi itin stipresnės komandos. J.Vertonghenui Anglijoje patinka, apie išvykimą viešai jis nekalbėjo, galima tikėtis, kad sutartis bus pratęsta.

Rafinha („Barcelona“), 22 metų vidurio saugas

Katalonijos klubas savo talentui naujos sutarties dar nepasiūlė ir to tikrai nepadarys iki naujos valdžios išrinkimo liepą. Sunku tikėtis, kad „Barca“ nepratęstų sutarties su talentingu savos akademijos užaugintu žaidėju, nebent pats Rafinha būtų nepatenkintas gaunamu atlygiu ar žaidimo minutėmis. Pirkėjų toks žaidėjas tikrai pritrauktų.

Andrea Pirlo („Juventus“), 36 metų vidurio saugas

Kol kas aišku viena – veterano karjera artėja link pabaigos. Pastaruoju metu vis daugiau gandų, kad italas susigundys „New York City“ pasiūlymu karjerą baigti MLS lygoje. Tai gali nutikti ir šią, ir kitą vasarą. Negalime atmesti galimybės, kad A.Pirlo nuspręs baigti karjerą „Juventus“, tačiau galime neabejoti – kitose Europos komandose jis tikrai nežais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius