-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios pasaulio futbolo čempionato žvaigždės

Geriausi planetos futbolininkai šios dienos laukia ketverius metus. Visi jie turi vieną tikslą – gruodžio 18-ąją virš galvos iškelti auksinę pasaulio čempiono taurę.
Cristiano Ronaldo, Karimas Benzema, Lionelis Messi, Neymaras ir Kylianas Mbappe
Cristiano Ronaldo, Karimas Benzema, Lionelis Messi, Neymaras ir Kylianas Mbappe / „Scanpix“ nuotr.

Išsvajotąjį titulą gins prancūzai, į Katarą, nepaisant traumų, vėl atsivežę ne vieną žvaigždę. Ryškiai spindės ir kitų rinktinių lyderiai. Kai kuriems iš jų tai bus paskutinė galimybė tapti planetos karaliumi.

15min jau rašė, kad ne visiems garsiausiems žaidėjams pavyko pasiekti Katarą, o dabar pažvelkime į tuos, į kuriuos dėmesys artimiausią mėnesį kryps labiausiai.

Vienu iš jų, neabejotinai būtų ir geriausias Afrikos futbolininkas Sadio Mane, tačiau prieš pat pirmenybes paaiškėjo, kad jam būtina kelio operacija – Senegalo lyderis čempionatą privalės praleisti.

Garethas Bale‘as (Velsas)

„Scanpix“ nuotr./Garethas Bale'as
„Scanpix“ nuotr./Garethas Bale'as

Penkiskart UEFA Čempionų lygos nugalėtojo karjera artėja prie saulėlydžio, tačiau klubiniame futbole 33-ejų puolėją ir toliau tiesiog persekioja sėkmė. Tik atvykęs į MLS (JAV ir Kanados futbolo lygą), jis iš karto tapo čempionu, įmušęs išlyginamąjį įvartį pratęsimo pabaigoje.

2016-aisiais Europos pirmenybėse Velsas sugebėjo laimėti netgi bronzą, o vieninteliame iki šiol dalyvautame pasaulio čempionate 1958-aisiais užėmė 6 vietą (iš 8 rinktinių).

Sonas Heung-Minas (Pietų Korėja)

theKFA nuotr./Sonas Heung-Minas
theKFA nuotr./Sonas Heung-Minas

Tai ne Betmenas, tai geriausias Azijos futbolininkas Sonas Heung-Minas. Visa Pietų Korėja akimirkai sustingo, kai jų lyderis paskutinėse UEFA Čempionų lygos rungtynėse susižeidė veidą ir buvo pakeistas.

Londono „Tottenham“ saugui lūžo akiduobė, tačiau jis pasiryžęs vesti savo šalį į priekį su apsaugine kauke.

Christianas Eriksenas (Danija)

Scanpix/IMAGO/Gonzales Photo nuotr./Christianas Eriksenas
Scanpix/IMAGO/Gonzales Photo nuotr./Christianas Eriksenas

Stebuklinga istorija. Pernai Europos čempionato rungtynėse danų kapitonas susmuko ant vejos. Stadione, prie tūkstančių įsiaudrinusių sirgalių, jį ištiko klinikinė mirtis.

Tik žaibiška komandos draugų reakcija ir laiku suteikta medikų pagalba išgelbėjo 30-mečio futbolininko gyvybę. Ch.Eriksonui buvo implantuotas širdies stimuliatorius, jis vėl rungtyniauja aukščiausiame lygyje – „Manchester United“ klube – ir su puikius rezultatus demonstruojančia danų karta tikisi patriukšmauti Katare.

Virgilas van Dijkas (Nyderlandai)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Virgilas van Dijkas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Virgilas van Dijkas

„Liverpool“ gynybos uola ir dabartinių „oranžinių“ lyderis. Memphis Depay Barselonoje sėdi ant suolo ir į planetos pirmenybes atvyksta traumuotas, tad 31-erių V.van Dijkui teks dar daugiau atsakomybių.

Nyderlandų kelias bent jau iki ketvirtfinalio atrodo tarsi rožėmis klotas, tačiau, ar Louiso van Gaalo auklėtiniams pavyks pasinaudoti palankiais burtais, priklausys ir nuo geriausiu pasaulyje vidurio gynėju tituluojamo V.van Dijko sportinės formos, kuri šį sezoną ne visada žiba.

Manuelis Neueris (Vokietija)

„Scanpix“ nuotr./Manuelis Neueris
„Scanpix“ nuotr./Manuelis Neueris

Metai galiausiai pasiveja net ir pačius geriausius, tačiau 36-erių vartų sargas į Katarą atvyksta vis dar būdamas vienu iš svarbiausių Vokietijos bei Miuncheno „Bayern“ mechanizmo elementų.

Vos 2 sykius iš paskutinių 8 rungtynių laimėję vokiečiai nedemonstruoja geriausios sportinės formos, bet svarbiausiose varžybose jie dažniausiai visada kilsteli kokybės kartelę. O kaip nukeliauti iki pat pabaigos M.Neueris puikiai pamena iš 2014-ųjų.

Robertas Lewandowskis (Lenkija)

„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

Miuncheno „Bayern“ šiemet palikęs ir į „Barcelona“ persikėlęs lenkų dievaitis tęsia tai, ką moka geriausiai – muša įvarčius. Šiame sezone 34-erių puolėjas į varžovų vartus jau yra pasiuntęs 18 sviedinių per 19 susitikimų.

Paskutinis pasaulio čempionatas lenkams baigėsi jau grupės varžybose, o šlovingiausi metai – toli praeityje (1974 ir 1982 m.) laimėtos bronzos, tad Katare tikslių R.Lewandowskio smūgių reikės kaip niekada.

Pedri (Ispanija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pedri
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pedri

Dar tik 19 metų vidurio saugas, nuo kurio žaidimo jau priklauso „Barcelona“ ir Ispanijos futbolo rinktinė.

Pedri sužibo praėjusiame Europos čempionate, kai su dominuojantį futbolą žaidžiančiais ispanais pasiekė pusfinalį, o šiemet į Katarą atvyksta būdamas dar metais vyresnis.

Luka Modričius (Kroatija)

„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius
„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius

37-erių saugas, atrodo, įminė amžiaus paslaptį. Penkis kartus UEFA Čempionų lygos nugalėtojas išlieka svarbiu futbolininku karališkajame Madrido „Real“ klube ir veda į priekį „šachmatinius“.

Paskutinį sykį kroatai su L.Modričiumi nukeliavo iki pat pasaulio čempionato finalo, o toks nuostabus pasirodymas vidurio saugui galiausiai pelnė net svarbiausią individualų apdovanojimą – „Auksinį kamuolį“.

Harry Kane‘as (Anglija)

Scanpix/Action Images via Reuters nuotr./Harry Kane'as
Scanpix/Action Images via Reuters nuotr./Harry Kane'as

Anglų kapitonui ir Londono „Tottenham“ atakų veidui jau 29-eri, o per visą savo karjerą jis vis dar nėra laimėjęs nė vieno trofėjaus.

Pernai Europos čempionate trūko itin mažai – anglai tik po 11 m baudinių dramos nusileido italams, kurie net nepateko į pasaulio čempionatą.

Įmušęs 12 įvarčių per 15 „Premier“ lygos rungtynių H.Kane'as į Katarą atvyko puikios sportinės formos.

Cristiano Ronaldo (Portugalija)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Turbūt paskutinis didysis turnyras Portugalijos legendai, penkis sykius „Auksinio kamuolio“ laimėtojui Cristiano Ronaldo. „Manchester United“ puolėjui jau 37-eri ir savo klube jis vis dažniau laiką leidžia ant suolo.

Į Katarą rezultatyviausias visų laikų futbolininkas – 813 įvarčių – atvyksta medžioti paskutinio nelaimėto trofėjaus. Ir kaip niekada motyvuotas – skandalingame interviu prieš pat planetos pirmenybes į šuns dienas išdėjęs „Manchester United“ klubą, jo vadovus ir trenerius. Dabar belieka tik įrodyti, kad C.Ronaldo vis dar gali žaisti ir mušti įvarčius.

Kevinas De Bruyne (Belgija)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas De Bruyne
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas De Bruyne

Jau kurį laiką būtent šį „Raudonųjų velnių“ komanda, kaip vadinama nacionalinė belgų rinktinė, vadinama auksine karta. Bėda ta, kad jokio aukso medalio jai laimėti kol kas nepavyko.

Paskutiniame pasaulio čempionate belgai su Kevinu De Bruyne finišavo treti, o į Katarą „Manchester City“ atakų dirigento vedami „Raudonieji velniai“ atvyksta dar labiau subrendę, suprasdami, kad šiai kartai tai gali būti paskutinis šansas. FIFA pasaulio reitinge belgai žengia antri.

Rezultatyvių perdavimų meistras tokių šiame sezone jau yra išdalinęs 13 per 18 mačų Anglijos „Premier“ ir UEFA Čempionų lygose.

Karimas Benzema (Prancūzija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema

Geriausias praėjusių metų futbolininkas pasaulyje pats neslepia, kad vienas iš jo tikslų Katare – įrodyti, jog „Auksiniu kamuoliu“ buvo apdovanotas ne be reikalo.

Stebuklingą praėjusį sezoną su Madrido „Real“ turėjusį 34-erių puolėją šiame kol kas stabdo traumos, tačiau K.Benzema viliasi būti geriausias tada, kada to reikės labiausiai. Juolab, kad paskutiniame pasaulio čempionate, kuriame prancūzai triumfavo, jo nebuvo.

Kylianas Mbappe (Prancūzija)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

Dar tik 23-ejų puolėjas Katare norėtų pasiekti dublį – laimėti antrą pasaulio čempionatą iš eilės. 2018-aisiais Rusijoje jis mušė 4 įvarčius ir rezultatyvumu nusileido tik anglui H.Kane'ui.

Šiame sezone K.Mbappe kol kas demonstruoja įspūdingą sportinę formą – Paryžiaus „Saint-Germain“ klube yra pasižymėjęs 19 įvarčių ir 5 rezultatyviais perdavimais per 20 rungtynių.

Neymaras (Brazilija)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Neymaras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Neymaras

Vienas geriausių pasaulio futbolininkų ir neginčijamas dabartinės brazilų kartos lyderis, kurio atminimas, žinoma, priklausys nuo laimėtų titulų su nacionaline vienuolike.

Neymarui jau 30, bet jokių trofėjų su Seleção marškinėliais jis vis dar nėra laimėjęs. 2018-aisias Rusijoje Brazilija krito ketvirtfinalyje, o 2014-aisiais namuose, Neymarui patyrus traumą, finišavo ketvirta.

Brazilai – FIFA reitingo lyderiai – Katare laikomi didžiausiais favoritais.

Lionelis Messi (Argentina)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

35-erių futbolo legendos, rekordinius septynis kartus „Auksinio kamuolio“ laimėtojo Lionelio Messi užduotis paprasta – laimėti šį čempionatą ir tapti geriausių visų laikų futbolininku.

Pernai iš „Barcelona“ į Paryžiaus „Saint-Germain“ ne savo noru persikėlęs argentinietis užtruko, kol prisitaikė prie naujų sąlygų, bet šiame sezone vėl spindi ryškiausiomis spalvomis.

Argentiniečiai į Katarą atsiveža Pietų Amerikos čempionų titulą (finale įveikė Braziliją) ir net 36-erių iš eilės nepralaimėtų rungtynių seriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius